За нуждата от по-добро детско здравеопазване

Спонсорирано съдържание | 3 фев 2024 08:55, Александър Попов
За нуждата от по-добро детско здравеопазване

Дори и хората, които не са родители, биха се съгласили, че детското здравеопазване е една от сферите, които трябва да се стремим да подобряваме като общество. Всяка новина за болно дете буди емоции и съчувствие, затова е особено важно да приоритизираме темата и да работим за положителна промяна.

За родителите това несъмнено е още по-трудно и те правят всичко възможно, за да преминат малчуганите им по-леко през неприятния период. За съжаление, понякога престоят в болнично заведение е наложителен и именно в тези случаи нуждата от по-приветливи педиатрични отделения е най-осезаема.

Тук на помощ идва колективната сила на обществото и стремежът към по-добро бъдеще за всички деца. За втора поредна година А1 и фондация „За доброто“ осъществяват съвместно проект „Светулка“. Дигиталната коледна кампания се изразява в набиране на средства през мобилното приложение Моят А1, като частните клиенти на телекома имаха възможност да даряват суми по избор директно към своята месечна фактура за телекомуникационни услуги. В края на кампанията сумата генерирана от потребителите беше удвоена от А1 и така общата стойност на дарението достигна 150 000 лева.

Средствата ще се използват за обновяването на физическата среда на детско отделение в държавна болница в страната. Целта на инициативата е да обнови отделението като го направи по-приветливо и по този начин да олекоти престоя на малките пациенти, както и да спомогне за по-ефективната работа на медицинския персонал. Мисията на проект „Светулка“ е освен да промени физическата среда, също и да промени отношението между всички, включени в лечението, така че нуждите на детето да бъдат поставени в центъра.

В рамките на коледната кампания, провела се между 15 ноември и 31 декември, клиентите на А1 даряваха сума по избор, като средното дарение за периода е близо 13 лева, а най-щедрият дарител е отделил 1 000 лева от средствата си в името на каузата. В края на периода, А1 удвои събраните средства, за да увеличи мащаба на положителната промяна.

След събирането на средствата, фондация „За доброто“ избира отделението, което да получи сумата и да бъде изцяло преобразено по проекта. За целта е нужно болниците да са кандидатствали през формата на уебсайта на фондацията и да отговарят на конкретни критерии.

Кампанията се осъществява за втора поредна година. През 2022 година А1 закръгляше всяка платена фактура през Моят А1 до кръгъл лев за своя сметка в полза на проект „Светулка“. След края на кампанията педиатричното отделение, което беше избрано да получи финансирането и да бъде изцяло обновено е в МБАЛ – Карнобат. Цялостният ремонт вече стартира и през есента малчуганите ще се радват на 14 преобразени болнични стаи, приемна стая за новопостъпващи пациенти, детски кът и няколко кухненски бокса. Целта на проекта е да отговори на нуждите на децата и техните родители и да направи престоя им в МБАЛ - Карнобат възможно най-приятен.


Още по темата: Моят А1
Още от