САЩ към Армения: Откажете се от дружба с Москва

"Това са исторически клишета. Купувайте американско оръжие"
29 окт 2018 22:03,
124
САЩ към Армения: Откажете се от дружба с Москва
Снимка: Reuters

Министерството на вътрешните работи на Русия определи като "безцеремонни" думите на съветника на американския президент по националната сигурност Джон Болтън, изказани по време на визитата му в Ереван.

Политикът призова Армения да се откаже от дружбата с Москва и направи реклама на американското оръжие, предава РИА Новости, цитирана от "Фокус".

От ведомството сравниха думите на Болтън с по-ранното изказване на американския посланик в Ереван Ричард Милс, в което дипломатът разказа за продължителната и целенасочена подкрепа на Вашингтон за определени групи в Армения. Той също обеща да предостави на страната 26 милиона долара за "укрепване на гражданското общество и медиите".

"Изглеждаше, че по-голяма безцеремонност, неотличима от директна намеса във вътрешните работи, не може да има. Оказа се, че това не е така", подчертават от външното ведомство на Русия.

От там отбелязват още, че Болтън е "поискал Армения да се откаже от "историческите клишета" в своите международни отношения", без да скрива особено, че става дума за традиционната дружба с Русия.

"Той също заяви, че очаква от Пашинян инициативни ходове за разрешаване на нагорно-карабахския проблем след парламентарните избори. Естествено, той не забрави да направи реклама на американското оръжие, което Армения е длъжна да купува вместо руското", добавят от министерството.

Болтън беше на визита в Ереван миналата седмица. Коментирайки конфликта около Нагорни Карабах политикът заяви, че американското "оръжие при всички случаи е по-добро от руското".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
18
 
8
 
! Отговори
москвич бракма преди 5 години
САЩ са 100 години пред *** миризлива ръша хо хо хо хо
27
16
 
8
 
! Отговори
Къде е курск ?????? преди 5 години
Много ясни че руското става само за СКРАБ
26
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До там ли я закъсаха мириканцити? Да молят бедната Армения да им купува оръжията? Жалка работа....
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз едно само не схванах ако аз съм от дадена държава и САЩ и Русия примерно ми продават петрол защо трябва да избирам а не мога да съм и с двете.Питам защото ако съм трета страна на мен за конфликта на тия двете не ми пука а ми пука за моя национален интерес а в него е и с двете да търгувам.И защо тия звучащи като заплахи изявления все от САЩ идват а Русия каквато и да е при все че знае че Европа и Турция са във военен блок със САЩ им продава газ и оръжие САЩ също ни продават но на 3-на цена их.
24
3
 
21
 
! Отговори
РККА преди 5 години
Е тоз посланик да беше показал за пример на арменците некоя снимка от просперираща България
23
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските от падъци са забравили как Рогозин в Кишинев заплашваше със зелени човечета и оттогава има забрана дори да прелита над Молдова. *** и животните рузки, ***...
22
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дружба с рускотурската империя е все едно да спиш в клетката на хиените !
21
3
 
43
 
! Отговори
Hay Qajer преди 5 години
Американосите съвсем са го закъсали, щом вече ходят от врата на врата да си продават демокрацията. Проклето племе, време е да изчезне и да си почине светът, достатъчно злини причиниха, да отиват всички пли МакКейн за вечни мъки
20
4
 
7
 
! Отговори
До 27 цар долар преди 5 години
Ако и ти обичаш парите и хубавия живот ела при мен...ще те направя красива секси дама,ще бъдеш обладана здраво...хахаха
19
30
 
10
 
! Отговори
Цар Долар преди 5 години
Арменецът е хитър, шепа народ са, но ще те купят и продадат с парцалите. Америка предлага пари и всичко, което върви с тях, а арменецът, ох как обича парите! Почти колкото eвpeинa! Русия освен тупане по гърдите и гол г***з няма какво друго да предложи. А на арменеца му се яде, пие му се, *** му се, носят му се маркови дрешки, карат му се лъскави колици, парадира му се с айфонче, ходи му се насам-натам, абе с две думи - ЖИВЕЕ МУ СЕ! А с Русия живот няма! Лайфът е при Чичо Сам!
18
5
 
42
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Играят си с огъня ,койтоможе да подпали всички ни краварите ,много гнусна и долна псевдонацийка са!
17
2
 
55
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Армения е много малка, бедна и слаба страна. Съществува благодарение на Русия. Ако днес не е унищожена от Азербайджан и Турция това се дължи на Русия. Тежко и горко им ако се вържат на американските приказки. Американците ги виждат само като полигон. Не са им интересни нито в икономически, демографски или политически аспект.
16
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро очаквам да кажат, че Санкт Петербург трябва да се откаже от дружба с Москва. Защо не обърнат внимание на собствената си държава, в която всеки ден се гърмят, влизат с автомати в училища, черни безчинстват, различните раси се мразят, бездомници навсякъде из големите градове, Холивуд наподобява Содом и Гомор... а са тръгнали да сипят акъл на света? Гадна и подмолна империя са американците! Раазделяй и владей!
15
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Из мъдрост на вародите:Чуеш ли американски политик да спомене страната ти, започвай да трупаш зимнина!
14
1
 
30
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колеги, не виждате ли какво става? След като всички други възможности бяха изчерпани, САЩ се обърнаха за помощ към последното средство - жалба до Карекин II.
13
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Краварите искат да демократизират Армения както направиха с Украйна, Ирак или България. Съчувствам на арменците!
12
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Досега спечелиха ли Арменците? Симпъл анд клиър!
11
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЦиркАко дода и ти бия два шаара ще се насереш но малко!
10
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Армяните са най-верните пудели на Мордор в региона!Щото инак губят Нагорни Карабах, завинаги!
9
4
 
48
 
! Отговори
Цирк преди 5 години
Все едно Лавров да отиде в Мексико и да каже откажете се от дружбата с САЩ?!