Путин може да държи лостовете на властта и след 2024 г.

Президентът няма да нарушава конституцията, но…
26 май 2018 07:56, Елка Василева
105
Путин може да държи лостовете на властта и след 2024 г.
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин заяви, че ще спазва руската конституция, която забранява повече от два последователни президентски мандата. Той обаче намекна, че може да остане на "лостовете" на властта и след изтичането на мандата му през 2024 г., отбелязва Франс прес.

"Винаги съм се придържал и винаги се придържам към конституцията на Русия. В конституцията е написано ясно - не повече от два последователни мандата. Днес аз изпълнявам втория си последователен мандат", каза Путин на икономическия форум в Санкт Петербург.

Той обаче припомни, че през 2008 г. след изтичането тогава на двата му последователни президентски мандата той се оттегли от власт и президент стана премиерът Дмитрий Медведев. След четири години отново се върна в Кремъл, пише БТА.

"Отказах се от президентския пост тогава, защото конституцията не ми позволяваше да бъда избран за трети последователен мандат. Това е. Готов съм да се придържам към това правило и в бъдеще", каза той, намеквайки, че може и да повтори сценария от 2008 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
18
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Ясно е, че Путин ще държи лостове на властта по един или друг начин. Дали официално или не, той ще е в ръководния екип на Русия. Политик от такъв ранг няма как просто да се пенсионира и да си кара старините в Сочи. Най- малкото бъдещите управляващи Русия ще са постоянно при него за съвети. Все пак това, което е Русия в момента в много голяма степен се дължи на него. Това да не е Плевнелиев, да забърше някоя позавехнала златотърсачка и да лети на крилете на любовта.
29
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как май мунското стадо да направи човешко общество. Накрая всичко става като във Фермата на животните на Оруел. На оято всъщност СССР е прототипът.
28
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все пак ще обясните ли каква е логиката да се прекъсне едно успешно управление (щом го преизбират втори път), да се загубят 4 години, а после пак да се даде властта на същия човек, като му даваме и право да си удължи мандата от 4 на 6 години?Аз имам едно подозрение...Рузкото стадо неистово се опитва да изгради управление, наподобяващо това на САЩ, но нещата все му се изплъзват и се хлъзга обратно в калта на едноличното управление.
27
6
 
7
 
! Отговори
Кееееф! преди 5 години
Ранна утрин е а русофобията с плюнките е вече в нокдаун и будна кома! Абе кеф!
26
12
 
6
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ТРАДИЦИЯ в руснаците да оплюват своите "бащици", когато вече не са на власт.Това получи за сбогом "Бащата на народите" Сталин,"Най-големия миротворец" Хрушчов,"Крепящият мира в света" Брежнев,за КГБ-иста Андропов и "простият сибиряк"- както Т. Живков нарече Черненко нямаше много време,но "Перестройкаджията" Горбачов го "отнесе" яко."Пияницата" Елцин го подиграваха и по време на мандата му,Путин също няма да бъде пропуснат "да го отнесе" от руснаците, когато му дойде времето.
25
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПУТИНОФИЛОПИТЕЦИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ НАПРЪСКАНИ С РАЙД ТОВА Е НАПАСТ :)
24
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПУТИНОФИЛИТЕ НЯМАТ НИКАКЪВ МОРАЛ СКРУПУЛИ И ДОСТОЙНСТВО И ЩЕ ВИ УБИЯТ БЕЗ ДА ИМ МИГНЕ ОКОТО ЗА ДА ВИ ОКРАДАТ! ТЕ В БОГ НЕ ВЯРВАТ А САМО СЛУЖАТ НА СЕБЕ СИ И ИНТЕРЕСИТЕ НА ЧЕРВЕНАТА ПАРТИЯ! СЛУГИ НА ЛУЦИФЕР!
23
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПУТИНОФИЛИТЕ СА СЛУГИ НА ДЯВОЛА С ВЛЕЗНАЛИ В СИЛА СМЪРТНИ ПРИСЪДИ!
22
13
 
