Говори Big... ъъъ Сергей Станишев! Честит 15-ти септември, деца.

Хлапетата ще слушат реч
12 сеп 2008 21:19,
158
Говори Big... ъъъ Сергей Станишев! Честит 15-ти септември, деца.
Снимка: БГНЕС

Ако училищните директори в Северна Корея бъдат задължени със специално писмо да прочетат слово на Ким Чен Ир пред тамошните ученици за началото на учебната година, този факт едва ли ще влезе в информационния обмен на световните агенции.

Просто в Северна Корея е така- комунизъм, култ към водача, идеология до втръсване.

Но когато такъв нескромен жест към силните на деня бъде организиран в страна-членка на ЕС, най-малкото би предизвикал учудване.

Следващите редове не са пасажи от фейлетон в хумористичен вестник, тъй че четете внимателно:

Учебната година във всички училища в понеделник ще бъде открита с обръщение на премиера Сергей Станишев, съобщи в петък Дарик радио.

Училищните директори са задължени с писмо от заместник-министъра на образованието Кирчо Атанасов да прочетат слово на министър-председателя.

Директори на пловдивски училища твърдят, че началникът на Регионалния инспекторат в Пловдив Александър Буздрев ги е информирал по време на съвещание в четвъртък, че заповедта трябва да се изпълни, а обръщението ще получат по електронната поща.

Част от директорите са притеснени, че словото ще стои като кръпка към традиционния ритуал, съобщава още Дарик радио- Пловдив.

Директорите обмисляли вариант да окачат текста на таблата за съобщения или да го дадат на класните ръководители да го прочетат в час.

Колегите им от Пазарджик, които вече са получили обръщението, твърдят, че то е на видео.

„Обръщението няма политически мотив и такъв не бива да се търси”, гласи официалното становище на Регионалния инспекторат по образованието в Пазарджик.

В ранния петъчен следобед в редакцията на Dnes.bg се получи съобщение от правителствената информационна служба, в което се посочва:

В специално послание към учителите, носещи изключително отговорната, но благородна задача да подготвят младите си възпитаници за утрешния ден, министър-председателят пожелава да ги научат какво означават гордост и независимост, за да могат да се гордеят с отечеството си, да обичат свободата и да знаят рода си....

В приветствията си по повод откриването на новата учебна година министър-председателят изразява надежда, че и учениците, и техните учители ще участват активно в празненствата и честванията на 100-годишнината от Независимостта на България. Той кани учениците да тръгнат на вълнуващо вековно пътешествие – от обявяването на пълната независимост на нашата държава през 1908 г. до днешното ни равноправно членство в Европейския съюз.

Нищо против пътешествията, г-н Министър-председател, но не и тези- задължителните и вдъхновени от признателните инспекторати.

Дали няма да влезем отново в „световните новини“? И то, както ни е тръгнало- със „срама по челото“?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
0
 
! Отговори
Камен преди 15 години
Как е възможно думичката НЕРФОГИЛО да се спира, а PEDERAST, изписана по-долу - не :))))))))))) Просто се питам
116
0
 
0
 
! Отговори
Камен преди 15 години
Приятелю, предлагам ти след 15-ти да напишеш нова статия, в която да цитираш дословна що за реч е това и какво точно се съдържа в нея. Искам да коментираш тоя момент и да бъдеш обективен, дали се прокрадва там политическа нотка или не. И тъй като ти се виждат странни подобни неща направи кратка справка какво значи да си примиер /порови се малко из нормативната база и из практиката в ЕС наример, речи на примиери по повод подобни събития/ на една страна и не са ли му вменени на човека именно такива функции - да представлява нацията и да бъде нейното лице. Независимо дали се казва С.С., И.К.,С.Сакс. и все такива знайни и незнайни. Жалка е статията и не е единствена в тая насока. Дано не си и ти като статията ... Позволявам си да ти давам съвети, защото ако съдя по статията определено имаш нужда от такива. Дано се лъжа ... Много дано станаха !
115
0
 
