Козметичната маска - експресна грижа с мигновен ефект

Спонсорирано съдържание | 26 апр 2021 14:03, Александър Попов
Козметичната маска - експресна грижа с мигновен ефект

Ултравиолетовите лъчи са враг номер едно за кожата - те са навсякъде и проникват през завесите и щорите дори у дома. Причиняват бързо стареене, в резултат на което кожата става суха, по нея се появяват малки бръчици и микропукнатини, през тях пък проникват бактерии и микроби от мръсния въздух и като резултат - започваме да изглеждаме много по-възрастни отколкото сме в действителност. Да не говорим за пигментацията, която прави лицето ни като шахматна дъска. Носенето на противовирусните маски, които сме принудени да използваме заради пандемията, трият и опъват кожата, създават влажна среда, подходяща за развитието на бактерии и акне. Как да се спасим от всичко това и да му противодействаме, без да харчим луди пари за козметични процедури в салон?

За да се успокои кожата, уморена от цялата тази инвазия, козметичната маска за лице е удачно, лесно за приложение в домашни условия, и не на последно място - бюджетно средство за красива, гладка и свежа кожа. Маските за лице са продукти за интензивна грижа с моментален ефект. Те съдържат голямо количество активни вещества във висока концентрация и точно затова са ефективни за решаване на различни проблеми и мигновено преобразяване на епидермиса.

Обичайно приложението трае 15-20 минути и можем, след като нанесем маската, да вършим домашните си задължения, да пием кафе, да говорим по телефона с приятели или да сърфираме в мрежата. Козметолозите препоръчват такъв тип процедури да се извършват поне веднъж седмично.

Обичайните маски зареждат кожата с влага и дълбоко подхранват. Някои от тях съдържат съставки, които могат да осигурят допълнителни функции като например минимизиране на бръчките, изравняване на тена, избелване и пр. Ако кожата ни е прекалено суха и се нуждае от хидратация, търсим маска с хиалуронова киселина. Ако и вие смятате, че лицето ви заслужава много повече от дневния и нощния крем и искате да посрещате всеки нов ден с озарено, светнало от жизненост и младост лице, потърсете вашата маска сред нашите разнообразни предложения на следния адрес: makeup.bg/categorys/24088/.

Избелващите маски съдържат арбутин и витамини. Те ще изсветлят петънцата и ще се абсорбират от кожата, но при тях приложението трябва да е под контрол и да не превишава определеното време, иначе ще се получи свръхчувствителност. След измиването на продукта е добре да се пазим още повече от слънчевите лъчи, които могат да нанесат поражения и да се получи обратен ефект. Много момичета си мислят, че ако останат с маската по-дълго от препоръчителното в упътването за употреба време, ефектът ще бъде по-голям. Производителите обаче са изчислили точно минутите, за което маската действа и след като то изтече, е безпредметно да я държим на лицето повече. Затова не бива да чакате памучните маски да изсъхнат върху лицето ви - това може да доведе до по-голяма чувствителност, а по-трудното им отстраняване и отлепване би могло прекалено да опъне и разтегне кожата. Такава маска се отстранява още докато е влажна, а за най-добър резултат може остатъка от есенцията да се попие с потупване.

Изборът на продукт трябва да се определя от проблема и вида на кожата. Дълбоко почистващите маски разтварят мъртвите клетки, хидратират и подхранват в дълбочина. Противовъзпалителните маски против акне унищожават бактериите. За хора с мазна кожа подходящи са средствата, почистващи добре, регулиращи производството на себум. Консистенциите са под формата на крем, гел, глина, алгинат, тъкан с поставена върху нея консистенция. За сухата кожа най-подходящите маски са кремообразните. За мазна - маски тим гел. Прахообразните маски са подходящи за всеки тип кожа и могат да се смесват с етерично масло, тонер или хидролат, а за нощна грижа са подходящи ексфолиращите, почистващите и подхранващите. За добро начало на деня - освежаващи и хидратиращи.


Още по темата: козметична маска
Още от