The Guardian: Срещата Тръмп-Путин води към по-мрачен свят

Пред очите ни се случват опасни неща, коментира изданието
Обновена: 17 юли 2018 16:08 | 17 юли 2018 07:30,
144
The Guardian: Срещата Тръмп-Путин води към по-мрачен свят
Снимка: Reuters

Доналд Тръмп разбива съюзите си с демокрациите, докато се сприятелява с диктатори. Срещата между него и руския президент Владимир Путин представлява хлъзгав склон към един по-мрачен свят. Пред очите ни се случват опасни неща, коментира британското издание The Guardian, цитирано от "Фокус".

Още по темата
Външната политика се движи бавно, като последствията от нея често се виждат години по-късно: когато САЩ помогнаха на южновиетнамското правителство през 50-те години, малцина предвиждаха 58 хил. американци загинали във Виетнамската война. САЩ помогнаха за свалянето на демократичното правителство на Мосадек в Иран през 1953 г. и тогава трудно се виждаше, че заради това днес Техеран е основният враг на Америка в Близкия изток. През 2003 г. малцина смятаха, че инвазията на САЩ в Ирак ще взриви региона.

Тръмп твърди, че Крим принадлежи на Русия и че Русия трябва да бъде върната в Г-7. Опитва се да попречи на правителството си да наложи санкции спрямо Русия за намесата на изборите. Въпреки руската агресия срещу САЩ и Европа, Тръмп постоянно застава на страната на Путин срещу собствените интереси на Америка и на нейните съюзници. 

От Европа в Азия, Тръмп унищожава съюзи с демокрации, като се сприятелява с авторитарни лидери. Той изпраща сигнали до съюзниците на САЩ, че не могат да се доверят на Америка и че Вашингтон няма да се противопостави на техните противници. Тръмп разкри какво мисли, след като нарече Европейския съюз "враг" тази седмица, а Путин "добър конкурент".

Помислете, преди да наречете това няколко дипломатически гафа. Резултат от този хлъзгав склон ще бъде по-насилствен и тъмен свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГАДОРЯНМалко ти е слаба историята.
23
22
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Най-несполучливия избор на президент , за всички времена ! Тоя е по - *** и от Джими Картър и Буш-младши взети заедно !
22
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледаите в ytube интервюто на Путин с Wallace . По голямо шоу не съм гледал. Дори Тръмп може да се поучи как да се справя с нахални журналисти.
21
6
 
39
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 5 години
Хаха. Като изключим афганската инвазия, Русия никога и никъде не е нахлувала. А да и Пражката пролет. А Кравария се меси по цялото земно кълбо. Кеф ви Гранада, , Панама, Никарагуа, Куба. Списъкът е безкраен. Сега хапят най много, щото псето като шъ умирга, най много хапе.
20
2
 
47
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Определени кръгове в САЩ, най-вече подчинени на оръжейното лоби, не могат да приемат това, че Тръмп се обявява за един мирен свят.
19
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само една дума : Брекзит...
18
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
англичаните да оправят себе си, проблемите си, да видят на къде отива културата им, традициите, да се стегнат и проверят химическата си лаборатория, че станаха за смях пред светаа Трамп и Путин ще продължават да дърпат конците, те си знаят как, един голям бизнесмен и един чекист знаят някои тънкости...
17
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До K6Опитай с изобретено в Америка.
16
6
 
28
 
! Отговори
K6 преди 5 години
Вчера се опитах да намеря продукт Made in America в радиус от 100км и не можах.
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До даЗа съжаление това е животинската част от човешката пирода.
14
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяка среща, която отлага замерването с ядрени бомби е добра среща.Англичаните и европейците като цяло свикнаха 100 години американците да им стоят неотлъчно зад гъ..за без много да се напъват и сега, когато Дони им скръцна със зъби зареваха като вдовици. Ама как само се изга.ври с кралицата :))) Безценно! Култов момент!Явно на САЩ вече им идва скъпо да дондуркат всички и недоволните са много.
13
1
 
55
 
! Отговори
да преди 5 години
Не се ли изморихме вече от конфликти,войни и от омраза всеки разумен човек трябва да приветства подобни срещи и доброто начало.
12
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп избра мира ,но войната е неизбежна и с него и без него !
11
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се признае че тактиката така наречените либерали (социалисти ) до някъде работи. До толкова насищат публичното прстранство с абсурдни сценарии и апокалиптични предсказания , че не може дори да се мисли вече нормално. Дано поне на хората да им омръзне в даден момент и да ги игнорират и отхвърлят на следващите избори. После да се надяваме че и мръсните пари ще намалеят а с тях и лявата пропаганда.
10
4
 
52
 
! Отговори
факт преди 5 години
Чакай те да чуете каква истерика ги тресе и нашите предатели,ако настане мир САЩ ще спре парите,сега ще почне тирадата само гледайте....
9
3
 
63
 
! Отговори
ОФ преди 5 години
Guardian се изявява като рупор на стария, неоколониален, насилствен, еднополюсен свят. Властта се изплъзва от ръцете на този мухлясал западен свят и той изпада в агония. Днес сме свидетели на преформатиране и появяване на нови центрове на управление, които мирно ще се конкурират и ще предлагат на народите своите концепции за съществуване и устройство, които ще се базират на взаимноизгодно сътрудничество, ненамеса във вътрешните работи и връщане към нормалните, традиционни, общочовешки ценности.
8
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Помислете, преди да наречете това няколко дипломатически гафа. Резултат от този хлъзгав склон ще бъде по-насилствен и тъмен свят."Извинете, но досега изброявахте световните конфликти предизвикани от САЩ и довели до милиони жертви.
7
25
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
свят без гейпаради, педофили и трансгендъриПо-добре това, отколкото агресия от страна вече не само на Русия, а и на САЩ.По-добре лобов, отколкото война!
6
6
 
43
 
! Отговори
А сега преди 5 години
Западняци какво да се прави.Колкото и да го плюеш той вика че дъжд вали.Няма угодия няма наяждане ненаситен апетит за човешка кръв и мъка.И даже те убеждават че черното е бяло и винаги са прави като нашите РОМИ.А останалия свят сме едни *** роби без значение доказват го всеки ден.
5
4
 
64
 
! Отговори
тъй тъй преди 5 години
Щом англетата пищят,значи нещата се подреждат!