В Харков се опитаха да запалят... руското консулство

В Лвов: Крайнодесни палят гуми и протестират vs. Русия
26 ное 2018 15:52,
117
В Харков се опитаха да запалят... руското консулство
Снимка: Reuters

Продължава ескалацията на напрежението между Русия и Украйна след инцидента от вчера, в който руски кораб стреля по украински военни кораби след конфликт, възникнал край бреговете на Кримския полуостров.

Около 50 души са запалили огньове, а след това са се опитали да подпалят сградата на Генералното консулство на Русия във втория по големина град в Украйна - Харков, съобщи агенция УНИАН.

Протестиращите искат от властите да прекъснат дипломатическите отношения с Москва и да се въведе визов режим за руснаците.

Още по темата

Малко преди това десетки крайнодесни демонстранти са горили гуми пред руското консулство в украинския град Лвов като протест срещу задържането на украински кораби във водите край Крим, предава Асошиейтед прес.

Протестът е организиран от партията "Национален корпус", която призова и за демонстрация пред резиденцията на президента Петро Порошенко в Киев. Според нея Порошенко не е достатъчно агресивен срещу Русия.

"Националният корпус" е малка организация, но може да постави под натиск президента, отбелязва Асошиейтед прес.

Наред с протестите в Лвов крайнодясната организация С14 качи във Facebook снимки на кола с руски дипломатически номера, горяща пред руското посолство в Киев.

ЕС и НАТО призоваха двете страни към сдържаност, след като руската брегова охрана стреля по плавателни съдове на украинските военноморски сили в Керченския проток и после ги задържа. Украинските ВМС заявиха, че шестима негови матроси са ранени.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
38
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гаврата с руската *** е колосална.
2
12
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен Русия трябва да прекрати дипломатически отношения с Украйна, да наложи пропусквателен режим за корабите им и да въведе 100% мито за всичко идващо от Украйна. Също така да национализира фабриките на Порошенко в Русия!
1
12
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фашагите са най-смели когато са многократно повече и когато нападат старци, жени и деца. Иначе, ако срещу тях има мъже пълнят гащите и се предават.