Пускат на винил и CD два албума на The Doors

"Other Voices" и "Full Circle" излизат след смъртта на Морисън
1
Пускат на винил и CD два албума на The Doors
Снимка: Орфей Мюзик

След като вокалистът на The Doors Джим Морисън умира през 1971 година, останалите членове на бандата продължават да правят музика заедно като трио и издават още два албума - "Other Voices" и "Full Circle". Години наред тези записи са налични само в дигитален формат.

Сега Rhino издават албумите на винил и CD. Всеки от тях ще излезе на 180-грамова плоча с джоб, детайлна реплика на оригиналните обложки.

Изданието на "Full Circle" пристига и с разгънат зоетроп, точно както при първоначалния му дебют. Веднъж сглобено, основното устройство за анимация пресъздава човешкия цикъл на живот от детството до старостта. Изданията на винил ще бъдат налични по отделно от 4 септември.

Албумите за пръв път ще излязат и като комплект от две CD-та, чието аудио е ремастерирано от оригиналния продуцент на записите Брус Ботник (Bruce Botnick), заедно с рядко срещаното бонус парче "Treetrunk".

Песента е издадена като Б-страна на сингъла “Get Up And Dance” от “Full Circle” през 1972 година. Двойната CD колекция с “Other Voices” и “Full Circle” ще излезе също на 4-ти септември.

След като The Doors завършват записването на “L.A. Woman” през 1971, Морисън се мести в Париж, Франция. Междувременно, останалите трима музиканти от бандата остават в Лос Анжелис, където работят по музика, предназначена за седмия албум на групата.

Когато легендарният фронтмен умира на 3 юли 1971 г., триото се съгласява да продължи, използвайки тези песни за основа на “Other Voices”, като Krieger и Manzarek се заемат с вокалите. Издаден през 1971, записът включва двата сингъла “Tightrope Ride” и “Ships w/ Sails.”

След успешно американско турне, триото се завръща в студиото през 1972, за да започне работа по "Full Circle", който излиза през лятото. Звученето му включва по-силно изразени джазови елементи, вплетени в аранжимента на няколко песни като "Verdilac" и "The Piano Bird". След серия от концерти в подкрепа на записа, The Doors се разделят. Триото продължава да се събира за специални поводи като вписването на бандата в Залата на славата на рокендрола през 1993 година.

Албумите “Other Voices” и “Full Circle” на The Doors ще бъдат на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Джим МорисънThe Doors
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ех, какво стана с добрата стара думичка"грамофонна плоча"...Йо, Бро...