Русия чака извинение от Норвегия за набеден за шпионин

Обвиненията срещу Бочкарьов не издържаха в съда
Обновена: 20 окт 2018 12:59 | 20 окт 2018 12:53, Александър Попов
89
Русия чака извинение от Норвегия за набеден за шпионин
Снимка: Reuters

Русия очаква официални извинения от Норвегия заради фалшивите обвинения срещу свой гражданин в шпионаж. Това заяви руското министерство на външните работи в изявление, цитирано от ТАСС и БТА.

В текста се посочва, че Михаил Бочкарьов, сътрудник на апарата на Съвета на Федерацията, горната камара на руския парламент, е бил освободен вчера. Той се намира на територията на посолството на Русия в Норвегия, където получава необходимото му съдействие, и планира да замине за Москва днес.

Бочкарьов бе задържан на 21 септември на летището на норвежката столица Осло. Той бе заподозрян, че по време на международен семинар в парламента на Норвегия е събирал данни от безжичната мрежа в сградата.

В четвъртък норвежки съд реши да освободи Бочкарьов, тъй като срещу него не са били открити допълнителни доказателства. Разузнаването обжалва това решение, но след това оттегли жалбата си, без да посочи причини.

По-рано се обсъждаше възможността Бочкарьов да бъде разменен за норвежец, задържан в Русия от април по обвинения в шпионаж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: НорвегияшпионинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
0
 
! Отговори
празни думи преди 5 години
отиваш пред Лицето на Бог като се чувстваш мръсен,с вина,срам иска ти се да избягаш от святостта на Бог,която те изоблипава,но не трябва да бягаша да се приблизаваш по близо до тази нетленна светлина,всепояждащ огън,,който е любов чиста ,непорочна,тази любо ни претегля към Бог,защото знаем,че ни обича,дори да Му кажем наистина как се чувстваме и наистина, какво мислим,не ни осъжда,от разбойници ставаме,добри
37
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скрипал чака Русия да му се извини !
36
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия ще има да почака.
35
2
 
0
 
! Отговори
До Хлябът на Живота преди 5 години
Освен хляб не е зле да се приемат и по няколко хапчета на ден...
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До VКак няма да намалеят норвежците? Все още не е открит начин за самовъзпроизвеждане в модерните съвременни семейства.
33
3
 
1
 
! Отговори
Хлябът на живота преди 5 години
Бог не човек,та да лъже,както ние лъжем себе си,за са сме една честота сърце до сърцето на Бог това е християнство,взаимоотношение,диалог с Бог,ние не сме съвършени,но Той е,за да станем съвършени като Него,като приемаме от Божието естество,загубили себе си,пагубното си естество с Божия помощ не в наши себеиздигания,смирението е смирение на себето,за да приемем Себето святостта на Бог/омити от нашата несвятост/ всеки ден
32
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До позитано 20Никой не ни презира ли? Просто си отвори очите и ще видиш, че нашите "съюзници" изобщо не го крият. Забрави ли за картата на България, пълна с тоалетни чинии, за хранителните им стоки, специално предназначени за нас, за природните богатства, които ни крадат? Мога още доста примери да дам.
31
3
 
0
 
! Отговори
Бог ни обича чисто преди 5 години
на някои хора им е трудно се разкриват,но пред кой да се разкриеш и да изплачеш ,,мъката си,, ако не пред най- добриятжти приятел,по-близо от всичко до теб,иначе таим,таим /грехове,непростителност/,нуждаем се да сме простени и простили,за да сме добре,да пристъпваме с дръзновение/мислено/, пред престола на благодатта да получим милост и благодат,която ни понага своевременно/,благодатта е свръхсилата от Бог,която ни дава сили да не се огънем,да продължим напред пълнисъс здраве,живот,любов
30
2
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
До антизападопоклонник 30 Правилно си схванал мисълта ми. Ама има други пълна скръб , дето ми слагат минуси. Не че има някакво значение , де.Те са си такива.Де да можеше да се прелее акъл по полав път.
29
2
 
0
 
! Отговори
I am sorry,Russia.. преди 5 години
Ами ето - извиних се...
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен истината се крие в последното изречение.
27
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чепига и Мишков сега бършат постоянно дръжките на вратите, да не би МИ5 или 6 да са ги намазали с Новичок !
26
3
 
0
 
! Отговори
да сме усмихнати преди 5 години
плачът пред Бог ни омива,изцелява,очите ни свтят,защото Бог ни е докоснал с разбиране,не плач не пред Бог,изливайте всичките си емоции пред Него,омраза,разочарование,злоба,завист,огорчение,Бог знае всичко и не ни отхвърля като Му предадем мръсотията на нашето себе,приемаме от Неговото Себе и ставаме като Бог добри,състрадателни,простителни,здрави
25
4
 
1
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 5 години
До пенсионер,Тя Русия е мразена само от тези, дето не могат да "видят" по-далеч от носа си! Явно обаче хората, характеризиращи се с тази особеност и в България, изобщо не са малко! Останалите търсят връзката между следните факти- Путин уж е опонент на Запада, а пък толерира олигарсите, които харчат огромни суми, натрупани ясно е откъде, в западни държави! Протекционира също и банкери като Герман Греф, които неведнъж са се изявявали като родоотстъпници(то Герман Греф всъщност не е и руснак де)!
24
4
 
0
 
! Отговори
не на насилието преди 5 години
Божието Слово,не ми променяйте думите
23
5
 
1
 
! Отговори
Всепояждащ огън преди 5 години
потапяме се във Водата на Бог,за да се омием от нашите ,,горчиви води,, омием и от водата /,от медии,хора,отношение,мисли,думи,чувства,фалшиви проекции,зло възпитание и фалшива жажда за зли религии/,Божието Сливо е Водата,Източникът на живата вода,извор на жива вода е страхътжот Бог не от човек/,важноцеда не сме кисели,горчиви,омраза/,духовно здрави и чисти,за да сме вътрешно здрави,благоуспява душата /Божиите мисли/ ,за здрави тела,за да имаме силата да бъдем истински добри и одобрени пред Бог
22
2
 
4
 
! Отговори
позитано 20 преди 5 години
До антизападопоклонник 23 Що бе , какво не ти харесва? Сега сме държава като всички останали и никой не ни презира.А едно време...? Знаеш ли на морето едно време чужденците от хотелите как ни питаха : Как може да живеете в тази мизерия?Ама от къде да знаеш?То се искат и езици.Идваха тук да си накупят детски дрехи и обувки без пари и ни се смееха но простотията.
21
4
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
До лошо 15 Тя Русия от тези провокации стана най мразената държава в целия свят. Така каза Сергей Лавров , а аз му вярвам.
20
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо Русия не чака извинения от Англия, че обиди туристите и' Чепика и Мишков !?
19
8
 
13
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 5 години
До Я гледай,То руснаците за 45 години не знам колко точно са съсипали хубавата ни родина, ама западняците за няма и 30 години добре ни показаха какво представлява неофициалния колониален статут!