За какво най-често теглим кредит?

Спонсорирано съдържание | 20 дек 2023 13:26, Александър Попов
За какво най-често теглим кредит?
Снимка: БГНЕС

Обемът на потребителското кредитиране в страната продължава да се увеличава. По данни на най-голямата ритейл банка в страната – Банка ДСК, тя отпуска по един потребителски кредит на всяка минута.

Потребителските кредити продължават да бъдат най-познатият и масов продукт в кредитирането, като стоковите кредити, които покриват голям спектър от текущи нужди на ритейл клиентите, набират все по-голяма популярност.

Едни от най-честите причини за кандидатстване за кредит са:

- Рефинансирането, което позволява на потребителите да обединят задълженията си и да получат по-добри финансови условия за погасяване.

- Планирането на по-големи разходи като ремонт, покупка на автомобил или мебели и уреди за дома, също са сред са основните причини за теглене на съответно, потребителски или стоков кредит.

- Образованието, здравната грижа и неотложните разходи, които също са сред причините за търсене на кредит.

От възможността за потребителско кредитиране се възползват хора на различна възраст – както млади и работещи, така и в по-зряла възраст. По данни на Банка ДСК, която обслужва всеки трети клиент у нас, най-често потребителски кредит теглят хора на постоянен трудов договор със средно или висше образование. Голяма част от тях предпочитат да извършат сделката в банков офис, но от банката наблюдават сериозна тенденция за промени в поведението на клиентите. Те все по-често търсят модерни дигитални продукти и услуги, спестяващи им ценно време и ресурси.

Именно за да отговори на нарастващите изисквания на потребителите, Банка ДСК предоставя възможност за кандидатстване за потребителски кредит изцяло онлайн. Клиентите получават отговор в рамките на 1 работен ден след представяне на всички необходими документи, а след одобрение сумата е на разположение по сметката им, без необходимост от посещение на банков офис. А ако вземат потребителски кредит онлайн до края на м. декември 2023 г., могат да спечелят една от девет страхотни Apple награди.

От друг страна, пазаруването със стоков кредит от банката – в много физически магазини или онлайн, позволява на потребителите да се възползват от регулярни промоционални оферти и специални предложения. В момента на покупката те дължат само първоначална вноска, като при онлайн покупки дори не е необходимо да заплащаш такава.

Кандидатстването става в три лесни стъпки и в рамките на само 15 минути – клиентът заявява желание да пазарува със стоков кредит, консултантът попълва неговата заявка, клиентът подписва договор спрямо избора си на колко равни вноски ще изплати стоката и си тръгва от магазина със своята нова придобивка.

Допълнителна информация за потребителските кредити на Банка ДСК и възможността за кандидатстване онлайн можете да откриете в сайта на банката.