Какво е предимството да купим съединител втора ръка?

Спонсорирано съдържание | 12 яну 2022 09:58, Александър Попов
Какво е предимството да купим съединител втора ръка?
Снимка:unsplash.com

Съединителят е онзи автомобилен компонент, който ви позволява да използвате напълно потенциала на превозното средство. Благодарение на него можете лесно да сменяте предавките и да извършвате серия от редица други операции, докато пътувате.

За съжаление, както всяка една друга механична авточаст, и съединителя се износва и се налага да бъде сменен с нов.

Ако и вие сте стигнали до момента да търсите съединител за превозното си средство, предполагаме вече сте посетили поне няколко магазина за авточасти, за да се запознаете както цените, така и с възможните опции за покупка.

Ако сумата, която ще трябва да отделите за покупката на чисто нов съединител или комплект съединител не ви притеснява, тогава всичко е наред.

Но ако искате да спестите малко пари, тогава можете да разгледате и предложенията на специализираните магазини, които предлагат съединители втора ръка.

3 предимства от покупката  на съединител втора употреба

Получавате авто компонент с отлично качество

Сигурни сме, че голяма част от познатите ви съветват да не купувате съединител втора ръка, тъй като няма как да сте сигурни дали употребяваната част е наистина в отлично състояние.

Ако купувате от частен продавач е напълно възможно приятелите ви да са прави, но ако пазарувате от специализиран магазин за авточасти втора ръка нещата не стоят така.

Защото, за разлика от частния продавач, в магазините извършват редица тестове и проверки на съединителите втора употреба, които предлагат. Освен това, преди да изложат авточастта за продажба тя се почиства, подменят се елементи, ако това се налага и накрая се тества отново.

Спестявате немалко пари

Тъй като частта, която купувате е употребявана, то цената ѝ е доста по-ниска в сравнение с цената, която трябва да платите, ако купувате чисто нов комплект съединител. Но това, че цената е изгодна не означава, че съединителят е лошо качество. Както преди малко споменахме, предлаганите в специализираните магазини съединители втора ръка се тестват изключително прецизно и са с отлично качество.

Купувате ОЕМ съединител

Над 95% от артикулите, предлагани в магазините за употребявани авточасти са оригинални. Така, че можете да сте напълно спокойни, че купувате не само проверена и без никакви забележки част на добри цени, но и че купувате ОЕМ част.

Как да разберете, че съединителя ви е за смяна?

Мек или твърд педал

Ако започнете да усещате, че педалът е мек или много твърд и започнете трудно да сменяте предавките, това най-вероятно означава, че имате проблем със съединителя.

Приплъзване

Това е друг класически симптом за неизправност на съединителя. При приплъзване ще забележите, че оборотите на колата се увеличават, но тя не върви по-бързо или че оборотите не съответстват на увеличението на скоростта. Този признак се забелязва най-лесно при шофиране по нанагорнище или при пренасяне на тежки товари.

Проблем с предавките

Основната функция на съединителя е да дезактивира временно въртящия момент, произведен от двигателя, за да можете лесно да превключите на съответната предавка. Ако включвате предавките все по-трудно, имате проблем със съединителя.

Миризма на изгоряло

Тя може да е индикация и за друг проблем, но може и да се появява заради износен и недобре работещ съединител. Затова, ако я усещате все по-често е добре да посетите сервиз, за да уточните точната причина за появата ѝ.

Шум при натискане на съединителя

Ако при натискане на педала на съединителя чувате силни, неприятни шумове, това най-вероятно означава, че имате разхлабен или износен елемент на тази авточаст.

Забележите ли някой от симптомите, които току - що изброихме се добре да не чакате дълго, а да посетите сервиз. Там ще установят с точност степента на проблема и ако съединителя няма как да бъде спасен ще ви посъветват да го смените с нов или с такъв втора употреба.


Още по темата: съединител
Още от

Спонсорирани публикации