0
 
! Отговори
Stelsson преди 15 години
ЕДИН ГОЛЯЯЯЯМ ЗА СТАНИШЕВ!!!
114
0
 
0
 
! Отговори
Камен преди 15 години
Всичко си е на мястото. Тоя народ си заслужава съдбата. Всички сме компетенти и можещи, коментираме и даваме указания, псуваме и недоволстваме. Търсим само интрига. Един доста голям епизод на Биг Брадър, а всички вие сте , ако дори и тук търсите политика. е и лицето, написало тази статия, поне за мен! Дерзайте, господа ! Всичко си е на мястото! :)))))))))))
113
0
 
0
 
! Отговори
koce преди 15 години
е пако ше ти е.а п.тката майчина, комунистическо изчадие
112
0
 
0
 
! Отговори
активист на БСП преди 15 години
ДОКАТО СЕ КЛАНИШ НА доган НЕ ЩА ДА ТЕ СЛУШАМ
111
0
 
0
 
! Отговори
Beria преди 15 години
PEDERAST KOMUNIST,NE PRED DETSATA ONANIST
110
0
 
0
 
! Отговори
Един там... преди 15 години
Политиката е к*рвенска работа! Само че и при к*рвите има елитни и пропаднали к*рви. За съжаления сегашното правителство е един зле поддържан и пълен с некадърни к*рви бардак. Горкият Станишев от толкова голямо желание да *** пари, гащите му все свалени стоят, дупето го заболя вече. Но той е истинска к*рва и независимо от болката *** ли *** пари. Ама то нали знаете - болката е малко срамът е голям! По време на това правителство може би бяха написани най-абсурдните закони, които обслужват само и единствено техните интереси. За жалост толкова много хора си дават дупетата там, че едва ли ще можем да ги свалим и да сложим други, да ги видим те какво ще направят. Парадокса тук е, че всички Българи сме мастий. Знаем само да лаем, но дойде ли време да се защитаваме истински - просто се прибираме в колибата и треперим в тъмното! Затова и ни ****т толкова всички политици! Сигурен съм, че 99% от яростните тук "писатели" стоят скрити зад клавиатурките си тихичко мъмрят. Но, ако сега кажа - "Дайте да се обединим, да идем в София и да свалим това правителство!" Всички вие, които кански ревете от това правителство, просто ще кажете "Няма смисъл, какво ще постигнем?!?" Докато сме толкова овчедушни ще ни малтретират. Винаги има смисъл! Правителството трябва да има страх от нас, а не ние от него! Какво щеше да стане, ако на времето когато апостолът е организирал въстанията, всички са си стояли вкъщи и са викали "С толкова малко и стари оръжия и такава малка армия срещу толкова много еничари нямаме шанс." За щастие тогава процента на страхливците е бил много по-малък и решителността и желанието за свобода е дала сили да се преборят с такава сила. Не, че не ги е било страх, било ги е страх, но желанието за победа и освобождение на родината е надделявало. Сега всички са п*тки седят си вкъщи "лаят" срещу луната и ревът, че са зле. "Луната спиииии, а някой краде ли краде..."Когато нищо не си направил за да промениш ситуацията, нямаш право да се оплакваш! Защо частника е толкова спокоен и плаща толкова малко?!? Ами защото винаги ще се намери , който да се навие да му работи за малко пари! За щастие умните хора избягаха да се реализират на места където ще ги оценят. Тук останаха "професионалистите" и сега има частници, които са готови да плащат много защото просто няма, кой да им свърши работата! Но защо трябваше да се стига до тук?!? С удоволствие и аз бих станал премиер и с удоволствие и аз бих ви го набивал в аналното отверстие, от празни приказки никой не го е страх! А вие си стойте вкъщи, псувайте парламента и пребивайте жените и децата си защото пак сте се напили от мъка и зор, че не знаете утре как ще зарадвате детето и жената с тази мизерна заплата и този мизерен начин на живот! Нека онзи, който е направил нещо (вместо само да седи и да говори), първи хвърли камък по мен. Но, ако само говориш и полза от теб никаква - по-добре си стои във вас ядосвай се, но не се оплаквай! Просто нямаш пра
109
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
СерГейчо, вземи се гръмни бе нещастен!
108
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пако, да го туря на *** в гроба, *** гад. Нямате право на живот, комунистически изверги...
107
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Майко мила! Тоя кр...ен Станишев не разбрали, че комунизмът си отиде!!! Стига вече гаври с българските ученици! Достатъчно беше, че на нас ни промиваха мозъците, но сега искат да направят същото и със следващото поколение! Това е ужасно! Помните ли какви книжки ни раздаваха на първия учебен ден?! Задълженията на доброто чавдарче!!! Е, аз не искам и с детето ми да се отнасят по същия начин. Чавдарчета, пионерчета, консомол... стига вече!!! В училище децата отиват да учат и да станат образовани и достойни граждани, а не да им промиват мозъците с глупости! Сега остава да върнат и разказчетата за детството на другаря Г. Димитров и съвсем ще я втасаме! Безобразие!!! Аз ако съм на мястото на тези родители, ще бойкотирам тази измислена церемония, която и без това всяка година е една и съща и е безумно скучна доколкото помня, и няма да заведа детето си на училище на 15! Направо на 16 и да се надяваме, че поне учебниците са грамотно написани!
106
0
 
