Русия доставя на Сирия противоракетна система С-300

Кремъл: Системата няма да е насочена към трети страни!
24 сеп 2018 14:15,
101
Русия доставя на Сирия противоракетна система С-300
Снимка: Wikipedia

До две седмици Москва ще достави на Сирия противоракетна система С-300, съобщи днес руският министър на отбраната Сергей Шоюгу, цитиран от Ройтерс.

Съобщението бе направено седмица след като министерството обвини Израел, че е причинил свалянето на руски военен самолет в Сирия, при което загинаха 15 руски военнослужещи.

Според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков доставката на зенитно-ракетната система С-300 е с цел защита на руските военнослужещи в страната и решението не е насочено срещу трети страни.

"За всички би трябвало да е очевидна необходимостта от действия на Русия за засилване на сигурността на военните й. В този случай Русия се ръководи единствено от този интерес, действията й не са насочени срещу трети страни, а към нашите собствени военни", поясни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: РусияСирияС-300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Андрешковци, не се силете толкова, защото докато прадедите ви са бродели из пущинаците на Хиндокуш, еврейте са имали сабствена държава, а религията на която се кръстите сега идва при вас от еврейските земи !Тава го знае и кремълското ви Гуру с фамилното име Шаломов !Свалянето на ИЛ'а е поради руската некадърност, а обвинението към Израел е прикриването и' !Доказателството ще получите още със следващото бомбене на Хизбула от израелците !
70
4
 
2
 
! Отговори
Сашо преди 5 години
До А бе А Ти имаш ли представа как е качвана тази станция в орбита преди повече от-78 е проекта,смятах ги.Теглото,носителя който е необходим за такова съоражение или байш по чубанскобългарски алангро ала Боката и тя краставицата била като пъпеша -90 процента вода
69
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами, донаиграха се евреите със самонадеяноста и наглоста си!А, в лицето на РФ евреите имаха сериозен партньор и съюзник в този взривоопасен район.
68
5
 
4
 
! Отговори
Градски преди 5 години
С200 не е лоша ПВО система , просто е предназначена за други задачи , не е за борба с изстребители , освен това е доста остаряла морално и лесно може да се заглушава . С300 има доста модификации в зависимост от задачите , които има да решава . сравнително нова ПВО система е , но също подлежи на заглушаване :) . трагедията в сирия , поне според руските форуми на военните , е в оповестяването чужд/свой , сирийците не са го задействали и самолета им е светнал на радарите като цел ...
67
5
 
3
 
! Отговори
Сашо преди 5 години
До Анонимен Хахаха- Нещо си пропуснал часовете по физика и конкретно -с каква скорост се разпространяват звуковите честоти -Свръхзвуковите,Хиерзвуковите скорости на материални обекти.Пропуснал си и физиката на Савелев- полевата форма на материята и електромагнетизма и как в момента се разполага с оръжия които просто ще го разспрашят твоя Ф-35 ,стига да се даде такава заповед .Дори няма да има доказателства за съществуването му .
66
8
 
9
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Тези акъл нямат!Приятелите от Сирия със С-200 им свалиха самолета Ил20,със С-300 да не съборят космическата станция "Мир"?
65
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 24ПО-ГОЛЯМА Е ВЕРОЯТНОСТТА ДА ВИДИМ УНИЩОЖЕНА БАТАРЕЯ С-300 ПОСМЯЛА ДА СТРЕЛЯ СРЕЩУ F -35 !!!
64
5
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До Анонимен"Израел е вечен"Евреите над 2000г нямаха държава,време е за нови 2000.Съвсем се самозабравиха...
63
7
 
4
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Не С-300,не С-400 или дори С-500,а ядрено оръжие е нужно в Сирия.Време е Баба Ванга да се окаже права!
62
6
 
8
 
! Отговори
До62 преди 5 години
Вечен, вечен колко да е вечен?
61
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С200, С300,... всичко това са степени на БЕЗСИЛИЕТО !Израел няма да търпи Иран в Сирия, защото това е заплаха за съществуването на еврейската държава !Шойгу е временен, а Израел е вечен !
60
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Юдейчетата гризнаха дръвцето. Даже не е кашер.
59
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Черни дни за талмудските слуги на Мамона.
58
4
 
6
 
! Отговори
МАНДЖАТА преди 5 години
"Сирия се е превърнала в база... - за Вторични суровини..."Коментарите ти превърнаха форума в същото.
57
6
 
10
 
! Отговори
УМЕН преди 5 години
Шойгу: Подчертавам: през 2013 г. по молба на израелската страна преустановихме доставката в Сирия на С-300, която бе подготвена за транспортиране, а сирийските военнослужещи бяха преминали през съответната подготовка. Днес ситуацията е различна. И то не по наша вина, категоричен бе военният министър на Москва.С други думи безнаказаните нагли полети на чивутчетата приключиха. Честито!
56
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е време беше, не може да си развяват байрака "богоизбраните" вечно.
55
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Израел да не се самозабравя!Предсказано е,руската армия ще влезе Йерусалим!
54
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един ден ще излиза на яве, че запуска за свалянето на ИЛ-а е направен от руския инструктор при сирийската ВПО !Това ще стане след махането на "жужи".
53
16
 
10
 
! Отговори
:) преди 5 години
Сега освен с С-200, сирийците ще могат да свалят руски самолети и с по-прецизната и нова система С-300 . Ура, таварищи!
52
16
 
5
 
! Отговори
... преди 5 години
Сега лъсна гадният и долен план на Кремълското джудже. Руснаците нарочно си свалиха самолетът за да може да докарат по-новата си система за ПВО. Не че ще има някаква файда де, това е поредният отчаян ход на руската империя на злото...