Русия е готова на диалог за ракетите, ако САЩ отстъпят

Вашингтон официално уведоми Москва, че се оттегля
Обновена: 2 фев 2019 22:04 | 2 фев 2019 21:40, Анисия Иванова
423
Русия е готова на диалог за ракетите, ако САЩ отстъпят

Русия е готова да води диалог по Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег (ДЛРСМО), ако САЩ преразгледат позицията си и възобновят спазването на договора, заяви руското външно министерство, цитирано от ТАСС.

Русия същевременно ще направи всичко необходимо за гарантиране на сигурността след изтеглянето на САЩ от ракетния договор, заяви министерството.

"В условията на новите създавани от Вашингтон заплахи ние, разбира се, ще бъдем принудени да предприемем всичко необходимо за обезпечаване на националната си сигурност", се казва в изявлението.

"Русия си запазва правото да предприеме огледални мерки по отношение на разработването, производството и наземното разполагане на ракети със среден и малък обсег", добави руското дипломатическо ведомство, като същевременно напомни изявлението на президента Владимир Путин, че Русия няма да разполага такова въоръжение в Европа и в други региони, където засега няма да се разполагат американски ракети със среден и малък обсег.

Днес Вашингтон официално уведоми Москва, че прекратява участието си в Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег и че започва процедура по излизането от него, съобщи руското министерство на външните работи в изявление, цитирано от ТАСС.

"На 2 февруари Съединените американски щати, с нота на Държавния департамент, официално уведомиха Руската федерация за прекратяване на участието си в двустранния Договор за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег от 1987 г. и началото на процедурата по излизането от него", се казва в изявлението, цитирано от БТА.

Вашингтон обяви също, че "вече не се смята за обвързан със задълженията по този документ, т.е. може открито да пристъпи към разработката, производството и разполагането на забранените от договора въоръжения".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


423
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
4
 
2
 
! Отговори
какво е България... преди 5 години
До България е във НАТОХАХАХАХАХХАХАХХАХАХАХХАХХХАХААААААААААА..............................
139
0
 
2
 
! Отговори
Ще отстъпят! преди 5 години
Веднага щом си осигурят неоспоримо превъзходство в близко време!
138
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ вече са само една регионална второстепенна сила.
137
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а путин неофициално го направи по телевизията преди тях
136
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До възмутенА защо трябва да отстъпват на Русия?А защо да трябва? Не трябва! Путин нареди да бъдат прекратени и опитите за подновяване на преговорите за разоръжаване със САЩ. "Ще почакаме, докато нашите партньори дозреят до идеята, че с нас трябва да се води равноправен и съдържателен диалог по тази важна за нас, за нашите партньори и за целия свят, тема", заяви Путин. Ако им дойде акъла може да помолят Русия за преговори, иначе нищо не трябва. Не се възмущавай, моля те!
135
19
 
10
 
! Отговори
възмутен преди 5 години
А защо трябва да отстъпват на Русия?Те мужиците само на това са се научили. Да настояват и някой за да няма кавги да им отстъпва.Само бой по кратуните може да ги оправи.
134
7
 
13
 
! Отговори
Лист Палмов преди 5 години
Егати цирка ! И всичко това е за превъоръжаването на двете суперсили за да държат Европа в шах и окупация Със страх и дрънкане на и .Ай сиктир бе ! Ние сме ЕС. Имаме ресурс и разработки на всякакви оръжия. Имаме обща полиция и гражданска защита . Защо да нямаме и общи въоражени сили за отбрана на съюзаНе ни са нужни янки китайци руснаци.Тук е Европа.. Мужиците да дъвчат шишарки в Сибир ,а краварите да си дъвчат тютюна и да си гледат телците!Тук тяхно части и подразделения да нямат работа
133
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай топките на ушанките бай Дончо, освен това друго не можеш да направиш.
132
23
 
10
 
! Отговори
aз съм прост преди 5 години
Държавен статистически институт в Русия-твърди ,че привържениците на Путин в Русия вече са малцинство...а в БГ най-много го харесвали него ?! На кого да вярвам? На самите руснаци или на наш,те медии и социологически агенции? В такъв случай мойто момче -казваше баща ми - гледай емигрантските потоци--бягат от Русия и България и драпат за човеконенавистните САЩ!
131
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Индиянец Ром и полово неопределено джудже
130
3
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
Не плагиатствай думи на Роналд Рейгън, отнасящи се за любимата ти територия.
129
22
 
11
 
! Отговори
Още преди 5 години
Има много още да се гънат и молят на АМЕРИКА...
128
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Граната Ф1 е супер опасна... Може да те убие осколка и на 200 метра.. затова е забранена.. Всички нови гранати имат ограничение на действието си
127
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щатите също
126
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За щатите е недопустима загуба удар дори по 1 мегаполис с една бомба.. Това са си 5 милиона
125
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ са унищожени на 80% а Русия на 90% , но реално САЩ губи повече, тъй като Русия и без това няма какво да губи
124
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не знае какви ще са последствията от насрещен ядрен удар.. според мен щатите и русия ще престанат да съществуват във сегашния си вид... ще загинат десетки милиони непосредственно от ударите, стотици в рамките на месец от радиация и възможно милиарди неродени от гладните, студени и болни последствия.. радиационния фон ще нарастне в пъти и по цял свят ще се увеличат онкологичините заболявания
123
12
 
4
 
! Отговори
!!! преди 5 години
До Българин - родолюбецАко не бяха великите САЩ още щяхе да ядете доматите съсе колците.
122
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за щатите? и за нас?
121
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Света отива на война... Какви ще са последствията от ядренната война?