BioGaia® взе отличие в конкурса “Продукт на годината” на Българския фармацевтичен съюз

Спонсорирано съдържание | 22 ное 2022 13:44, Александър Попов

Виж други галерии »
BioGaia® взе отличие в конкурса “Продукт на годината” на Българския фармацевтичен съюз със своята иновация в пробиотиците, а именно новата форма - пробиотични веган капсули, лесни и удобни за прием и съхранение.

BioGaia® е лидер на пазара за пробиотици в световен мащаб и заслужено получи и отличието за “Продукт на годината” в категория “Хранителна добавка” за 2022 година.

BioGaia® Protectis капсули са иновативен пробиотик, който съдържа патентования щам Limosilactobacillus reuteri Protectis, под формата на веган капсули, чрез приема на който се допринася за поддържането на добро здраве, балансирана чревна флора и висок имунитет.

Веган капсулите се препоръчват при хронични стомашно-чревни нарушения, като допълнение към антибиотична терапия и за профилактичен прием за цялостно подобряване на баланса в чревната флора.

Отличието е високо признание за качествата на пробиотика BioGaia® Protectis капсули. Тази награда се получава във важен момент от развитието на марката в България - неговата 15та годишнина.

Какво означава това за нас потребителите?

Българският фармацевтичен съюз ежегодно провежда Българските фармацевтични дни, от които е част и конкурсът за “Продукт на годината”. На него се събират доказани професионалисти и организации от целия бранш, които единодушно да излъчват финалистите, обединени от качествата и иновациите в продуктите.

Избирайки за нас и нашите семейства “Продукт на годината” BioGaia® Protectis капсули, можем да бъдем сигурни в това, че избираме най-доброто на пазара за нашето здраве, доказано и потвърдено от лекари и фармацевти. За това допринасят и стотиците клинични проучвания, които стоят зад гърба на BioGaia® - над 246 клинични изпитвания сред повече от 20 340 души, доказващи безопасността и ефективността на пробиотика.

BioGaia® има силни позиции в областта на детското здраве, а амбицията на компанията е брандът да се развие допълнително и в сегмента за възрастни и пациенти в напреднала възраст. „BioGaia® е напредничава изследователска компания за пробиотици, която вече повече от 30 години е лидер на световния пазар на пробиотици. Продължава да влага голям процент от годишния си оборот в клинични проучвания, които развиват науката за микробиома и подкрепят продуктите ни с данни за ефективност и безопасност. Нашата мисия е да осигурим на всеки човек пробиотици, които са клинично доказани и носят ползи за здравето му. Това сме ние BioGaia®.“  сподели маг. фарм. Мариела Димитрова на събитие по повод приза, който капсулите спечелиха тази година, както и 15-ия рожден ден на BioGaia® в България.


Спонсорирани публикации