Руснаците търсят спасение от студа... в България

Страната ни e лидер по закупени недвижими имоти от руснаци
28 дек 2018 11:15, Елка Василева
167
Руснаците търсят спасение от студа... в България
Снимка: архив, Булфото

Най-популярната страна сред руснаците за закупуване на недвижими имоти е България. Следват я Испания, Турция, Кипър и Черна гора.

Мнозинството от реалните и потенциалните купувачи на недвижими имоти извън Русия живеят в Москва, Санкт Петербург, Сочи, Владивосток и Перм. Този извод правят от Финансовия университет към Правителството на Русия. Социологическото проучване е проведено в 78 града на Русия с население над 250 000 души.

Главният редактор на Prian.ru Филип Березин каза пред Газетой.Ru, че България беше особено популярна до 2014 година, но в момента испанският пазар догонва българския. Става дума за това, че в България се отбелязва ежегоден ръст на цените – над 5%. Тази ситуация продължава вече четири години, като най-голямо е поскъпването в София и другите големи градове. Цените на жилищата по морето остават стабилни. И до момента има предлагане на жилища за 15-20 хиляди евро. За тези пари може да се купят апартамент или студио, но не на първата линия. Подобни евтини предложения в другите страни с излаз на море просто няма.

Преди 10 години делът на купувачите от Русия и Украйна в сегмента български курортни недвижими имоти съставляваше 70%, казва Березин. Сега по думите му става дума за максимум 20%.

Ръстът на интереса на руснаците към недвижими имоти в страната е неравномерен по страни на потенциални сделки. Така търсенето на недвижими имоти в Турция през последните две години е нараснал практически четири пъти, в България – 2,5 пъти, в Германия, Чехия, Кипър и Черна гора – около два пъти.

От друга страна ръстът на търсенето на недвижими имоти в Испания се оказва много по-нисък от средния (20%), а търсенето на недвижими имоти във Франция, Гърция, Великобритания и много други страни в Северна и Западна Европа остава на нивото отпреди две години или дори е намаляло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
23
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че са руснаците да пълнят гушките на алчните бг собственици.Ако не са те, туризмът го пиши бегал.
7
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То в Русия още ли има руснаци?!
6
15
 
7
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
вероятно се счита за нормално, а България минава за богата европейска държава, ама не мога да се оставя някой по такъв начин просто да си прибере нещо от мотора и да замина. Не е като глупавите ръкавици да ми трябват едва ли през това пътуване някъде ще бъде толкова топло, че да нося ръкавици без пръсти. Въпросът е принципен. Гася двигателя и му обяснявам, че няма да му ги подаря, защото ми трябват и имам още четири месеца да пътувам. Минават може би около десет минути, в които той ме уговаря
5
20
 
9
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Казвам му, че ми трябват и не мога да му ги подаря, но той настоява. За какво са ти, на теб не ти трябват имаш си други а пък аз всеки път като ги сложа, ще се сещам за теб. Чудя се как да му обясня колко нелогично се аргументира. Какво ме интересува дали ще се сеща за мен или не Човекът застава встрани, подканяйки ме да тръгвам и ми пожелава лек път. Откровено се дразня на това вече съм схванал, че в Русия това чужденците да оставят по нещо за спомен, вероятно се счита за нормално, а
4
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре руснаци пред инженеритите на баба меркелица.
3
19
 
8
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
...Отговарям на въпросите на четиримата човека колко вдига, колко коня е и прочее. Хората са мръсни и миришат на алкохол някои от зъбите им ги няма, някои са просто метални, но това е нормална гледка за тази част на Русия, вероятно. Подари ми нещо за спомен, а? казва единият от хората. Харесал ръкавиците без пръсти, които са закачени да се сушат на кабелите на спирачката отпред още от влизането в Монголия, той си ги откача и ги премерва. Казвам му, че ми трябват и не мога да му ги пода
2
22
 
7
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Обаче в Русия считат България за богата страна и ако мине българин между градове и села с мотор или кола,те му подсещат ще не ще че трябва да им остави ,,подарък,,-ръкавици,шапка,***...защото ще му се случи,, случка,,.... Четете следващия пост на сънародник и преживяванията му...
1
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде..е, руските "отпускари" идват да си вземат елхичката от София !