3
 
! Отговори
Бяй иван преди 5 години
Нирмалните държави не зависят от един човек. Системата така е направена че всеки да бъде заменим по всяко време. След ерата Путин положението в Русия ще бъде много зле. Дано само не стигнат до гражданска война, че апетита ще е много голям.
21
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин знае, че изпусне ли властта, може да буде предаден от следващия руски управник на Трибунала в Хага !Затова руснаците ще си го избират докато не легне при мумията в мавзолея !
20
11
 
5
 
! Отговори
Анализатор преди 5 години
какво друго да очакваме ,освен продължаване на диктатурата на комунистите в Русия ! Другарят Ким Чен Ун - какво прави? Същото! Проидължава да си стои на власт докато на народа му стегне шапката и поиска и салам към шепичката ориз,които му дава великият вожд. Така е при комунистите - власт докато не ги изритат или разстрелят!
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо точно през два мандата се прекъсва серията? Защо не през 3х3 гогодини?Или защо не през мандат - 5 години царува, 5 години почива?Просто защото конституцията им е гумена - Путин си я разтяга и усуква както си иска. Или по-точно както е принуден от обстоятелствата.
18
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОРИ В БЪЛГАРИЯ ОБЯВИХА ПРОТОКОЛИТЕ ОТ ИЗБОРИ!! КОГАТО ТОВА СЕ ПРАВИ НЕ СЕ НАЛАГА ДА ИМА КОНТОЛ ОТ НЯКОЙ КАТО СОРА ПРИМЕРНО!!!ДЪРЖАВИ В КОИТО НЕ ОБЯВЯВАТ ПРОТОКОЛИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕ СА СИРИЯ, ТУРЦИЯ И РУСИЯ!!! ИЗВОДИТЕ СА ЯСНИ А В СИРИЯ ДОРИ НЕ Е ПРОВЕЛ ИЗБОРИ 2007-*** ГОДИНА ПРЕСТЪПНИКА БАШАР! АБСОЛЮТНО НЕЛЕГИТИМЕН!
17
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нормално е в сащ през това време да се изпозастрелват в поредното училище
16
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НаМЕКСанкциите наложени на Русия може продължат и след 2024 !
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нормално донрият лидер да бъде преизбран !
14
1
 
1
 
! Отговори
До Hafen Luftwaffen преди 5 години
Ако Меркел - Комсомолката е обиден епитет -I'm sorry...
13
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОКАТО НЕ СЕ ПРОВЕДАТ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ В РУСИЯ УПРАВЛЯВАЩИЯ РЕЖИМ ЩЕ Е НА ЧЕЛО!!!!ПРОТОКОЛИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕ НЕ БЯХА ОБЯВЕНИ!!! ТО ТАКА И С 40% МОЖЕ ДА СИ КАЧИ БЕЗ ПРОБЛЕМ ИЗБИРАТЕЛНАТА АКТИВНОСТ В НЕГОВА ПОЛЗА КАТО ГЛАСОВЕ!!!РУСИЯ Е НАПЪЛНО ОПОЗОРЕНА И ТРЯБВАШЕ ДА Е ЗАЛИЧЕНА ОТ КАРТАТА НА СВЕТА ОТ САЩ КОИТО СА ГАРАНТ ПО ДОГОВОРА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА, ЧЕ НЯМА ДА СЕ КРАДЕ ЗЕМЯ ОТ УКРАЙНА ОТ РУСИЯ!
12
4
 
5
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До Анонимен"Време е да бъде предаден на трибунала в Хага..."Въпросният трибунал изживява сетните си дни-все повече държави го напускат.Защото се доказа като маша в ръцете на Запада.Впрочем самите САЩ не признават решенията му за себе си,както и на всички международни институции.Що за международно право е това,което не важи за всички в еднаква сила????
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казано накратко топката ще се прехвърля от Путин в Медведев докато са живи.