Ремонтирайте изгодно дома си през лятото

Спонсорирано съдържание | 22 юли 2022 09:20, Красимир Ангелов
Ремонтирайте изгодно дома си през лятото

Лятото е време за ваканция и ако водим разговори за семейния ни бюджет точно сега, те обикновено са свързвани с почивка, пътувания и свободно време. Но семейните пътешествия, спокойствието на сезона и дните, прекарани далеч от стреса на големия град или работното място, ни дават чудесна възможност да обсъдим без напрежение и най-вече заедно да планираме отдавна обмислян семеен разход или семейна инвестиция, за които ни е нужен банков партньор. Разговаряме с Елена Занева от ПроКредит Банк, която споделя за какво най-често теглят кредити българските семейства през лятото и как ПроКредит Банк посреща техните нужди.

Какви кредити отпускате най-често през лятото?

В момента при нас се търсят кредити за подобрение на дома - за цялостна смяна на обзавеждането, за освежителен или по-сериозен ремонт, за придобивка, която би помогнала през есенно-зимния сезон като отоплителни уреди и други подобни подобрения.

Потребителските кредити в ПроКредит Банк са целеви и обслужват намерения и цели, свързани с по-високо качество на живот. Кредитираме инвестиции, които правите в себе си, във Вашето домакинство или в образованието на децата Ви.  Кредитите за обучение не са най-популярните, но броят им постепенно расте, което е добра тенденция. Отпускаме ги на родители, чиито деца са приети да учат най-вече в чужбина, основно в Европа. За нас в ПроКредит Банк тези кредити са една от най-смислените семейни инвестиции, които бихме могли да направим.

Това е и съществената разлика между нашите кредити и тези, които останалите банки отпускат.

Друга разлика от съществена полза за кредитополучателя са ниската ни и фиксирана лихва от 3,99%, която в настоящите икономически условия клиентите на ПроКредит Банк оценяват изключително високо.

Друг вид подобрения, в които все по-често семействата инвестират са фотоволтаичните инсталации. Те значително намаляват месечните разходи за електроенергия и имат изгодни условия за финансиране – 2,5% лихвен процент.

При така добри условия, всеки ли може да кандидатства за кредит от ПроКредит Банк?

Да, разбира се. Всеки. Ние не използваме скоринг система за одобрение на кредити, т.е. не разчитаме на машини, а на нашите консултанти да определят подходящ или не е един кредитоискател. Всяко искане е субективно, а нуждите и възможностите - индивидуални. ПроКредит Банк е почти изцяло дигитализирана, а клоновата ни мрежа - сведена да минимум, защото това ни позволява да инвестираме огромен ресурс именно в разговор и постоянна връзка с нашите клиенти. За нас е важно не просто да дадем кредит, а да се превърнем в дългосрочен банков партньор.

По отношение на система ни за одобрение, тя е свързана най-вече със стандартна проверка в Националния осигурителен институт и Централния кредитен регистър. Много важно за всеки, решил да тегли кредит, е да бъде добре запознат със стойността на своя осигурителен доход, т.е. да прави разлика между нетната си и брутна заплата, да знае каква е основната му заплата, да изисква осигуряване на реален доход, защото това са нещата, които всяка една банка очаква.

А какво е съдлъжник по кредит и защо банката го изисква?

В ПроКредит Банк разглеждаме доходите на цялото семейство и това е добре, защото те винаги са по-високи от отделните доходи на неговите членове. Нашето разбиране е, че семейният бюджет се определя, прави и харчи заедно. В този смисъл очакваме Вашия съпруг или съпруга да бъдат съдлъжник и по семейния Ви потребителски кредит. Така сме сигурни, че ако единият от Вас по някаква причина няма възможност да го изплаща, другият ще му помогне. ПроКредит Банк е международна банка и това за нас е базова форма на семейна солидарност. Още повече, когато потребителските ни кредити са необезпечени, т.е. не изискваме да ипотекирате имот, например.

По какъв начин погасяват Вашите клиенти месечните си вноски?

За нас е важно клиентите ни да получават работната си заплата по сметка в ПроКредит Банк. Така вноската по техния кредит се погасява автоматично, навреме, но най-вече - не се налага кредитополучателят да мисли за това.

Пренасочвайки дохода си към нашата банка, Вие не само ще управлявате средствата си при нас, но и ще имате възможност да получите овърдрафт двоен или троен размер на Вашата работна заплата - пари, които стоят в сметката Ви, без да плащате лихви, ако не ги използвате, и които чакат удобен момент, за да посрещнат Вашите непредвидени разходи.

Елена Занева е експерт в бизнес отдел “Физически лица” на ПроКредит Банк. Постъпва в банката преди 8 години заради екипа и хората тук. “ПроКредит Банк не е типичната банка, в която се местят папки и клиентите се гонят за подпис, ние отдавна сме дигитална банка.” - казва Елена и допълва, че зелените решения на банката са едни от най-ценните в нейното портфолио. Елена е на 35 години, майка на две деца.


Още по темата: ПроКредит Банк
Още от

Спонсорирани публикации