От Русия: Ракета "Авангард" обезсмисля всяка отбрана!

Прогнозата къде ще бъде тя в следващия миг - невъзможна
554
От Русия: Ракета "Авангард" обезсмисля всяка отбрана!
Снимка: БТА

Новото руско стратегическо оръжие прави всякаква противоракетна отбрана ненужна, каза високопоставен руски служител, цитиран от Асошиейтед прес.

Още по темата
Руският заместник министър-председател Юрий Борисов каза днес по телевизионния канал "Россия-24", че при последните изпитания хиперзвуковата ракета "Авангард" е достигнала скорост 27 пъти по-голяма от скоростта на звука, което я прави неуловима за прехващане.

"При тези скорости практически нито една противоракета не може да свали ракетата "Авангард", посочи той.

Принципната разлика при ракетния комплекс "Авангард" е в това, че е невъзможно да се прогнозира къде ще бъде той във всеки следващ миг, добави вицепремиерът.

Борисов говори ден след като руският президент Владимир Путин лично наблюдава успешното според съобщенията изпробване на ракетния комплекс и го обяви за надежден гарант на руската сигурност за десетилетия напред.

При вчерашният опит ракетата бе изстреляна от ракетния полигон "Домбаровски" в южната част на Урал. Според Кремъл тя успешно е поразила цел на полигона "Кура" на полуостров Камчатка (на разстояние от 6000 км).

Русия съобщи за този опит в момент на сериозно напрежение в руско-американските отношения, отбелязва АП. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


554
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
6
 
6
 
! Отговори
До 342 преди 5 години
До До 338Да, на видеото беше показан старт от земята. Очевидно им е трябвал този тест, а ракетата-носител на бойната глава е по-голяма, отколкото може да носи МиГ-31. От него изстрелват "Кинжал", също хиперзвукова, но предназначена предимно за борба с кораби.В Южния военен окръг има 10 МиГ-31 с "Кинжал"-и. Един стига за всеки вражи кораб, за самолетоносачите - по два. За да го потопят, един - за да го изкарат от строя.
257
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало, нато, как ще ни защитите бре? Измислете нещо гигазвуково или теразвуково. Саламон Паси даде идеята за универсалното зарядно и идеята за Крадливото Ленче. Ще измисли нещо. В него ни е надеждата да спаси света.
256
0
 
3
 
! Отговори
До 338 преди 5 години
Само че тази ракета на видеото беше изстреляна от Земята, а не от самолет на 10-15000м. височина.
255
1
 
0
 
! Отговори
До 330 преди 5 години
Кой ти говори за млрд за техн. разработки?Куба-31 млрд,Сирия-12 млрд,Венецуела,Иран,ЦАР,Либия...общо 110 млрд!!! На гол тумбак...дано са малко!
254
0
 
10
 
! Отговори
До ЪЪЪ преди 5 години
Ти си за много, много голямо повторение на всичко, което си учил досега! Всяка ракета може да развие такава скорост в Космоса, всички досегашни ракети развиват такава скорост, но пак повтарям в Космоса. Тук руснаците говорят за новост, т.е., че тази ракета се движи с такава скорост в плътен и силно разреден въздух. Ако не е така, значи няма никаква новост и откритие!!!
253
1
 
4
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
До T=S/VБраво, един мислещ човек! Но... нещата са малко по-сложни. Скоростта на звука е такава на морското равнище. На 20 км е много по-малка. А на 30, 40 км? И 0.19 ч по кой часовник е 19 мин? Вероятно е възможно да достигнат от Урал до Камчатка за двайсетина минути, щом го казват. Нищо не остава скрито в днешно време...
252
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в плътност на въздуха-1,29кг/куб.м - е на морското равнище. На височина 60000 фута което е максималната височина на Миг 31 (от който е пусната ракетата), плътността на въздуха е 0.089
251
5
 
7
 
! Отговори
Ъъъ преди 5 години
До T=S/VКолко жалко, че такъв талант като теб е останал на ниво първо отделение! Две грешки, заради които май ще повтаряш:1. Авангард, за разлика от крилатите ракети, не се движи през плътните слоеве на атмосферата, а високо над тях, където плътността е много по-ниска. 2. Mach 27 е максималната, а не средната скорост. 3. Движението не е равномерно, и формултата от първо отделение не чини. Във второ, когато стигнеш до там, ще чуеш, че имало и равноускорително движение.
250
11
 
