Iuvo постигна исторически рекорди през 2023-та година

Компанията има амбициозни планове за бъдещето
Спонсорирано съдържание | 18 мар 2024 09:00, Красимир Ангелов
Iuvo постигна исторически рекорди през 2023-та година
Снимка: Pixabay

iuvo, водеща финтех компания  в областта на P2P лендинга, отбеляза значителен ръст и рекордни резултати през изминалата 2023-та г., задавайки за пореден път високи стандарти за качество на услугата и клиентско преживяване.

Според Благовест Караджов, изпълнителен директор на iuvo: "2023-та беше година на впечатляващ растеж, дори на фона на изминалите години на пандемия и геополитически конфликти, и постигане на нови върхове за iuvo. Предвид положените усилия и вложените ресурси и иновации, нашият екип е изключително горд с постигнатото и гледаме към бъдещето уверени и ентусиазирани."

През изминалата година iuvo постави редица рекорди:

- Регистриране на най-висока  средна добавена нетна сума  от нови инвеститори в 7-годишната  история на компанията, като сравнението  с предходната година показа  увеличение от 55%;

- Нетният портфейл на iuvo от настоящо инвестирани средства нарасна с 27%, като цялостната сума на добавените нетни средства отбелязва ръст от над 25%;

- Регистриране на 31% ръст  в кумулативната инвестирана  сума, достигайки 440 222 373 EUR;

- Изплатени лихви за  годината нарастват с над 77% спрямо 2022 г., достигайки 3 186 581 EUR;

- Общият брой на инвеститорите  на iuvo нарасна с 22%, достигайки 42 236.

Няколко рекорда бяха поставени през 2023-та г., когато разглеждаме добавените нови средства от инвеститори. Април 2023-та е най-успешният месец в 7-годишната история на iuvo по нетни (добавени средства минус тегления) привлечени нови средства от инвеститори. Август 2023-та е най-силният месец в историята на iuvo по брутни привлечени нови средства, на второ място след април 2023 по нетни привлечени нови средства. Август е и на първо място по брутна и нетна обща сума на привлечените средства от нови инвеститори в историята на iuvo, а на второ място е ноември 2023.

"Работим усилено, за  да предложим нови възможности  и по-високи доходности за нашите  инвеститори," коментира резултатите и бъдещите планове на iuvo Караджов. Сред тях са и разработването на мобилно приложение за знаковия продукт на команията iuvoSAVE и разширяването на възможностите за инвестиране през P2P пазара.

Компанията продължава да се ангажира с популяризирането и надграждането на iuvoSAVE – спестовната алтернатива, която предлага на потребителите фиксирани годишни лихви и опции за бърза ликвидност. Продуктите на iuvoSAVE вече заемат 20% от портфейла на iuvo, като тенденциите делът им да продължи да расте са стабилни.

През 2023-та г. iuvo влезе и в партньорство с Viva Credit, създавайки iuvoHOME - платформа за ипотечно кредитиране и оригинатор на P2P пазара на компанията.

Постигнатите резултати и амбициозните цели на iuvo не останаха незабелязани и платформата бе удостоена с престижния приз на B2B Media за „Fintech компания на 2023 г.“ в България.

A през месец март  оригинаторите в iuvo от MFG предлагат изключително атрактивна доходност и сега е отличен момент за инвестиране в платформата.

За повече информация относно iuvo и нейните услуги, посетете уебсайта на компанията.


Спонсорирани публикации