От Киев: Русия е откраднала и името ни, и историята ни

Рус е Украйна, а Московия е Московия!
4 юли 2018 11:24, Елка Василева
465
От Киев: Русия е откраднала и името ни, и историята ни
Снимка: архив, Reuters

Русия е "откраднала името и историята" на Украйна, заяви по телевизия „112 Украина“ депутатът в украинския парламент Андрей Иленко.

"Русия краде чужда история, това е факт, започвайки от самото име "Русия", което тя си е присвоила, защото никога не се е наричала "Русия". До Петър I тя се е наричала "Московия". Вземете карта от онова време: Рус – това е Украйна, а Московия е Московия“, каза депутатът.

По думите му, откакто Русия е "откраднала" украинското име и историята, "се е появила и Руската империя".

Иленко изрази това мнение във връзка с преименуването на военни части и съединения в Русия, пише RT.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


465
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До Северният Македонец за кого говориш че си дал нещо щот Македония не знам какво е създала и дала на света ,аз не съм достатъчно компетентен в тая област .Ако някой знае да пиша ,че да науча нещо и аз.
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боби а какво ще кажеш за Ту-4 голям разбирачо?!
52
3
 
15
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До До анонименВъв Волжка България, нека не я наричаме с грозното име Татарстан, има немалко българска кръв, независимо, какво се е случило с езика и т.н. Неслучайно, дори имаше обръщение към нас, от тяхна страна, но от Дунавска България, няма кой д аим отговори,з ащото самата Дунавска България е под юдейско господство и Българи в управлението й няма.
51
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука яко се вмирисало на джендърска мърshа, някакъв бил спорил с руснаци, и т олкова истинно, че си натряскал 30 плюса :D
50
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кънтежа идва от вакуума между ушите ти.
49
2
 
16
 
! Отговори
Първият джедай преди 5 години
Според македонците Богът им Саше Великиот мъжеложец се е пръкнал ей така някакси от нищото, най-вероятно заченат от мидихлорините и е събрал армия от клонинги и покорил света. Щото иначе не се връзва - сега македонците са 2 млн., а тогава са били 100 000. И с тая шепа хора Сашето покорил Индия и света при условие че само индийците тогава са били 50 млн. С други думи - велокомакедоооонистка ненаучна фантастика с елементи на хиперболизация.
48
1
 
26
 
! Отговори
виц преди 5 години
Едно македонче имало двойка по история , и баща му рекъл :Е как можа баш по история бре сине , оти не рече , щех да ти я пусна на SMS .
47
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименА на теб няма какво да ти откраднат защото е кухо и кънти.
46
10
 
10
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 41Айдее ПОРЕДНИЯ ОПОРНО ТОЧКОВ ЛОЗУНГОВЗа кой път ще повтаряш тази ЛЪЖА за калашниците? Не ти ли ОМРЪЗНА? Оръжейниците по целия свят не са съгласни с теб но ти си вееш байряка и се излагаш.
45
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тебе руснаците отдавна са ти откраднали и малкото акъл.
44
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А къде са вашите познания ?Така голословно да хвърлятетвърдения .В древността народитеса си сменяли наименованиятапрез 200-300 години .
43
10
 
17
 
! Отговори
а дано преди 5 години
Искам руснаците да ни откраднах.Видяхме какво последва,като ни откраднаха турците за 5 века.А американците за 30 г кражба бият всички рекорди по обирани.И не им пука за обикновения човек.Да мре,защото територията им трябва за бази.
42
6
 
13
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 38 39Неточно - по-скоро изкривяват фактите както им изнасяПример Кирилицата е дошла от Македония - ВЯРНО - Истинския ПЪЛЕН факт - Наум последния оцелял от Учениците е създал ОХРИДСКАТА ШКОЛА където е и разработена доста по-лесната за употреба КИРИЛИЦА, По това време Охридската Околия е Вътрешна Област за Царство България.Украинците са още по злеУкрайна като някаква самостоятелна държава от 12 век Монголското нашествие до 1990 няма - все е част от нечия империя(Руска, Полска ...)
41
5
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Киевска Рус и Московията са дренобългарски владения (бейлици) и техното начало, произход и държавно развитие, ясно са описани в "Джагфар Тарихи" и "Нариман Тарихи". Управляващите хунти юдео-хазари в Киев и Мосха, трябва да върнат тези владения в разпореждане на Българският Кан, който ще дойде след краха на Бойко Бехар и ПП "ГЕРБ".
40
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брей... Нови македонци се очертават
39
8
 
19
 
! Отговори
Хмм преди 5 години
На Киев историята е като на Македония :)
38
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На руснаците всичко им е крадено. Дори и калашниците.
37
4
 
17
 
! Отговори
проф.Александър Фол преди 5 години
"Как разбра професорът че това древно населениесе е наричало траки . А и тях вече ги няма"Единственото което го няма са Вашите познания.
36
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците всичко крадат
35
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
най-смешното беше когато в началото на конфликта с Украйна почнаха да говорят за някакви малоруси, без да съзнават че така създават още една нация :) а иначе това със създаването на изкуствени нации си е руски патент още от времето на грозния Иван, вижте например какво се случва с волжките българи, днес те не съществуват, а на тяхно място някакви казански татари, чуваши и башкири, индентична е и ситуацията в Кавказ, където за да отслабят грузинците създават един куп измислени народи