3
 
! Отговори
T=S/V преди 5 години
P.S.- не съществува такава сплав на Земята, която да предпази физическо тяло да не се изпепели летящо с такава скорост в такава плътност на въздуха преди да излезе в Космоса. Всяка космическа капсула навлиза в плътните слоеве на Атмосферата с не по-голяма скорост от 15-20000км/ч. Изводът е, че ракета развиваща такава скорост- не съществува !!!
249
0
 
5
 
! Отговори
До т=s/v преди 5 години
На кого обясняваш? На тези, дето кръстосваха муха с диня и като я срежат,семките изхвръкват,на тях ли?
248
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъка-а! Войната се отлага! И на Поросьонко ще му наредим да мирува!
247
4
 
1
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До До умния 252Просто си подбирам руските сайтове от които черпя информация.Има доста надеждни,където има достатъчно достоверна информация.Естествено,кой какъв е се разбира чак след време от развитието на ситуацията.Очевидно е,че Русия реално НЕ разполага с повечето от обявените неща.Обаче пък има достатъчно,за да спре бесните амбиции за световно господство на САЩ и да плаши евроджендърите.Което е напълно достатъчно за мен.Ако русофилите искат нещо повече-техен си проблем.
246
1
 
6
 
! Отговори
Ъъъ преди 5 години
До АнонименПак не си доразбрал ... Тръмп каза, че от сега нататък държавите ще трябва да си плащат (да "благодарят монетарно", ако цитирам точно) за хамериканските мераци да са световен полицай.
245
3
 
4
 
! Отговори
T=S/V преди 5 години
Времето, за което тази "хиперзвукова" ракета е достигнала целта си се пресмята по горната формула, в която Т-време, S-път, V-скорост. Казват, че тази ракета развива скорост от 27 пъти по-голяма от скоростта на звука,т.е. развива около 32 400 км./ч. Казват, че е поразила цел на разстояние 6 000 км. Като изчислим времето Т по горепосочената формула излиза, че тази ракета не лети, а се телепортира, защото е поразила целта за-забележете- 0,19 ч. /19 минути / в плътност на въздуха-1,29кг/куб.м.
244
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 326Въртят ти си едни нематоди и ти дразнят хемороидите. Затова си толкова неспокоен. В Русия всички разработки струват десетократно по-малко, отколкото в САЩ. Имаше колективи, които по времето на Елцин не получаваха даже заплати, но работеха по тематиката си, конструираха, правеха опити. Имат школи в математиката, физиката, химията, биологията. Царе са в металургията, материалознанието, аеродинамиката. Имат умове и много фантазия. Смели са. Патриоти са. Затова никой няма да ги победи!
243
2
 
18
 
! Отговори
Русофоб, гей, луд преди 5 години
Лично Росен Плевнелиев-Банев е инспектирал Ф-16 (1970г.) и е казал, че заедно с фрегатата "Дръзки" са напълно подготвени за атака на Севастопол. Търси се пушечно месо, готово да погине за Евроатлантизма! Отстреляните в името на демокрацията ще получат потупване по рамото от оня свят, а семействата им ще бъдат поканени на прайд в тяхна чест. Плевнелиев изрично каза, че няма да участва в атаката и заедно с Порошенко ще гледат от безопасно разстояние случващото се и ще стискат палци като мажоретки.
242
5
 
16
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
До Анонимен 291Ами да беше чул пресконференцията му, продължи 4 часа! И говори много за стопанство, за наука, за култура, за проблемите на хората по региони, области, градове. Спомена безброй данни, цифри и нито веднаж не погледна бележка. Само веднаж каза, че първостепенна грижа ще бъде и занапред отбраната на страната с помощта на най-високите постижения на науката. Ама ти не слушаш, не гледаш руска ТВ! Отде да знаеш?
241
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Върти се една мисъл - Тръмп заяви, че САЩ се отказва от ролята на световен жандарм,а Путин се изфука с ракетите си, да не стане "след дъжд - качулка" и да изтърве сублимния театрален момент за демонстрация на превъзходство?Кой е печеливш- спестените от Тръмп или похарчени от Путин милиарди?
240
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде един поздрав за лека нощ и дано нищо от това което се изпитва не се пуска в действие."Ой, при лужку, при лужке Kuban Cossack Choir 2015"
239
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как после да уважаваш руснаците.вижте само какви ентелегенти са си наели по долу за реклама.ами *** ака с птостак се събира