Да се подготвим за бъдещи пътешествия

В брой, с карта или онлайн, закупуването на електронна винетка за автомобила от А1 е лесно и удобно
Спонсорирано съдържание | 4 яну 2024 09:00, Красимир Ангелов
Да се подготвим за бъдещи пътешествия
Снимка: shutterstock

След празничните дни около Коледа и Нова година идва ред през януари да обърнем повече внимание и на някои организационни въпроси. Един от основните е да подготвим автомобила за бъдещи пътешествия (доколкото ситуацията го позволи). За целта е важно да подновим електронната винетка, и един от най-лесните и удобни начини за това се предоставя от А1.

В брой, или с карта – вие избирате

Можете да екипирате колата си с електронна винетка в магазин на А1, където можете да платите както в брой, така и с банкова карта.

Онлайн

Ако предпочитате да плащате онлайн, това става лесно и удобно от А1.bg. Не е задължително да ползвате други услуги от телекома, за да направите това, тъй като А1 предоставя възможност за покупка на винетка на сайта А1.bg без регистрация - само в три лесни стъпки. Клиентите, които са закупили винетка през регистрацията си на А1.bg, имат достъп до история на покупки и информация за автомобила, които могат да се ползват и при настоящите и следващи поръчки.

Допълнителни улеснения за клиентите

За абонатите на А1 на мобилни услуги са предвидени още и възможности за закупуване през приложението Моят А1 или чрез SMS. Клиентите на А1 имат възможност да закупят уикенд или седмична винетка за лек автомобил и чрез SMS, като сумата се начислява в следващата им месечна фактура. Това става с изпращане на регистрационния номер на превозното средство до кратък номер 1002 за уикенд и до 1007 за седмична винетка.

А ако забравя да подновя винетката?

Потребителите, закупили електронна винетка от А1, едва ли имат подобни притеснения. Всички получават напомняне за изтичащ срок на закупената винетка на въведения имейл и чрез SMS, ако е въведен валиден български мобилен номер.