Походът на България към Световната титла по волейбол за младежи на живо по MAX Sport

България, Иран, Италия и Аржентина ще спорят за световната титла по волейбол за мъже до 21 години
Спонсорирано съдържание | 14 юли 2023 13:39, Красимир Ангелов
Походът на България към Световната титла по волейбол за младежи на живо по MAX Sport

MAX Sport ще излъчи полуфинала на България и финалния мач за отбора на Световното първенство по волейбол за мъже до 21 години, които ще се проведат този уикенд. За отличието ще спорят отборите на България, Иран, Италия и Аржентина. Финалната фаза на турнира започва с мача Италия - България, който почитателите на спорта могат да наблюдават в събота (15 юли) от 17:00 часа по MAX Sport 1.

Финалния мач на националния ни отбор, воден от Алекс Николов, който е най-резултатният играч в турнира до момента, феновете ще могат да проследят в неделя от 17:00 или 20:00 часа по MAX Sport 1, в зависимост от изхода на мача срещу Италия.

Преди и след двата мача на националите зрителите на MAX Sport 1 ще имат възможност да гледат студийна програма с участието на авторитетни гости, които ще анализират и обсъждат интересни факти около участието на отбора в турнира.

Аржентина грабна последното свободно място в полуфиналите на Световното първенство по волейбол за мъже под 21 години в Бахрейн, като спечели директния двубой с Бразилия за второто място в група F в четвъртък. Аржентинците контролираха играта през по-голямата част от мача и успяха да го спечелят с чиста победа (3:0), но в събота ги очаква отборът на Иран.

Другият участник на полуфиналите – Иран, оглави крайното класиране в група E без загуба и в четвъртък донесе първото поражение на България в турнира. В последния мач от групата бронзовите медалисти от Световното първенство по волейбол за момчета до 19 години през 2021г. Иран постигнаха победа с 3-1 (25-17, 23-25, 25-22, 25-23) над сребърните медалисти България. И двата отбора обаче продължават в полуфиналите в търсене на нови отличия и при успех, ще се срещат на финала в неделя.

В тежка битка от пет сета Италия, която вече си беше осигурила мястото сред полуфиналистите, отпразнува победа с 3-2 (23-25, 25-18, 25-19, 16-25, 15-9) над Белгия, която пък беше загубила шансовете си да влезе във финалната четворка. С този резултат действащите световни шампиони под 21 години оглавиха крайното класиране на група F без загуба и оставиха белгийците без победа четвърти, но в събота ги очакват българите.


Още по темата: MAX Sport
Още от