Говори Big... ъъъ Сергей Станишев! Честит 15-ти септември, деца.

Хлапетата ще слушат реч
12 сеп 2008 21:19,
158
Говори Big... ъъъ Сергей Станишев! Честит 15-ти септември, деца.
Снимка: БГНЕС

Ако училищните директори в Северна Корея бъдат задължени със специално писмо да прочетат слово на Ким Чен Ир пред тамошните ученици за началото на учебната година, този факт едва ли ще влезе в информационния обмен на световните агенции.

Просто в Северна Корея е така- комунизъм, култ към водача, идеология до втръсване.

Но когато такъв нескромен жест към силните на деня бъде организиран в страна-членка на ЕС, най-малкото би предизвикал учудване.

Следващите редове не са пасажи от фейлетон в хумористичен вестник, тъй че четете внимателно:

Учебната година във всички училища в понеделник ще бъде открита с обръщение на премиера Сергей Станишев, съобщи в петък Дарик радио.

Училищните директори са задължени с писмо от заместник-министъра на образованието Кирчо Атанасов да прочетат слово на министър-председателя.

Директори на пловдивски училища твърдят, че началникът на Регионалния инспекторат в Пловдив Александър Буздрев ги е информирал по време на съвещание в четвъртък, че заповедта трябва да се изпълни, а обръщението ще получат по електронната поща.

Част от директорите са притеснени, че словото ще стои като кръпка към традиционния ритуал, съобщава още Дарик радио- Пловдив.

Директорите обмисляли вариант да окачат текста на таблата за съобщения или да го дадат на класните ръководители да го прочетат в час.

Колегите им от Пазарджик, които вече са получили обръщението, твърдят, че то е на видео.

„Обръщението няма политически мотив и такъв не бива да се търси”, гласи официалното становище на Регионалния инспекторат по образованието в Пазарджик.

В ранния петъчен следобед в редакцията на Dnes.bg се получи съобщение от правителствената информационна служба, в което се посочва:

В специално послание към учителите, носещи изключително отговорната, но благородна задача да подготвят младите си възпитаници за утрешния ден, министър-председателят пожелава да ги научат какво означават гордост и независимост, за да могат да се гордеят с отечеството си, да обичат свободата и да знаят рода си....

В приветствията си по повод откриването на новата учебна година министър-председателят изразява надежда, че и учениците, и техните учители ще участват активно в празненствата и честванията на 100-годишнината от Независимостта на България. Той кани учениците да тръгнат на вълнуващо вековно пътешествие – от обявяването на пълната независимост на нашата държава през 1908 г. до днешното ни равноправно членство в Европейския съюз.

Нищо против пътешествията, г-н Министър-председател, но не и тези- задължителните и вдъхновени от признателните инспекторати.

Дали няма да влезем отново в „световните новини“? И то, както ни е тръгнало- със „срама по челото“?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
краси преди 15 години
Няма нищо лошо в едно такова слово и в по демократични държави се прави, а на срещнатите коментари от сорта " комунисти " трябва да си ходят " , макар и аз да мисля така , ще ви кажа , който не е гласувал да си признае , че е виновен за сегашното положение. Когато чуе някое момче или момиче между 18 - 25 да каже , че не го интересуват избори , не искам да го чувам да се оплаква после от управници. Така , че ви призовавам : ГЛАСУВАЙТЕ !
96
0
 
0
 
! Отговори
чичо преди 15 години
Дали в речта си се извинява, че във вековното пътешествие, липсват 45 години независимост по вина на неговата партия!
95
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ohh samo ne tva )TE SE PODIGRAVAT S NAS Y4ENICITE-AZ SAM Y4ENI4KA I SAM MNOGO RAZO4AROVANA OT TEZI NEKADARNICI-KATO ZAPO4NEM S VALKA ,STANI6EV.......................
94
0
 
0
 
! Отговори
учител преди 15 години
Тоталният провал на червената зараза вече преминава в извращения! Определено ще обърна гръб по време на четенето на тази болшевишка простотия. Призовавам всички учители да го направят.
93
0
 
