Българи и руснаци празнуваха Сирни заговезни - Масленица в София

Стотици се събраха, за да си поискат прошка и посрещнат пролетта
10 мар 2019 17:30,
331

Снимка: Павел Гълъбов

Сирни заговезни, познати като Масленица в Русия, се празнуват днес. Руската общност в цяла България тачи изключително силно празникa. По този повод пред Руския културно-информационен център в София се състоя празненство в типично руски стил.
Още по темата


Организаторите на събитието бяха подготвили концерт и множество игри за всички.Раздавани бяха палачинки и чай за столичани и гостите на столицата, присъединили се към руско-българския празник.

Руски песни, български хора, игри и надпревари изпълниха с веселие улица „Шипка“. На края на събитието, ознаменуващо идването на пролетта и прощаването със зимата, се запали куклата Масленица, която да прогони всичко зло в отминалата година.

Руснаците и българите поискаха прошка един на друг и посрещнаха пролетта с по-добро настроение, което ознаменува добрите и топли отношения между двата народа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
2
 
5
 
! Отговори
до 220 преди 5 години
Никакво гонене ! Защо ? Директно ликвидиране на сороските гендари.
214
4
 
8
 
! Отговори
до 229 преди 5 години
Не можеш да изгониш всички българи. Но можем да изгоним американските шпиони и тези, които взимат участие в работата на българското правителство.
213
4
 
4
 
! Отговори
РАДАН КЪНЕВ преди 5 години
Стига с този Турско Потоку..Има тръба за 19 милиарда куб.м. газ за Турция...ТОВА Е САМО ТУРСКИЯ ПОТОК !!ЗА МОМЕНТА НЯМА СКЛЮЧЕН ДОГОВОР ЗА ДРУГИ ТРЪБИ И ДРУГ ОБЕМ, НИТО С ТУРЦИЯ, НИТО С НИКОЙ . Има проект (ще рече може би да, може би не) за САМО ЕДНА ТРЪБИЧКА СЪС 15.8 млрд. куб. м газ .Което е смях, ако това е новия ЮЖЕН ПОТОК .
212
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вън руските шпиони от България!
211
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евтина кремълска пропаганда !Апропо, крайно време е да се затвори така наречения руски "културно-имформационен" център, по примера на Путин, който затвори всички западни такива в Русия, като огнища за шпионаж, пропаганда и организиране на Майдани!
210
2
 
7
 
! Отговори
Саманта преди 5 години
Амтролове не ми харесвате трябва повече активност трябва да си заработите и последния пукнат цент ще джафкате докато ви кажа! Иначе ще ви орежа грантовете!
209
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците получиха прошка и вече спокойни могат да се приберат на родната си Планета на маймуните.
208
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Самантае нали за руските *** има копейки, какво се оплакваш?
207
3
 
9
 
! Отговори
Саманта преди 5 години
АМтролове свършиха ли центовете от Козяк?
206
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека върнат заграбените архиви, после да говорим за прошка.
205
3
 
3
 
! Отговори
антиджендар преди 5 години
азмразявибезплатно
204
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ставай страна огромная...."
203
3
 
11
 
! Отговори
учуден преди 5 години
До 241 КинаРано си се дрогирал бе другарю Гендар Сороски !
202
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русите, ако са знаели какво представлява това Народ, който племе, едва ли биха дали толкова много жертви за него. Народ, който никога не е извоювал сам свободата си, а винаги е чакал наготово-ще остане вечен РОБ.
201
2
 
11
 
! Отговори
V преди 5 години
Оставете тва .Медведев ко каза . Няма да има връзка между турски поток и България ха ха ха Газовия хъб ла.йн.ян ли беше балкан ли беше ??? Ще остане празен и ще отиде за скрап ;) А най лошото е че Русия като спре транзита през Украйна , в България може да има режим на тока :) Представяте ли си как ще се отрази това на англииските наркомани .Режим на тока 2 към 1 :))) Тогава да видим ще гласуват ли са герб и бсп :)))
200
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едва ли руснаците ще простят предателството. Предателите никой не ги уважава.
199
11
 
6
 
! Отговори
Кина преди 5 години
Масленицата да си я мажат у тях. А за да е общ празника първо държавата Русия трябва официално да поиска прошка от държавата България за нанесените щети от Светославово време та до днес, връщайки заграбеното.
198
11
 
8
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Руска пропаганда за активизиране на руския шпионаж и русофилската диаспора с Новогодини елхички, сълзливи седянки с Матьошки и язовирни сборища на "Копринка" с цел преброяване на продажната маса от "Русофили за смяна на модела" - от европейски на азиатски !
197
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде, започна се!За съжаление просто руснаците никога не са си тръгвали, само леко се бяха снишили!
196
6
 
9
 
! Отговори
аз българи не виждам преди 5 години
на снимките. Виждам руснаци в народни носии, събрали се на тържество. В което разбира се няма нищо лошо. Лошото е в манипулативното заглавие.