Официално: САЩ канят Путин да посети Вашингтон

Съветник на Тръмп съобщи новината на пресконференция
26 окт 2018 17:15, Елка Василева
48
Официално: САЩ канят Путин да посети Вашингтон
Доналд Тръмп и Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Съветникът на американския президент по националната сигурност Джон Болтън днес заяви, че САЩ са поканили руския президент Владимир Путин във Вашингтон, предаде Ройтерс.

Тръмп и Путин ще се срещнат за кратко и в Париж на 11 ноември, по време на честванията на стогодишнината от края на Първата световна война, добави Болтън на пресконференция в грузинската столица Тбилиси. Той отбеляза, че парижката им среща ще бъде кратка.

Двамата президенти са се срещали няколко пъти в кулоарите на международни форуми, но са имали само една двустранна среща на високо равнище през юли във финландската столица.

След срещата Тръмп беше обвинен от опонентите си и дори от някои членове на собствената му Републиканска партия, че не е успял да заеме твърда позиция срещу руския лидер.

Темата за посещение на Путин в САЩ е заредена с високо напрежение, защото американските разузнавателни агенции твърдят, че Русия се е намесила в президентските избори през 2016 г., за да помогне на Тръмп да спечели. Русия отрича всякаква намеса, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.

Тръмп е казвал, че е в интерес на САЩ да установят солидни работни отношения с Путин.

На пресконоференцията в Тбилиси Болтън изтъкна, че Вашингтон е предприел всички необходими санкции срещу Русия заради войната й срещу Грузия през 2008 г.

Войната доведе до признаването от Русия на два отцепили се от Тбилиси грузински региона - Южна Осетия и Абхазия, за независими държави.

Президентският съветник каза още, че в момента Вашингтон обмисля дали да наложи допълнителни санкции на Русия заради отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му във Великобритания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
8
 
! Отговори
Българин преди 5 години
"Президентският съветник каза още, че в момента Вашингтон обмисля дали да наложи допълнителни санкции на Русия заради отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му във Великобритания."Е нали вече наложиха? Ако искат пак да наложат санкции и за Крим?
20
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да внимават да не го настъпят
19
3
 
7
 
! Отговори
Привет от Русия преди 5 години
До привет от Германия - коментар 1Как си преставяш това ?Не зная как си преставяш това ,но видимо не и с трета световна война.Доста са наивен, ако вярваш в това което пишеш.
18
6
 
12
 
! Отговори
от Берлин преди 5 години
До привет от Германия.....И багерче да родиш - все тая ! Краварите клекнаха пред Русия и просят милост !
17
14
 
2
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Точно сега е време Путин да претендира за Аляска и да каже ,че навремето руските продажни политици са продали Аляска на САЩ в ущърб на интересите на Русия тъй както дадоха Крим на Украйна ! Хайде *** сега ти е времето да анексираш Аляска , ако ти стиска де !
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от Германияче ти може и "я надуй дядо кавала" да му изпееш! това да не ти е сауд.арабия, дето всеки трепе който си иска без знанието и разрешението на краля!
15
6
 
3
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До АнонименПрестани да лъжеш, че пишеш от Германия. Сигурно си мислиш, че някой ще ти завиди?Ти си елементарно безработно некадърно ***...................Абе десетки хиляди българи живеят в САЩ и никой на им завижда ,че на мене ли ще ми завиждат ,че живея в Германия ?! Ти по себе си ли съдиш и така ли мислиш ,че ако пишеш че живееш някъде в чужбина хората ще ти завиждат ?! Оффф бе , оффф бе ,аман от комплексари !
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Става преразпределяне на света на сфери на влияние........да..............така правят великите сили................или мирно, или с война!!!
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от Германия 1Добре, че не си някой, от когото да зависи нещо! Ти не ставаш и за оператор на асенизаторна кола. Ставаш за това, което засмуква ръкавът на такава кола. Но поне мечтите не са забранени. Мечтай!Престани да лъжеш, че пишеш от Германия. Сигурно си мислиш, че някой ще ти завиди?Ти си елементарно безработно некадърно ***.
12
3
 
4
 
! Отговори
Чърчил преди 5 години
Нещата отиват към подялба на света...или с договори или с Трета световна война...
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крим е руска територия..................Доналд Тръмп да го признава!!
10
3
 
12
 
! Отговори
от Берлин преди 5 години
Хо-хо , краварите клекнаха на задните си лапи и ще просят милост от Русия !
9
3
 
6
 
! Отговори
Ала-Бала преди 5 години
През лятото се разбраха да се повишат цените на нефта, защото и на двете империи е изгодно. Какво ли ще решат сега. Стремежат на САЩ е да откъсната Русия от тесни връзки с Китай.
8
2
 
0
 
! Отговори
Ala_Bala преди 5 години
Ало, джендърите, избягахте по бардаците!
7
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази новина трябва ли да ме интересува и защо?
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от Германия пост1.ти си НИКОЙ, за теб са отредени само плюшените мечета и да обслужваш гостите на Меркел.
5
3
 
5
 
! Отговори
dmx преди 5 години
До привет от ГерманияАма нещо не става така.
4
26
 
4
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Путин и Ердоган трябва да бъдат канени само от държави като Иран , Саудитска Арабия и КНДР ! Всички други държави трябва да изолират тези двама диктатори и престъпници !
3
3
 
13
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Хахаха какво ще се случи ако арестуват някъде мистер Тръмп?Същото ще се случат ако арестуват Путин.Мислете малко бе бригадири...
2
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е клопка за арестуването на Путин за подслушване на Тръмп. Там ще са ЦРУ и МИ-6. Никога на чужда територия не трябва да се среща с врага. На неутрална територия - Финландия, Австрия, Исландия, Хонг Конг, Беларус.