След протестите в Русия – над хиляда души в ареста

Опозиционери бяха организирали протести в цялата страна
5 май 2018 22:44,
138
След протестите в Русия – над хиляда души в ареста
Снимка: Reuters

Руският опозиционен лидер Алексей Навални и около 1350 негови поддръжници бяха арестувани днес по време на протести срещу неотдавна преизбрания на президентския пост Владимир Путин, съобщи ДПА.

Навални бе арестуван в центъра на Москва, един от 90-те града в Русия, където негови поддръжници излязоха днес да протестират, съобщиха организаторите на демонстрациите. Това стана два дни преди встъпването в длъжност на Путин в четвъртия му президентски мандат, припомня БТА.

Още по темата


Данните за броя на арестуваните са на правозащитната организация " ОВД-Инфо". Руските власти засега не са публикували информация колко хора са задържани.

Най-голям е броят на арестуваните в Москва - 600. Демонстрациите под наслова "Той не е наш цар!" са срещу дългото управление на Путин, растящата корупция и цензурата в Русия, отбеляза Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 35"Въпроса е защо не е издадено разрешително ?"---Кой издава "разрешително" на криминално проявени? Съден за финансови предтъпления първо;После никой не приема на сериозно Навални, та чак такова внимание.Това да не ти е герберастката Боколандия, където управляватхора достойни за затвора.
51
0
 
3
 
! Отговори
мен преди 5 години
В Петербург изглеждаше да са поне 1000 ноимаше и зрителите
50
2
 
11
 
! Отговори
мен преди 5 години
До щъркел какъв Сибир това бяха 90 процента ученици поне отклипа които е пуснат в Интернет за Петербург останах с впечатление че полицията прибираше определени хора другите си викат а те не ги отразява ха. А ако и там демонстрациите са платени като унас не се учудвам защо бяха почти само ученици
49
2
 
13
 
! Отговори
Коняр МакГредър преди 5 години
Същите такива в Украйна, понеже все пак президента им беше човек, не даде да ги бият, и вижте до къде го докараха - гражданска война, полу-война с най-сериозния си търговски партньор, сума ти политически убийства и ускорен марш към брутална диктатура.Нито един държавник, дори най-калпавия, не би дал такова нещо да се случи на народа му.
48
3
 
13
 
! Отговори
Братчеда на Путин преди 5 години
Браво Путин, прибрал си всички протестиращи от цяла Русия. Все си мислех, че протестиращите са били 90 според броя на градовете, ама те били чааак по десетина във всеки град. Хахаха тоз Навални да звънне на нашето момче Никито Младенов да вземе да му прекара малко транснационално парички от Фондация Америка за България или Отворено общество. Никито го бива да ги носи в куфарче, както е правил за Сърбия по времето на Милошевич.
47
5
 
10
 
! Отговори
РОССИЯ преди 5 години
БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ ОТ КМЕТСТВОТО ЩЕ ПРОТЕСТИРА ТОЗИ ПРОДАЖИК.КОИТО Е ОСЪДЕН ЗА НЕ ПЛАЩАНЕ НА ДАНЪЦИ .А НАЩЕ МЕДИЙ ДА ПИШАТ ИСТИНАТА
46
2
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 35 преди 5 години
Не се притеснява бе умнико! Просто са умирисали площада и се е наложило да им направят прочистващи клизми. Хуманно и демократично. А защо арестуваха Иванчева? Все в Русия са ви очите, а уж все умират руснаците от глад. Погледни си посрания *** и не плачи на чужд гроб. Уж се пишете за русофоби пък все на русофилия ви избива.
45
1
 
6
 
! Отговори
До Професор 37 преди 5 години
Да пусне, но ако обърка координатите може да попадне в *** ти. Недей разчита на съюзниците, защото имат повече мозък от твоя. Ти знаеш ли що е то атом, бе да те е.а в невежия ***.
44
10
 
6
 
! Отговори
Трак преди 5 години
Скоро глада ще изкара много повече хора и тогава ще видим как Путин съвсем се смалява.
43
8
 
20
 
! Отговори
Морски преди 5 години
А кога ще има протести в България срещу дългото управление на Б.Борисов и корупцията която той покровителства,срещу премиера който унищожи България!!!
42
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До пророка ОлегТо и в България хората се събират трудно за протест.Ако цяла България скочи то може да променим държавата.
41
4
 
14
 
! Отговори
пророка Олег преди 5 години
ами те в цялата страна 1000 са всичките протестиращи.............хахахах нещастници
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 40Подготвя шоуто за деня на Русия - 9-ти май.
39
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде се губи вожда ?Две седмици не е показвал ново оръжие.
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ние българите трябва да излезем да протестираме в Бг.
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Събрахте дарения на Дерипаска за загубите от санкциите ?
36
14
 
5
 
! Отговори
Професор преди 5 години
САЩ да пусне атомна бомба над Москва.
35
2
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
До Анонимен32За такива като теб,ще го отворят отново един ден.
34
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпроса е защо не е издадено разрешително ?От какво се притеснява Джуджан като печели със 99.99% ?
33
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На следващите избори ще стане президент.