УниКредит Булбанк ще предлага на клиентите дебитни карти от еко материали

Ограничаването на употребата на PVC дебитни карти е част от стратегията на банката за устойчив бизнес
Спонсорирано съдържание | 15 мар 2022 15:18, Анисия Иванова
УниКредит Булбанк ще предлага на клиентите дебитни карти от еко материали
Снимка: УниКредит

От месец май УниКредит Булбанк ще замени досегашните карти Visa Debit & Visa Gold Debit с карти от ново поколения, произведени от 84% екологични материали (PLA). Инициативата се осъществява с партньорството на Visa за България.
 
Новите биоразградими дебитни карти са създадени по нова технология, която позволява производството на дебитна карта със здравината и продължителността на живот на познатите ни PVC карти, но 84% от всички материали са екологично чисти, а 100% от сърцевината на PLA картата е произведена от царевични влакна. Благодарение на естествените материали, използвани за направата на PLA картите, те могат напълно да се разграждат, а при горене не отделят токсични изпарения.    

„Като дигитален лидер знаем, че много от клиентите ни избират картата да е в телефона им, но знаем, и че банката трябва да е там, където и както за всеки отделен клиент е удобно. За тези, които предпочитат картата да е в портфейла им, сме щастливи да предложим карти от екологични материали. Вярваме, че всяко действие в посока ограничаване на употребата на пластмасови изделия е действие с дългосрочен положителен ефект за околната среда. Целият екип на банката сме силно ангажирани с устойчивото управление на бизнеса и в търсенето на иновативни решения. Благодарни сме на партньорите ни и клиентите за съпричастността им към ESG трансформацията. Обединявайки усилията си, заедно ще постигнем по-зелено и устойчиво бъдеще“, коментира Цветанка Минчева, Главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

По данни на УниКредит Булбанк за 2021 година са били издадени и преиздадени малко над 360 000 PVC дебитни карти Visa Debit & Visa Gold Debit. Тези карти ще бъдат заменени от карти от екологичен материал.  От новите PLA дебитни карти ще могат да се възползват както нови клиенти на банката, така и клиенти, които биха искали да заменят наличната си стандарта PVC карта. Новите дебитни карти, освен че ще бъдат от еко материал, ще бъдат и с нов  иновативен дизайн и вертикално изображение на визията.
 


Още от

Спонсорирани публикации