Лондон иска от Москва двама заподозрени за Скрипал

Руската конституция обаче забранява екстрадиране на руснаци
7 авг 2018 08:50, Елка Василева
45
Лондон иска от Москва двама заподозрени за Скрипал
Снимка: архив, Reuters

Великобритания се готви да поиска от Русия да екстрадира двама мъже, които са заподозрени в извършването на нападението с нервнопаралитично вещество над бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в английския град Солсбъри в началото на март. Това съобщи в. "Гардиън" който се позовава на източници от правителството и службите за сигурност, предаде Ройтерс.

Още по темата

Според вестника прокуратурата е изготвила молбата за екстрадиция и тя е готова за връчване. Руското посолство в Лондон заяви, че не е получавало такава официална молба от Лондон.

Говорител на британското вътрешно министерство отказа да потвърди или отрече информацията на "Гардиън", отбелязва ТАСС, цитирана от БТА.

Руската конституция забранява екстрадиране на руски граждани в друга държава. Молбата за екстрадиция вероятно ще се отхвърли от Русия, което може допълнително да обтегне отношенията между Лондон и Москва, които и в момента са в най-тежкото си състояние от края на Студената война, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
6
 
38
 
! Отговори
Вие питате: преди 5 години
Вие питате: Как така Сергей и Юлия Скрипал не умряха?Ние отговаряме: Защото не е имало никаква отрова. Шибнали са им някакъв силен наркотик да ги зашемети и да не си спомнят какво е станало. След това са им казали, че са отровени.
19
7
 
39
 
! Отговори
така преди 5 години
Защитниците на Англия май забравят че те не са представили никакви доказателства и факти а само предположения и измислици!?така че по внимателно когато защитавате лъжци и празнодумци.
18
31
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единия заподозрян за отравянето на Скрипал го знае цял свят - Путин,...но втория е още неизвестен !
17
4
 
19
 
! Отговори
хааа преди 5 години
До Анонимен 16Целия свят!?да ама не.....
16
45
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност вече няма никакво значение, дали руснаците са го отровили и как точно. Важното е, че целия цивилизован свят окончателно се обедини против рушките монголи.Сега с техните методи (пропаганда, "новини" и т.н.) по тяхната кратуна. До окончателен разпад на мордор. Тоя път няма да има милост и помощи след фалита. Обезоръжаване, разделяне на 20-тина княжества и заличаване на кагебистките мутри....физически.
15
34
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофилите искат да докажат, че КГБ са хуманитарна организация, а Путин - майка Тереза !
14
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кръвосмесените отново са се объркали централно!
13
13
 
3
 
! Отговори
Бож. преди 5 години
Москва си го мести вместо да ги даде но същото правят и англичаните- тяхното заяждане с Путин няма да спре в близките години,нещо са му се нагледали и гледай после сеири.
12
9
 
35
 
! Отговори
Нико преди 5 години
НАГЛОСТ по ангийски брени часове след уж тровенето мей и джонсън по сценарий пропищяха че е русия че е новичок двамата близаха ли го или се близаха ? Второ тровене точно преди изборите в русия трето категорично отказвът представене на доказателства крият двамата а те са и руски граждани в квартирата котките живи и уж на вратата намират торба с новичок с етикет сделано в русия на тоя сценарий би завидял дори и шекспир . Важното беше да разлаят кучетата но всяко чудо за три дни . Сега накъде ?
11
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гузен негонен бягаЦелият свят вече приключи с темата Скриал, а само русофилите продължават напразно и безнадеждно да доказват чрез злобно плюене остъклените дела на кремълските КГБ ченгета .......и си слагат плюсчета !!!
10
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом пак захапаха тая тема значи имат нужда от отклоняване на вниманието. Какво ли още са омазали с брекзита?
9
7
 
35
 
! Отговори
Чочо падарина преди 5 години
Така цял свят ни набеди нас за стрелбата по папата и макар, че не се доказа, ако питаш някой италианец, ще ти каже, че българин е стрелял по папата.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е как само мъже, нали имаше жена - ц ц дискриминация
7
10
 
48
 
! Отговори
кога преди 5 години
Не знам защо срещу Лондон не са въведени санкции и забрани,те излъгаха целия свят и сътвориха грандиозна провокация и лъжа.
6
3
 
12
 
! Отговори
Путин преди 5 години
Разменям ги за НВ баба Бети Втора !
5
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питам се, кой е по-нагъл, Англия или САЩ?!Те не дадоха никакви доказателства, само хайли лайкли допускания. Не осигуриха на Русия достъп до техни граждани, а сега това.При условия, че сигурно са наясно със забраната за екстрадиция на руски граждани, залегнала в конституцията на Русия.Провокация, както писаха по-долу.
4
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоест Лондон готви поредната провокация. Ако разбира се може да се вярва на вестниците.
3
43
 
9
 
! Отговори
somebody преди 5 години
Ей сега Гнидов (Лавров) ще извика : Нямат доказателства!
2
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да коментирам слухове, разпространявани от жълти медии и агенции, позоваващи се на анонимни източници.
1
5
 
47
 
! Отговори
Обективно преди 5 години
Отсега знам какво ще получи Лондон - два недвусмислени сигнала от три пръста, с преобладаващ среден - един с лявата ръка и един с дясната!