САЩ с нови санкции срещу Русия заради Скрипал

Руската федерация не изпълнила поставените й условия
7 ное 2018 08:30, Елка Василева
180
САЩ с нови санкции срещу Русия заради Скрипал
Снимка: Reuters

Русия не е изпълнила условията, поставени от САЩ след отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал в Обединеното кралство, и може да й бъдат наложени нови американски санкции. Това обяви във Вашингтон говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт, цитирана от Франс прес.

"Днес Държавният департамент уведоми Конгреса, че не може да потвърди, че Руската федерация е изпълнила условията", предвидени в американски закон от 1991 г. за химическите оръжия.

В началото на август правителството на Доналд Тръмп стигна до заключението, че руските власти стоят зад нападението с веществото Новичок, извършено през пролетта в Англия. Вследствие на това то наложи първа серия икономически санкции срещу Москва, по-конкретно върху износа на някои технологични продукти и върху продажбите на оръжия на Русия.

Въз основа на закона от 1991 г. Вашингтон даде на Русия 90 дни да заяви, че не използва повече химически или биологически оръжия, да се ангажира да не го прави в бъдеще и да позволи да бъдат направени проверки, за да докаже, че е унищожила всичките си запаси.

"Държавният департамент започна консултации с Конгреса за следващите стъпки", обясни Науърт. "Възнамеряваме да изпълним условията на закона, който изисква налагане на допълнителни санкции", добави тя.

Обявяването на първата серия от санкции през лятото, макар и ограничена, бе достатъчна да доведе до спад в руските финансови пазари и на курса на рублата.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е като не супуваш пластмасови оръжия от сащниците
26
1
 
18
 
! Отговори
Берия Л. П. преди 5 години
Лпндонски пъб. В приглушената светлина на масата Ото фон Щирлиц и Сергей Скрипал. Пият напоително. В един момент Скрипал се вцепенява и пада под маста. "Новичок", отбелязва Щирлиц.P.S. Новичок - нов, непознат, но и новобранец, неподготве.
25
4
 
29
 
! Отговори
:):) преди 5 години
санкциии, с тези цени на нефта които предизвиква сащ, дреме им на руснаците от санкции
24
3
 
21
 
! Отговори
жител на Папуа Нова преди 5 години
ЕДИНСТВЕНО моята страна няма наложени санкции от всемогъщите САЩ . По тази причина много се надявам тази велика страна да възстанови съвсем скоро прекъснатата преди век програма "Дебели мисионери срещу глада " толкова добре приемана сред братята папуаси .
23
23
 
6
 
! Отговори
санкции ааа? преди 5 години
Путин незабавно да изпрати авионедоносеца Умирал Кузнецов към САЩ да им разкатае мaмицата на американците.
22
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как могат да си мислятче са в състояние дапоставят условия ?
21
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия трябва да наказвавсяка глупава постъпкаот страна на сащ .
20
1
 
34
 
! Отговори
Питанчев преди 5 години
Абе някой чувал ли се е със Скрипал напоследък ? Загуби се тоя човек откакто успешно го излекуваха от тоя "Новичок" в английската болница. Наш как ни трябваше четвърти за белот тая неделя .......
19
4
 
30
 
! Отговори
Reptile преди 5 години
Рано или късно Путин ще сдаде поста и заради санкциите на негово място ще дойде краен радикалист. Тогава ще се стигне до ядрени удари и Европа със сигурност ще пострада жестоко. Приказките на САЩ за ПРО са само за ***. Това ПРО може да сваля само хвърчила. Ще отрази 20 лъжливи цели и след това ще последва ядрено унищожение. И на всичкото това *** от Козяк *** от щастие. СТРАННО !
18
2
 
43
 
! Отговори
Врачанин преди 5 години
Държавният департамент уведоми Конгреса, че не може да потвърди, че Руската федерация е изпълнила условията", предвидени в американски закон от 1991 г. за химическите оръжияллПитам само ...От кога независима държава като Русия ,трябва да спазва хамерикански закон....
17
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия никога в този си вид няма да изпълнява условия поставени от САЩ. нАЛИ ИМА МЕЖДУНАРОДНИ ОРГАНИЗАЦИИ-"независими", нека те поставят условия на Русия...... .Главчо, за къф *** Русия подписа минските споразумения, след като не ги изпълнява? И те ли са наложени от САЩ?
16
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както върви всичко, накрая шведите ще си приберат Ленинград.
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14Чакай Ердоган
14
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англия пита Русия:Къде са Чепига и Мишков, и тяхната фирма за хранителни добавки, анаболици, стимуланти, пянообразуващи вещества, халюцогенни субстанции, уранови изотопи и нуклеиди ?
13
2
 
39
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Русия не е изпълнила условията, поставени от САЩ след отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал в Обединеното кралство, и може да й бъдат наложени нови американски санкции."ХАХАХАХАХА... ХАХАХАХАХА-ХАХАХАХАХА-ХАХАХАХАХА............
12
40
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смърт за бардака, да се научаткак се краде чужди територии. Смърт за бардака, а *** нека мучат,а руските свински нека ***!
11
35
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Санкциите си вървят русофилите си лаят.
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Санкциите са заради отказа на Путин да "хакне" изборите в полза на тръмп, ако си мислите че в САЩ са чували са Скрипал....
9
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТЕЗИ СТАНАХА СМЕШНИ С ТЕХНИТЕ САНКЦИИ.САМО ВДИГАТ ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА.Миналата седмица руснаците унищожиха 3000 тона ябълки и 280 тона месо при опит да бъде внесени нелегално в Русия.Поляците извиха на умряло.
8
2
 
37
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Има една поговорка "куче което лае не хапе" в безсилието си остава и на себе си да наложат санкции.