0
 
! Отговори
yavor преди 15 години
Браво, р-Мап, много добре им го каза! Реек- тум, реек-тум!!! Ти супер! Ти не си р-Мап, а р-Бап !
92
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 15 години
Ех да има кой да покаже на другаря Станишев всички мнения тук, па да му ги и прочете, дано нещо му "светне" ,ама едва ли!!! Отдавна трябваше много неща да му светнат на нето, но кон с капаци не се променя.
91
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Мисля, че трябва да има придружаваща посланието инструкция за употреба. Ако децата случайно питат коя е родината на другаря Станишев, трябва да има ясно написано какво да се каже, че то иначе избора е голям Русия, Македония, Израел, Украйна. На родолюбеца майката е една от измислилите "македонския" език заедно с "умен" руски академик, браво, браво, ама язък за децата!
90
0
 
0
 
! Отговори
УЧИТЕЛ преди 15 години
С КАКВИ ОЧИЧКИ ЩЕ СЕ ИЗПРАВИ И ЩЕ ПОЗДРАВЯВА?! ТО ЗАТОВА НЯМА ДА ЧЕТЕ ДИРЕКТНО, А ЗАПИСЧЕТА ЩЕ ПРАЩА. НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ТАКИВА ПОЗДРАВИ. ОТ ДЕЛА, КОИТО ПОКАЗВАТ ЗАГРИЖЕНОСТ КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА И БЪДЕЩЕТО ИМ ИМАМЕ НУЖДА! СРАМОТА!!!!!!!!
89
0
 
0
 
! Отговори
учителка преди 15 години
Не съм забравила колко ехидно се държеше по време на стачката тоя господин и какви налудничави изказвания правеше,и колко тънко се усмихваше под мустак,когато хиляди учители защитаваха човешкото си достойнство и честта на образованието.Сега седнал да ме поздравява!!!Няма да слушам!Предпочитам да разговарям с малките си ученици.Само на химна мога да мълча.НАГЛЕЦ И ГЛУПЕЦ!
88
0
 
0
 
! Отговори
ПОР но ГРАФ преди 15 години
На какъв език ще бъде речта? На руски, турски или испански? Следва прием на чавдарчета, пионерчета и комсомолци. Елементите с дълги коси и дънки - в Белене. На АЕЦ-а да бъркат бетон. Дегенератите, слушащи нещо друго освен "Подмосковние вечера" се стрижат нула номер и на автомагистрала Тракия. Белким я довършат. Ура другари! УРА УРА УРА....ДА ЖИВЕЙ ЖИВЕЙ ТРУДА..... СЛАВА НА БКП, СЛАВА,СЛАВА,СЛАВА....... Те пак са тук. И не са се променили на йота. Ще правят комунизъм с останалите живи шумкари (партизани ли бяха, *** ли). И само вятърът тихо ще напява - Хей Балкан, ти роден, наш... защото те постепенно ще си останат сами в една разрушена и опоскана държавица, населена с първобитни хора - *** и помаци.МАШШАЛА "ИЗРУТ", МАШШАЛА ЕФЕНДИ ГЕЙКО...
87
0
 
0
 
! Отговори
Илиян преди 15 години
99 % от писачите във форума го псуват и осъждат премиера! Какво се натиска този мръхльо? Сляп ли е или очилата му са с малък диоптър за да види народното недоволство? Уважаеми форумци, мога да Ви утеша че това ще е първото и последното му подобно писмо. Догодина премиеро ще е бат'Бойко и ще е много по-готино. Смърт за турците, *** платете си тока !
86
0
 
0
 
! Отговори
мадам ШуШу преди 15 години
Ако,това се случи,то аъ сзм се подготвила,купила съм тампони за уши на детето ми ,писна ми от провокациѝ
85
0
 
0
 
! Отговори
ZAIO преди 15 години
zad SERGO sigorno e DOGAN ,zatova se e ocaklil taka :)))))
84
0
 
0
 
! Отговори
ПОР но ГРАФ преди 15 години
да живее българската комунистическа партия закрилница на децата.... слава на серГЕЙчо..... слава.....слава........слава..... да живей труда... комунистите родината изграждат, комсомолците след тях строят, пионери,пионери славен път ви чака,славен път...да живей другаря станишев, да живей ГЕЙко. слава,слава,славакомунисти,комсомолци,пионери в един и същи строй.... комунисти,комсомолци,пионери, заедно в труд и в бой,бой,бой,бой.БОЙ ПО КРАТУНАТА НА ВСИЧКИ ,ДЕТО ДОРИ САМО СИ ПОМИСЛЯТ,ЧЕ МОЕТО ДЕТЕ ТРЯБВА ДА СЛУША НЯКАКВИ РЕЧИ ОТ 13-ТИЯ КОНГРЕС НА БКП. СЕРГО, СЕРГО ТИ НАПРАВО СЕ УСРА. ТИ СИ НАПРАВО ЗА ОСВИДЕТЕЛСТВАНЕ МОЕ МАЛКО ГЕЙЧЕ.
83
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ОТИВАМ ДА СЕ ИЗ. НЯМА КАК НУЖДА
82
0
 
