Руски ракетоносци и... военни самолети на САЩ и Канада – по тревога

Навлезли са в опознавателната зона на противовъздушната отбрана на Канада
Обновена: 27 яну 2019 12:01 | 27 яну 2019 09:30,
493
Руски ракетоносци и... военни самолети на САЩ и Канада – по тревога
Снимка: Reuters

САЩ и Канада са вдигнали във въздуха два изтребителя F-22, два изтребителя CF-18 и самолет с далечно радиолокационно оборудване E-3 AWACS заради полет на руски стратегически ракетоносци Ту-160 в района на Арктика.

За това в събота са съобщили в Обединеното командване на аерокосмическата отбрана на Северна Америка (НОРАД), пише вестник "Известия", цитирани от "Фокус".

Американските самолети са излетели от база на ВВС в Аляска. В съобщението, публикувано от ТАСС се казва: "E-3 AWACS, два изтребителя F-22 и два изтребителя CF-18 са разпознали два руски стратегически бомбардировача Ту-160 (Blackjack по класификацията на НАТО), които са навлезли в опознавателната зона на противовъздушната отбрана на Канада".

В НОРАД са потвърдили, че руските самолети са се намирали в международното въздушно пространство, без да са нарушавали държавните граници.

Двата руски ракетоносеца Ту-160 са извършвали 15-часов полет над неутрални води в Северния ледовит океан, море Лаптеви, а също и над Баренцово и Карско море.

Ту-160, известен като "Белият лебед" е най-тежкият боен самолет в света, може да престои 25 часа във въздуха и да носи 12 ракети едновременно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


493
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей хора Българи ли сте-аз съм ром с 10 чаавета "германката" меркел ни даде пходарак кхъща за чавеета и социяли в пхари Къде е България сега в НАТО. Каква е Русия на НАТО. Статегически противник. Така че се опомнете. И спрете да се впрягате по исторически събития. Животът на вашите деца сега протична тук или някъде на запад. Така че решението на България да бъде на страната на запада е 100% оправдано. Всичко останало е неадекватно!
288
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България не дължи нищо никому. На руснаците сме им се издължили в пъти за 45 години. Сега заслужават само почит на 3 март и това е. Бъдете българи, а нр слуги на *** и пульо.
287
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 318Да падат много войници от Руската имперска армия,но повечето са от южните райони на европейската част от Рус.Империя!А примера с Кипър е неудачен,защото Военната хунта управляваща Гърция гласеше обединение с Кипър!Турците разбраха и си взеха своето.
286
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей хора Българи ли сте. Къде е България сега в НАТО. Каква е Русия на НАТО. Статегически противник. Така че се опомнете. И спрете да се впрягате по исторически събития. Животът на вашите деца сега протична тук или някъде на запад. Така че решението на България да бъде на страната на запада е 100% оправдано. Всичко останало е неадекватно!
285
11
 
13
 
! Отговори
мммм преди 5 години
200 000 руски войници за загинали за свободна България , и за не чукат турците момичетата ви,,,вижте Кипър,и пак помислете,,,
284
0
 
7
 
! Отговори
Ани преди 5 години
Случвало ли ви се е да се запитате защо решенията на Берлинския Конгрес не са публикувани в България на Български език?
283
1
 
6
 
! Отговори
13 преди 5 години
е какво лошо има в Китай ще ликвидират сорос и конякската претъпост и самите *** искаме българия да е китайска територия
282
13
 
9
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До 313Грешиш фундаментално. Китай краде от САЩ всичко - технологии, военни разработки, промишлен шпионаж в областта на битовата техника. Само бавните си мислят, че *** и Китай са фактор някакъв. САЩ са номер 1, всичкият мозък на света е там. Въоръжаването им дори е 10 пъти над това на алкашите. А какво имат само те си знаят. Те не пускат 3D филмчета на Мосфилм, казва се военна тайна
281
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На *** им дай само антифриз да пият и да пеят встевай страна огромная.
280
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е съюзник на НАТО, какво следва от това. Кой е враг и кой приятел. Смятате ли че Якутите ще ни пропуснат? Ако отговорът е "не" значи сте отговорили правилно. И наистина България е по-добре от Русия във всяко едно отношение.
279
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 291 Ако Китай затрие руската ,,***" ,ще последва затриване на цивилизацията от китайците!Цялото богатство на Сибир ще премине в китайски ръце ,и Китсй ще стане номер 1 във всяко отношение!Такъв мощен Китай ще подпали Трета световна!Пък ти се радвай ,че Русия ще загуби по-голямата част от територията си!
278
6
 
16
 
! Отговори
ко каза ко??? преди 5 години
До Анонимен 303E и ???Англия , Германия и другите западни държави си затваряха очите за зверствата на османската империя и дори са я подкрепяли . русия въпреки тях и заплахите от тяхна страна е започнала войната . После ни разпарчетосват - Берлинския конгрес . Никога не са били с нас , а винаги са гледали да ни смажат / справка приемането ни в ЕС и НАТО - и условията да си унищожим армията и икономиката /
277
1
 
8
 
! Отговори
хохолите капут! преди 5 години
До Анонимен 299ти си украйнец какво правиш тук?
276
12
 
14
 
! Отговори
Дъното преди 5 години
Истината е ,че руската авиация копае дъното.Отминаха славните времена на СССР и сега московиците разчитат само на ракети.Последните месеци самолетите им падат като пилци ,без даже да са влизали в бой.Имат боеспособни ескадрили само от 80-те едва закрепени с клuзми.СУ-57 (който освен всичко друго беше почти идентично копие на F-22) се провали с гръм и трясък и индийците се отказаха да го купуват. Реално в момента московиците нямат адекватен изстребител от 5-то поколение.
275
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 303 И кой ти каза ,че Русия е загубила Крим през 1856г.?Последиците за Русия след Кримската война са задължението да унищожи Черноморския си флот,който преди войната бил доста силен и е заплашвал Проливите!Крим си е останал Руски и след войната!
274
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските *** се развихриха тук
273
9
 
15
 
! Отговори
ммм преди 5 години
Българите сме с Русия, не само защото ни освободиха от 500 годишно Турско робство, а защото сме една вяра и един народ с Русия-славяни, а кръвта вода не става,,,плащат ли ви да пишете срещу Русия момчета....
272
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
299..Промит ти е мозъка бе п уделче Американизирано! Срещу Русия няма да вдигнем оръжие! Виж срещу НАтовските *** ВИНАГИ!! -:)
271
16
 
3
 
! Отговори
99 преди 5 години
По вероятно е ние ромите бг помаците да се бием заедно с турците срещу Рашката, така че спрете да лижете там където не трябва !да живее сорос, красимир кънев, *** киро и всички ром и коняк барони.
270
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е вярно, Русия е започнала руско-турската война 1877 главно за да си върне Крим, загубен през 1856. Просто сме извадили късмет с освобождението, за което най-важния принос сме ние. Спрете да целувате руския ***, с който скоро ще трябва да воюваме. На наша страна е НАТО, т.е. при всички случаи сме по-силни. А икономиката ни е по-добра от руската и по-добре живеем ...