От Москва: Корабите на САЩ – далеч от бреговете ни!

Ескадреният миноносец "Доналд Кук" навлезе Черно море
21 яну 2019 10:30, Елка Василева
180
От Москва: Корабите на САЩ – далеч от бреговете ни!
Снимка: архив, Reuters

Посещенията на американски бойни кораби в Черно море нямат нищо общо със сигурността на САЩ и са мотивирани от вътрешнополитически съображения, заяви руският сенатор Алексей Пушков, цитиран от Ройтерс. Той каза, че тези кораби трябва да стоят далече от бреговете на Русия.

Американският ескадрен миноносец "Доналд Кук", въоръжен с управляеми ракети, се насочи към Черно море вчера, "за да извърши операции, свързани със сигурността на корабоплаването и да съдейства за регионалната морска стабилност", гласи съобщение на военноморските сили на САЩ, цитирано от БТА.

Още по темата

"Нашето пристигане в Черно море ще покаже възможностите за взаимодействие на ВМС при изпълнение на цели на общата сигурност, за да можем да действаме ефективно при бъдещи кризи или възпиране на агресия", заяви командващият офицер на "Доналд Кук" Матю Пауъл, цитиран от Ройтерс.

Руският Черноморски флот започна да следи движението на американския боен кораб, откакто той навлезе в района, съобщи Националният център за управление на отбраната на Русия, цитиран от агенция РИА Новости.

"Американски бойни кораби често посещават Черно море. Тези посещения нямат нищо общо със сигурността на САЩ", написа в Тwitter Пушков, който е член на Комисията за информационна политика на Съвета на федерацията - горната камара на руския парламент. "Тези кораби развяват техния флаг, изпращат ни сигнал и укротяват техните сенатори, които настояват да се изпрати цял боен флот в Черно море. Те трябва да стоят далеч от нашите брегове", заяви Пушков.

Според международната конвенция от Монтрьо американски бойни кораби могат да останат в Черно море за не повече от 21 дни, напомня руският Център за управление на отбраната, цитиран от РИА Новости.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
2
 
! Отговори
олейй преди 5 години
Другарко защо пишеш с големи букви? Мислиш си че си казала нещо важно ли? Хаха
16
19
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Конвенцията от Монтрьо е пълен анахронизъм. Когато е подписана (1936 г.), не е имало военни блокове, съюзи и СССР не е бил силата, която е сега ***. Черно море трябва да бъде напълно свободно за корабоплаване. Корабите на НАТО трябва да влизат без ограничения, щом има натовски държави в акваторията.
15
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Те трябва да стоят далеч от нашите брегове", заяви Пушков."-ти ли ще кажеш къде ще стоят, бе ? ше стоят където си искат на 1 м. от хипотетичната водна граница на раССия. Ела да го измериш с метъра, дали 1 м, или 99 см!
14
2
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ВСИЧКО Е ПРЕДВАРИТЕЛНО ДОГОВОРЕНО МЕЖДУ САЩ И РУСИЯ!САЩ ТРЯБВА ДА ОПРАВДАЕ ЗАЩО БЮДЖЕТА МИ ЗА ОТБРАНА Е ТОЛКОВА ГОЛЯМ, ЧЕ И ГО УВЕЛИЧИХА С ОЩЕ А ЗА ДРУГИ НЕЩА ПАРИ НЯМА!
13
5
 
17
 
! Отговори
Ганчо преди 5 години
Някой от коментиращите тука говорят глупости от това кой от кого го е страх. Сигурно тези хора не са чули нищо за остров Дамански. Само, че там пешкира опраха китайците. С руснаците шега не бива.
12
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ах, ах колко са оригинални рубладжиите, памперси и т. н. Какъв умствен капацитет демонстрират. Браво!А това кой пълни памперсите се вижда от страха и неиатовия вой и жалби от към Масква. Но забравят че почти по целия бряг на Черно море са разположени натовски държави и такива които са кандидати като Грузия, а и Украйна разчита на НАТО.Никой не иска приятелство с мафиотската бензиностанция, дори Беларус и Лукашенко бягат от нея и се чудят как да се откъснат от Масква. А утре ако сложим българс
11
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До oginНе се закачйте със баба меца--къде видя тая меца някой да я закача? това, че тя се плаши и реагира нервно, си е неин проблем
10
24
 
8
 
! Отговори
... преди 5 години
Баба ти меца ако не бяха американците да и спасят кожуха от хитлер, щеше да е кака ти клеца. Коментирате военни маневри но забравяте че това не е футболен мач. Кой от вас ташунковци ще оцелее ако се сдъвчат???И без това сте на прага на оцеляването заради създателите на "светлото" бъдеще.
9
6
 
31
 
! Отговори
ogin преди 5 години
Не се закачйте със баба меца
8
31
 
9
 
! Отговори
Ауу преди 5 години
И кво го следят толкова? Страх ли ги е ? :) От едно корабче се посраха а ако бяха 3 - 4 щяха и военно положение да обявят. Помощ хамериканците дойдоха в Черно море. *** да стяга куфарите и да бега в Сирия при марионетката си.
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен5Това не е второто плаване на кук в Черно море.Всеки 6 месеца е тук.
6
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1Да, сменили са го. Новият екипаж е от моряци страдащи от запек, така ще ги излекуват по един нов революционен метод.
5
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1Няколко години им трябваше да намерят нов екипаж смятай колко наплашен е бил стария.
4
31
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имат общо със сигурността на страните членки на НАТО.Черно морв не е руско. Руснаците и родните рублопоклоници да го д...
3
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Янки го хоум !
2
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия май пак искат подводница клас Борей да изплува на 1 миля от статуята на свободата.
1
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А! Това не беше ли същото корабче, за което родните *** твърдяха, че моряците подали молби за напускане и искали памперси???Очевидно са сменили екипажа ;)