76,65% от гласовете за Путин и… всичко е точно в Русия

"Нуждаем се от решителен пробив в развитието, обречени сме на успех"
Обновена: 19 мар 2018 11:24 | 19 мар 2018 07:20,
131
76,65% от гласовете за Путин и… всичко е точно в Русия
Снимка: Reuters

По данни на ЦИК на Русия действащият президент на Русия Владимир Путин е лидер на изборите за държавен глава, получавайки 76,65% от гласовете след обработването на 99% от протоколите на избирателните секции, предава ТАСС.

Кандидатът на КПРФ Павел Грудинин заема второ място с 11,82% от гласовете. На трето място е председателят на ЛДПР Владимир Жириновски с 5,68%.

Още по темата

За Владимир Путин са гласували повече от 55,4 млн. души. За Грудинин повече от 8,5 млн., а за Жириновски повече от 4,1 млн. души.

На четвърто място е издигнатата от "Гражданска инициатива" Ксения Собчак с 1,66% от гласовете на избирателите. За нея гласа са си дали 1,2 млн. души. След нея е Григорий Явлински от "Яблоко" с 1,04% от гласовете.

Останалите кандидати са получили по-малко от 1% от гласовете.

Избирателната активност вчера е била над 67 на сто.

"Нуждаем се от решителен пробив в развитието. Можем да направим това - достигнахме ниво, на което можем да направим този пробив... Сега е възможно. Трябва да използваме тази историческа възможност, както и да се възползваме от нашите постижения във всички области, за да направим това. Но, разбира се, хората трябва да разберат какво ще правим", заяви Путин по време на митинг, когато стана известно за победата му.

"Много е важно да привлечете към ваша страна и тези, които може би са гласували за други кандидати. Нуждаем се от това единство, за да продължим напред. И за това трябва да почувстваме всеки гражданин на страната ", напомни той и обобщи: "Ще помислим за бъдещето на нашата голяма родина, за бъдещето на нашите деца. И при това, ние със сигурност сме обречени на успех. Заедно ще извършим мащабна работа в името на Русия".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РуснакаНаред е. ББ не го избират с 70-80% :)))И със сигурност няма да изберем комуноидните или атакуващите кремълски ***.
14
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заслужена победа за Путин, няма спор, че е голям държавник, превърна държавата си в основен международен фактор. При управлението на Елцин, който беше преди него, даже и кокошките се смееха на Русия.
13
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 5Като гледам макроикономическите данни, постоянно сме във възход. Като гледам мин.раб. заплата в България и Русия - Рашка е 2 пъти по зле.
12
0
 
24
 
! Отговори
От последната мин. преди 6 години
След обработката на 99,75% от протоколите на избирателните секции, действащият президент на Русия Владимир Путин е лидер с 76,67%.
11
3
 
40
 
! Отговори
Абе, преди 6 години
Тереза Мей ще поздрави ли Путин за победата,или прави пъклени планове да го отрови?
10
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ванга каза Русия ке бьде тя ще спаси света и ще стане световен лидер
9
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин един нормален здравомислещ човек за разлика от останалите западни откачалки с нарушена психика как само се променя света !
8
3
 
19
 
! Отговори
До 5 преди 6 години
Нима ние от 1989 не сме обречени на изолация и стагнация?
7
4
 
28
 
! Отговори
Руснака преди 6 години
... ми защо пък да не е точно, а Златко Желев? Изивнявай, ама кое му е точното, пък че тук в България, си избираме(те) Бойко няколко пъти, а народа не го иска нито него, нито онези дето са с него ли, но все пак министър станал. Че всичко е наред, като крайния продук на системата и най-доброто от него са нашите поли-тици ? Не не мисля, че е наред ... тук в България, нищо не е наред.
6
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е бьдещето сравнявайки трамп ,тереза, борис,меркел и тн с Лидера на Русия имам чувството , че са са ги избягали от психиятрията
5
36
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
:))))))))))) Обречен е на изолация и стагнация.
4
4
 
33
 
! Отговори
А преди 6 години
2/3 са гласували и 2/3 от тях са за Владимир Путин.И народа действително е за Путин.
3
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
DOSTOEN E I GO IZBIRAT,A U NAS 20 LV.3 KUFTETA I DVE BIRI I SI DOSTOEN DA PREDSTAVLYAVASDH NARODA.
2
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин, напред!
1
3
 
45
 
! Отговори
Владко преди 6 години
Честита победа г-н Владимирович. Вчера западните медии дума не обелиха. Днес очаквам да са още по-тихи:))