Платформата за онлайн кредити Credissimo в подкрепа на значими каузи

Спонсорирано съдържание | 13 дек 2023 15:17, Александър Попов
Платформата за онлайн кредити Credissimo в подкрепа на значими каузи
Снимка: freepik.com

През 2023 година Credissimo се позиционира като лидер в областта на корпоративната  социална отговорност, утвърждавайки се като емблема на благотворителната дейност и подкрепа за общността. Направлявани от философията, че успехът не се измерва само във финансови термини, компанията е насочила значителни усилия и ресурс в различни социални каузи и проекти, които подобряват живота на хората и допринасят за благото на обществото. Отделяйки част от всеки изплатен онлайн кредит, Credissimo инвестира в различни обществено значими каузи през изминалата година.

Особено внимание заслужава тяхната работа в борбата с домашното насилие във всичките му форми. Насилието в семейството е дълбоко вкоренен проблем, който засяга всички аспекти на обществения живот. То не само разрушава живота на отделни индивиди, но и подкопава стабилността на обществото като цяло. Credissimo разбират, че пътят към промяната включва активно обсъждане и насърчаване на обществен диалог, който да разкрие мащаба на проблема и да поощри повече хора да потърсят помощ. В тази връзка, Credissimo направи значително дарение към Българския фонд за жените в подкрепа на засегнатите от този проблем. Компанията организира и регулярни вътрешно-корпоративни семинари, насърчавайки конструктивен дебат по темата. Тази кауза беше подсилена и със спонсорирането на музикален видеоклип на Дебора - момичето жертва на домашно насилие, в знак на солидарност и вдъхновение за други.

Друг фокус на компанията е облагородяването на градската среда, създавайки нова детска площадка в Перник. Проектът, реализиран в сътрудничество с местната администрация, е пример за социално отговорен бизнес, като подчертава важността на съвместната работа между публичния и частния сектор за общото благо.

Вече втора година Credissimo подкрепят и културния живот на страната, финансирайки театралната постановка на Александра Сърчаджиева "На живо и отвъд", допринасяйки за развитието на българското изкуство и култура. В духа на празничния сезон, те също така се включиха в "Елхи на таланта" на фондация "Стоян Камбарев", като осигуриха финансова подкрепа за млади таланти в България.

Компанията протегна ръка за пореден път и към децата на полицаи, загинали при изпълнение на служебния си дълг, чрез дарение към фондация “Емил Шарков”.

Credissimo не забрави и бездомните животни. От години те поставят специални автомати, които с любов наричат куче-коте-мати, от които бездомните животни получават храна и вода всеки път, когато някой от нас рециклира в автомата пластмасова бутилка.

Поредицата от дейности включва и подкрепа на образователни инициативи, помощ след природни бедствия и дарения към майките на деца с увреждания, към хора със Синдром на Даун; от Credissimo се включват и в борбата с рака на гърдата и организират кръводарявания.

Credissimo продължава да служи  като вдъхновяващ пример за  бизнес сектора, показвайки как  корпоративните ресурси могат  да бъдат трансформирани в  средства за устойчиво социално  развитие.


Още по темата: Credissimo
Още от

Спонсорирани публикации