Путин няма да изостави приятеля си Мадуро

Парите, инвестирани от Роснефт в петролни проекти, никога няма да се изплатят
Обновена: 3 фев 2019 13:21 | 3 фев 2019 13:20, Нели Христова
309
Путин няма да изостави приятеля си Мадуро
Снимка: Reuters

Многомилиардната инвестиция в петролната индустрия на една бедна страна е важна, ала не и единствена причина за това, предаде "Дойче веле".  Руският президент - пламенен поддръжник на монетаризма и противник на печатането на пари с цел решаване на социални и политически проблеми, отдавна ще да е наясно до какво води инфлационната политика на Мадуро. Но дори и господарят на Кремъл трябва да разбере, че никое ЦРУ не би могло да „изнасили” венецуелската икономика, така както го направиха Уго Чавес и неговите наследници.

Още по темата

"Кремъл не изоставя приятелите си"

Парите, инвестирани от Роснефт в петролни проекти, никога няма да се изплатят. Ако някой някога е успял да се облагодетелства за своя сметка покрай венецуелските “командири”, така да бъде. Защото ако (и това става все по-вероятно) режимът във Венецуела падне, тогава Роснефт бързо ще бъде заменен от някой ExxonMobil.

Единствената възможност за спасяване едновременно както на венецуелската икономика, така и на режима на Мадуро, е да се назначи Антон Силуанов за вицепрезидент на страната и да се освободи от затвора Алексей Улюкаев, за да оглави след това в Каракас в министерството на финансите. Докато това не се случи - а то няма как да се случи - Мадуро ще продължи да води Венецуела към икономически крах.

Въпреки това Москва няма да се отвърне от нея. В крайна сметка, още от изпращането на руските военновъздушни сили на помощ на Башар Асад през есента на 2015 г. Путин се смята за главен борец в света срещу политиката на Вашингтон за смяна на авторитарните режими. Преживял два Майдана в Украйна и "Революцията на розите" в Грузия, той реши никога повече да не се предава на американските "демократи". Близката победа в Сирия трябваше да го убеди, че това е правилната политика. А сега за него е много важно да докаже отново: "Кремъл не изоставя приятелите си". Сигурен съм, че тайните телефонни линии между Москва и Каракас са се нажежили от съвета: "Не се предавай, Николас! Ако е необходимо, смажете ги с танкове! Нали ви осигурихме с Т-72? Виктор се уплаши в Киев и сега той живее във вила близо до Москва. Николас, и ти ли искаш половин година да гледаш снега през прозореца? Ако не искаш, действай с всички средства."

За последен път Москва влезе в пряка конфронтация с Вашингтон в началото на 1970-те години, когато Леонид Брежнев се опита да превърне Чили във втора Куба, а от президента социалист и довереник на КГБ Салвадор Алиенде - в новия Фидел Кастро. След това САЩ помогнаха на чилийските военни, водени от генерал Аугусто Пиночет, да свалят Алиенде.

Към днешна дата режимът на Путин, който сам е изолиран и санкциониран, се противопоставя на Вашингтон без да има и една десета от ресурсите и световното влияние на Съветския съюз. Сирийските победители не познават пътя назад. А за повечето руснаци това, което се случва във Венецуела, е "конфликт в една далечна страна между хора, за които не знаем нищо". Мисля, че няма да останат за дълго в неведение.

* Концепция, направлявала външната политика на САЩ и целяща недопускане на европейска колонизация в Северна и Южна Америка, бел.р.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
9
 
10
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Виж как бедните руснаци са купили цялото черноморие. Защо ли пише продава се на руски язик
56
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
жидо-рептилската шейпшифтърска сганколкото и да се пени няма да докопа петрола на Венецуела.Русия и Китай и съюзниците им няма да позволят това да се случи и я са посегнали кашерните говежи фашкии към Боливарската република ,я Чайна и Магучая са им строшили говеждите джопанчета барабар с копитцата
55
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дойче Зеле пак не са в час, а се правят на "експерти"
54
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МенМи като не говорите език и нямате образование какво друго можете да правите?
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТАШКО Ерменков е проявил загриженост за братовчед си Мъдуро.
52
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 52Що ми цъкате минуси бе :) не ви харесва какво е казал самия Путин ли?
51
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И природни ресурси да има една държава. И Слънце да я пече. Не произвеждат ли свободно хората. Ограбва ли им се труда от ниско ниво Имали корупция имали мафия. Бедна държава е.Виж, Русия, Венецуела, Перу, Сомалия
50
8
 
10
 
! Отговори
не син преди 5 години
Статията е преписана от "Дойче веле" , а от там излизат само фекалии !
49
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пyтя, той....той може да пие една студена вода и да зачеркне милиардите!
48
6
 
7
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
До АнонименАко правителството на САЩ храни 42 млн. свои граждани, то САЩ е социална държава. Браво на това правителство.
47
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Диктаторите подкрепят независимо, че народа им е в мизерия. Както Путин самия каза в едно видео миналата година " В Русия има 80 милиона крайно бедни (при население от 120 милиона) и това е проблем" ама нищо имаме ракети и паради където да ги ползваме.
46
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Където има комунизъм - има мизерия и хората бягат към капитализма. ФАКТ!
45
2
 
8
 
! Отговори
сталин/хрушчов/брежн преди 5 години
До Ей така се правиНие това много добре го знаем. Викахме му ''износ на революция''
44
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ са най-големият производител на нефт в света и на едно от първите места по износ на нефт, изнасят много повече от Венецуела, но в същото време 42 милиона америкамци (а Венецуела е 30 мил) гладуват и живеят само благодарение на купоните за храна които правителството отпуска на гладуващите американци.
43
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕВРОНЮЗ- ЧОВЕШКО МОРЕ В ПОДКРЕПА НА НИКОЛАС МАДУРО ЗАЛЯ ГЛАВНИЯ ПЛОЩАД СИМОН БОЛИВАР В КАРАКАС.А ИНАЧЕ ШУМНО РЕКЛАМИРАНИЯ МИТИНГ НА ОПОЗИЦИОНЕРА ГУАЙДО НЕ ОПРАВДА ОЧАКВАНИЯТА....//ДАЖЕ И ЗАПАДНИТЕ МЕДИИ НЕ МОГАТ ДА СКРИЯТ ИСТИНАТА,ЧЕ ГЕЙЧЕТО ГУАЙДО ДЕТО ИНАЧЕ ОБИЧА МНОГО ДА СЕ СНИМА С МАСОНСКАТА СИ ПРЕСТИЛКА НЯМА ПОДКРЕПАТА НА ВЕНЕЦУЕЛЦИТЕ.
42
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Юбералес, във Венецуела в момента благодарение на мъдурко заплатите са под 20 долара на месец.
41
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Два сатрапа лидери на най богатите на петрол държави със най бедното население
40
5
 
11
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
Саудитска арабия и Венецуела имат еднакво население (34млн), еднакви нефтени резерви ( около 270 млрд, барела), но имат различни съюзници. В резултат на което в СА има 3млн. имигранти, във Венецуела - 3млн. емигранти, в СА - 1000 дол заплата , Венецуела - 125дол. Ако в Чили беше останал Алиенде, то Чили щеше да е като Куба.
39
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чили е зле, като в България е.
38
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо пишеш глупости бе ***.В момента чили има по-добър стандарт на живот от Русия,както и хората там взимат двойно повече пари от руснаците.Това го потвърждавам! В Чили чистач на вълна от лама взима 300-400 $. А за по-квалитетни позиции заплащането е двойно по-високо!