0
 
! Отговори
Иванова преди 15 години
Сигурно са го "изненадали отзад", та така се е облещил!Гадна твар, сега си се замислил за децата.Знаеш ли колко училища в страната са без отопление?За останалото да не говорим!
81
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 15 години
Слово на серго по комунистически за вдъхновение на учителите вместо повишение на заплатите. Зад гърба на доган, който си строи джамиите и безмълвно ни потурчва...
80
0
 
0
 
! Отговори
r-map преди 15 години
,минутите с цветков,дне с,бг сблъсък на бтв ,всички тези spooky къщички нямат нищо общо със свободата на словото.ne razbiram za kakvo svobodno slovo syava duma,sled kato sme prinudenida izmislyame vsyakakvi razlichni variacii v izpisvanetona dumite samo i samo da gi hvane filtura na redaktorite
79
0
 
0
 
! Отговори
r-maP преди 15 години
,минутите с цветков,сблъсък на бтв ,всички тези spooky къщички нямат нищо общо със свободата на словото.това са говорилни..като си крайно несвободен ,като нямаш трибуна ти се навърташ покрай такива клоаки,където всеки "се зъби на тирана" но това драги българи си е чисто забавление.никой не го взима насериозно..самите вие ,не мислите тези неща,защот не сте готови да ги подкрепите с каквато и де или с някаква активност..за вас тези писанки тук значат нещо по-малко от всички и малко-повече от нищо.някакви дежурни пристрастия,което идва да означи,че каквато и да е тамата,тя моментално се сантиментальозва според това,съответния квази индивид какво си мисли,че очакват да каже ,като покажат еди каква си инфирмация.само буйствате в ***..но на публични места сте лумпено-межетурки.г'ъ'з'ове сте и си го знате..иначе бихте се пказали.кой обаче иска да си покаже грозния смачкан навън от ***,в който ежедневно с-е-р-е.любопиен съм какво ще стане ,ако от днес.бг ви пуснат текст със следното съдържание.баба подари на станишев един буркан със кисело зеле.иликрадец задигна от андрологията изследването за диагностиката на сперматозидната виталност на станишев,който заедни с елена в сряда посети каютката за даване наследствен материал.открадналия ценната течност може да я ползва със зла умисъл и да предизвика криза в управлението.1.може да се установи,че станишев е бездететн.това за династията на нибелунгуте би било провал.кой ще продължи линията.2.могат да занесат материала на млади 12 год ***,които пък да се окаже че забременяли от премиера..то ест йончева е вероятно яловата.но..това едва ли ще е най-големият й проблем..или..кой знае..3.самият крадец,независимо мъж или жена моеда реши да ползва ценната течност ,като започне да твърди след като старателно си я напъха в ***,че е имал коитус със премиера.*** доказвай после,че снимките във виетнам представят рекрационален момент след напрегнат социЯлистически ден .даайте пишете...сега..кеф ли ви стана докато го четохте,***!
78
0
 
0
 
! Отговори
писна ми! преди 15 години
МАЗНА ПЪПКО, защо не поздрави със заповед децата на България предишните години? Къде се спотайваше миналата година, когато учителите на България молеха пощада за българското образование, докато ТВОИТЕ МИНИСТРИ се гавреха публично с тях? Защо не възрази на ортака си Доган, когато заяви,че българските учители НЕ СТАВАТ? Кого и за какво призоваваш сега, предизборно, *** *** и нагъл? Влизал ли си наскоро за повече от 5мин в българско училище?Аз съм повече от 30 години в него и отговорно ти заявявам - хората там ви ненавиждат! Какви обръщения, какви поздравления бълнува болният ти мозъчец??? Eто ти и едно обръщение от българското образование; Леви,леви - и незабавно при джипито (ако не е в стачка) за диагностициране и лечение! За да докараш до изборите и да усетиш цялата любов на българския учител!