Протести и в Русия: Хиляди срещу пенсионната реформа

Увеличава се възрастта – с 5 г. при мъжете и 8 за жените
19 юли 2018 17:00,
31

Протести в Москва срещу пенсионната реформа. Хиляди руснаци излязоха по улиците на столицата, недоволни от плановете за повишаване на възрастта за пенсиониране от 60 на 65 години за мъжете и от 55 на 63 години за жените, предаде Bulgaria ON AIR.

Според управляващите по-късното оттегляне от работа ще облекчи натиска върху държавната хазна. Реформите се налагат и заради застаряването на населението и слабия растеж на икономиката, която бе тежко засегната от американските санкции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
4
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 5 години
Ха такаааа-икономиката била засегната от американските санкции??? Не вярвам!!!Лично Путин обясни как санкциите всъщност ги правят по-силни...После и Кисельов по руската ТВ многократно доказваше същото... Тия протестиращи телевизия не гледат ли???
26
0
 
2
 
! Отговори
Берльоин преди 5 години
В Германия на 67г за мъжете, а жените тъй или иначе само се мотаят и е без значение, нали е еманципация, ми ту.
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът на руснаците е , продължителността на живота в Русия , поради една или друга причина е с около 10 години по кратък от тази в ЕС, Япония, САЩ. Особено при мъжете.
24
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Резидента Навални централно ще ви оправи ! Тая реформа мед ще им се види !
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 22Тъпите *** по-долу явно не забелязват знамената със сърп и чук на кадрите в митинга. Яко се цакнаха :D..тоя "митинг" на зюганов е все едно болен да направи митинг "срещу ес".зюганов, жириновския - това все отдушници за офцете ... вятър и мъгла! но и там има много офце, даже са повече процентно от тук...
22
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РУСИЯ НЕ Е ИНТЕРЕСНА ЗА БИЗНЕСЪТ МИ В ЗЕМЕДЕЛИЕТО.РУСИЯ НЕ Е ИНТЕРЕСНА И ЗА ЖЕНАМИ И ЗА ДЕЦАТА.РУСИЯ НЕ Е ИНТЕРЕСНА.01601
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъпите *** по-долу явно не забелязват знамената със сърп и чук на кадрите в митинга. Яко се цакнаха :D
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в Русия и навсякъде линията за пенсиониране на 72 години върви с пълна сила. По това може да се познае коя държава на кой слугува в крайна сметка. Интересно уж разни врагове ама вършат задружно едни и същи работи.
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В САЩ мъжете се пенсионират на 67 а сега искат да го направят на 70 а жените на 65 и искат да го направят 67!
18
2
 
11
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 5 години
"Хиляди руснаци излязоха по улиците на столицата, недоволни от плановете за повишаване на възрастта за пенсиониране от 60 на 65 години за мъжете и от 55 на 63 години за жените". И защо протестират. В България да не се пенсионираме на 40 г. И при нас за мъжете става на 65, а за жените на 63. И това не е от утре, нито от вчера. Така е от години. Възрастта за пенсиониране като в Русия беше по времето на Тодор Живков.
17
0
 
13
 
! Отговори
Няма значение преди 5 години
До привет от ГерманияБи ли ми казал на колко се пенсионират в Германия мъжете и жените?
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКога Лавров е казвал такова нещо ? Той въобще има ли някакво отношение към ВЪТРЕШНИТЕ работи на Русия, че да прави такова изказкване ? Къде и кога го е казал това ?
15
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смешното си остава, че цените в Москва са по-евтини от тези в българската провинция...
14
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той Путин значи скоро трябва да взима пенсията от тяхното НОИ, понимаеш...
13
14
 
12
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Не хиляди , ами ако ще и милиони да излязат на улиците да протестират , файда няма ! Путин ще им разкаже правилата на играта ! Трябва от някъде да се компенсират финансовите загуби от лошата икономика на страната , от негативните последици от санкциите и прочие ! В " просперираща " Турция положението е същото , агнешкото месо гони цени от порядъка на 100 лири ! На който му стиска нека да отиде да живее в Русия или в Турция ! На мене не ми стиска и затова съм в Германия !
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 8Момче, ти явно от ирония грам не разбираш, не се пени!С терминът "фалшива новина", така модерен напоследък, във всички държави политиците взеха да се оправдават.Ама къде акъл в твойта глава, за да го схванеш, сигурно си най-много 99-ти набор или нагоре ...
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Високи заплати и високи вноски, заедно с много умно, прозрачно и отговорно управление трябват.Ей сега направихме сметката - в Дания на минималната заплата да си, около 5200 лева в момента, ти внасяш 542 лева. Работодателя трябва да внесе още 1090 лева. Имаш право да си избереш фонд и ВСИЧКО е точно, ясно и прозрачно. Тук с половината от тая заплата, аз внасям 142 лева, работодателя и той толкова, а някой ми точи фонда. Е как да има пенсии ... И тук и в Русия.
10
11
 
9
 
! Отговори
ПРОЦЕДУРНО ПИТАНЕ преди 5 години
защо пишете хиляди.. май са милиони протестиращи руснаци против режима Путин
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние пък си имаме ЕС, който да ни вдига възрастта! Докато руснаците стигнат 65 години, тук ще я направят към 70 и ще работим с памперси!
8
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е фалшива новина!В Русия недостиг на пари и криза не е имало, няма и няма да има никогаш!Ква фалшива новина!? Лавров ясно каза:"У нас денги нет..."Да ви се изплюе в лицето ли искате, за да го разберете?