Разрушител на САЩ демонстративно до руска база

Ракетният есминец преминал край залива Петър Велики
Обновена: 6 дек 2018 09:51 | 6 дек 2018 09:45, Елка Василева
322
Разрушител на САЩ демонстративно до руска база
Снимка: архив, Reuters

Американският ракетен ескадрен миноносец McCampbell премина в сряда в непосредствена близост до базата на Тихоокеанския флот на Русия, съобщиха от ВМС на САЩ.

"McCampbell премина край залива Петър Велики, за да хвърли предизвикателство към прекомерните морски претенции на Русия и да подкрепи правата, свободите и законното използване на море, което се намира под разпореждането на САЩ и на други страни“, заяви говорителят на американския Тихоокеански флот Рейчъл Макмар, цитирана от РИА Новости.

По думите й обаче тази стъпка не е насочена срещу Русия и не е свързана с неотдавнашния инцидент в Керченския пролив между украински и руски кораби.

Тя подчерта, че американските военни ще летят, ще плават и ще действат там, където това позволява международното право. „Това е приложимо и към Японско море, както и към други места по целия свят“, добави Макмар.

Заливът Петър Велики е най-големият залив на Японско море край руските брегове. Той се намира между бреговете на едва държава и има широчина на излаза над 24 морски мили. В подобни случаи държавата смята залива за свои териториални води, пише руската агенция.

На бреговете на залива Петър Велики се намират руските градове Владивосток, Находка, Болшой Камен, Фокино, както и най-големият руски порт на Тихия океан – Восточни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
русия е престъпническа държава, а руснаците са подли хора.
49
6
 
21
 
! Отговори
Сол преди 5 години
Дали ще изкара 10мин тоя леген срещу мощта на братята
48
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 44Абе, аджамио.....когато руснаците са плавали и разширявали империята си, когато се воювали, изобретявали и растили НАЦИЯ И НАРОД, такова "образование" като краварията НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛО!!!! А това, че това "образование" после е ОТКРАДНАЛО всички научни достижения на хората по света Е ИСТИНА ЗА ВСИЧКИ, ОСВЕН ЗА СЛЕПИТЕ И Г-ЛУ-ПА-ВИТЕ!!! Или ще оспориш, че изведените от фашистка германия учени не са създали краварската атомна бомба?? Или са я създали индианците??? Бегай се скрий!!!
47
31
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците, както винаги са напълнили гащите от страх. Те само на умряло куче нож вадят иса нагли и подлеци. Въобще са срам за човешкия род.
46
11
 
5
 
! Отговори
най великите преди 5 години
бушмените гледат и не вярват на ушите си
45
6
 
35
 
! Отговори
Mi6osp преди 5 години
Американски есминец е преминал смело в международни води край руската база . Замърсяването с памперси след кораба е нормално.
44
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОКАТО НИ ЗАНИМАВАТ С ТАЗИ ГЛУПОСТ И СЕ ТЪРСИ СЕНЗАЦИЯ ,ЧЕ НЯКАКВО КРАВАРСКО КОРИТО ПРЕМИНАЛО БЛИЗО ДО РУСКА БАЗА КАТО УМИШЛЕНО НЕ СЕ КАЗВА,ЧЕ КОРАБА Е БИЛ В МЕЖДУНАРОДНИ ВОДИ,ТО ОНЗИ ДЕН ООН СПЕШНО СЕ СЪБРА НА ТАЙНО ЗАКРИТО ЗАСЕДАНИЕ ПО НАСТОЯВАНЕ НА САЩ И ИЗРАЕЛ ,ЗАЩОТО ИРАН Е ИЗВЪРШИЛ УСПЕШЕН ЯДРЕН ОПИТ И УСПЕШЕН ОПИТ НА ИЗСТРЕЛВАНЕ НА РАКЕТА СЪС СРЕДЕН ОБСЕГ НА ДЕЙСТВИЕ КОЯТО РАКЕТА МОЖЕ ДА НОСИ ЯДРЕНИ БОЙНИ ГЛАВИ И ДА ДОСТИГА ДО ВСЯКА ТОЧКА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ИЗРАЕЛ
43
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 47Отказват се, отказват се...не се бой!!! А освен че това корито се разходило по вълните, няма ли да ни информирате за двете ви фърчила, дето са се сблъскали!!!! Брей, брей, брей..тренирали били зареждане във въздуха................море, руснаците така ще ви заредят, че не само Тихи океан, ами цялото земно кълбо ще ви се види тясно!!! Да ви имам нещастната лъжлива и мошенническа "нация"!!!! Кога това говедарско племе ще се укроти най-сетне и си седне на изцапания за-дни-к?
42
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И к'во? Минал и заминал в международни води. Все едно да минеш покрай двор с добермани и да им се плезиш през оградата. Ама на 5 метра от оградата...
41
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно защо продължавате да бягате от темата за свалените над Япония два американски самолета.Дедо Зорош ли не ви дава да пишете.Иначе трябва да си заработите смешните левчета с дежурните дестина пасквила, оплюващи Русия.
40
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идва времето когато империята на злото ще се разпадне и всички народи ще се освободят от руско иго !
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Показаният кораб е за радиоелектронна борба. Като е миноносец, къде са му торпедата. Трябва да се виждат люковете отстрани в предната част.
38
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето това е новината Тези дни -Два американски бойни самолета са свалени близо до Япония
37
1
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Е,и?
36
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е "разрушител", а миноносец. Някой не се е учил да превежда правилно. -Според американците е разрушител.Руснаците, за да не го превеждат дословно, прилагат някакъв т***п термин от 19-ти век. Защото когато САЩ строеше разрушители на конвейр, русначетата 30 години ла паха мухи - нямаха технология да си направят и те.
35
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обръча около голямата руска казарма се затяга. Топуркането на руски ботуши става все по-хаотично. Путин обеща "Рай" за мужика. Идва времето този мужик да отвърне, дали иска путиновия "Рай" или иска Мир !
34
5
 
18
 
! Отговори
рускиня преди 5 години
Добре.Тогава...... "руските военни ще летят, ще плават и ще действат там, където това позволява международното право. Това е приложимо и към Японско море, както и към други места по целия свят. Или когато това се касае Русия - веднага виете за агресия?
33
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напишете за двата свалени американски разузнавателни самолета от японската брегова охрана. Станало е съвсем наблизо. Пак в Тихия океан.
32
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много плоско, много ...
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Търси си боя.