0
 
! Отговори
друг учител преди 15 години
Тоталният провал на червената зараза вече преминава в извращения! Определено ще обърна гръб по време на четенето на тази болшевишка простотия. Призовавам всички учители да го направят. - ПОДКРЕПЯМ!!! Ще го направя!!!
105
0
 
0
 
! Отговори
Пако преди 15 години
Не виждам какво му е лошото на речта .. напълно нормална практика в цял свят. Стига сте ревали, да не ви подхвана, недорасли. Станишев в пич. Точка. Бате ви Бойко ще го видим догодина кво ще направи (разбирай как ще се ***).
104
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти виждал ли си майка му, бе?! Безстрашен си!!!
103
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
mamka mu, grozna na toya kaval
102
0
 
0
 
! Отговори
don преди 15 години
турска ***
101
0
 
0
 
! Отговори
sion преди 15 години
Хубаво е да се въздържаш да коментираш и анализираш неща от които не разбираш..За качеството на живот се съди по покупателната способност , не по валутен резерв..Валутния резерв е формиран заради дефицита по текущата сметка който се увеличава всяка година..Изваждането на тези пари от обръщение води до по скъп ресурс ,които пък затруднява максимално бизнеса и забавя развитието.Спирането на парите от ЕС пък ни връща 10 години назад..Формирането на безумен бюджетен излишък означава само едно- някой е решил той да разпредели огромна сума пари..Това добре ама същите тези които ще разпределят нашите НАДВЗЕТИ пари им забраниха и да се докосват до европейските..Защо ли...В заключение - КЪДЕ СА ПАРИТЕ КОИТО ЕС НИ ОТПУСКА ЗА ДА ПОДОБРИМ КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ В ДЪРЖАВАТА? Е на този въпрос ми отговори Наблюдател и не ми се връщай 20 години назад ,във времената на Москвичите ,за да не се налага да ти припомням кой управляваше тогава и благодарение на кой бяха всичките описани от теб неща..
100
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
тая руска *** -началник на мафията мазната му физиономия да се махат от държавата ни
99
0
 
0
 
! Отговори
малкият сашко преди 15 години
просто гласувайте.помнете историята и гласувайте.тази страна и живота ни в нея не са ни го създали американците нито пингвите а ние хората които живеем тук
98
0
 
0
 
! Отговори
bery преди 15 години
Абе, вмчмчвм. Абе простовати български народе!! Абе стига бе!Ама заради таката маса безгънкови люди в тая държава си го просим това, което си имаме, бе!