Къмпинг и караванинг експо 2024 с нов формат и локация

София Ленд отваря врати за първи път след 18 години като домакин на събитието
Спонсорирано съдържание | 25 мар 2024 13:42, Красимир Ангелов
Къмпинг и караванинг експо 2024 с нов формат и локация

Най-голямото специализирано изложение за къмпинг туризъм, водни спортове, аутдор и свободно време в България Camping&Caravaning Expo ще се проведе за седми пореден път на нова локация и с нов формат от 12-ти до 14-ти април. Бившият увеселителен парк София Ленд, затворен преди 18 години, ще отвори отново врати за събитието.

Тази година участие са потвърдили рекорден брой изложители: 70 фирми от България, Гърция и Турция. Те ще покажат нови модели кемпери, каравани, яхти и лодки, палатки, покривни палатки, туристически и офроуд автомобили, продукти и услуги за къмпинг, караванинг и туризъм на открито.

Премиери за България ще направят кемпери, каравани, автомобили и много пособия за аутдор и къмпинг. Сред атракциите на изложението ще бъде българският стартъп HIP Campers, които разработват кемпер. Моделът им 4Family е предназначен специално за семейно ползване, теглото му е до 3500 г. и ще предлага светлина и простор, комфортна кухненя, голяма баня, удобни легла и интелигентни решения за домашни любимци и съхранение. Цената му ще започва от около 150 000 евро.

Пътуването със собствен дом на колела стана особено популярно по време на пандемията, когато хората търсеха начин да прекарват повече време на открито. Тази тенденция се запазва и сега, като броят на закупените кемпери в България продължава да расте.

По време на Camping&Caravaning Expo ще бъде представен новият Къмпинг пътеводител на България за 2024 г. с клубна карта, изготвен от Camping.BG. Притежателите на клубната карта могат да се възползват от до 50% отстъпка от цената на нощувките в над 60 български къмпинга, 4 от които ще бъдат лично представени на събитието.

Организаторите от от Camping.BG искат да превърнат експото в истински семеен фестивал, като предложат различни забавления. В София Ленд парковото пространство предлага разходка от около 1 км сред много зеленина и езеро с риби. Освен това ще има велоалея с дължина 300 м, по която могат да се тестват нови велосипеди, както и ще се провеждат игри за малки и големи.

В специална зона ще има фермерски пазар с десетки производители на екологични храни и напитки. В обособена част на изложението ще е зоната за хранене, в която ще се предлагат вкусни неща за хапване, с пейки и маси, музика.

Мотото на Camping & Caravaning Expo 2024 е спомена за романтичните ретро къмпинг времена: специалната инсталация с ретро палатки, изложба със снимки на български къмпинги от 60-те до 80-те, стари къмпинг карти и много други.


Спонсорирани публикации