Русия назова условията, при които ще използва ядрено оръжие

То обаче никога няма да бъде употребено за регионални конфликти
12 мар 2019 11:15, Елка Василева
128
Русия назова условията, при които ще използва ядрено оръжие
Снимка: архив, Reuters

Русия никога няма да използва ядрено оръжие за предотвратяване на регионални конфликти, неговата употреба е възможна единствено, ако е застрашено съществуването на страната. Това заяви руският посланик в САЩ Анатолий Антонов на конференция във фондация "Карнеги" във Вашингтон.

"Ние няма да използваме ядрено оръжие, за да предотвратим регионален въоръжен конфликт. Призовавам ви да прочетете официалните документи, публикувани от властите на Русия, до които има свободен достъп“, подчерта дипломатът.

"САЩ не са наши съперници. Както заявих многократно днес, ние гледаме на САЩ като на партньор, а вие ще решите какви сме ние за вас“, каза руският посланик.

Той определи като измислица информациите, че Русия може първа да нанесе ядрен удар.

"По тази тема има прекалено много изфабрикувани новини. Не съществува никаква концепция за нанасяне първи на ядрен удар. В нашата военна доктрина ясно е казано кога и при какви обстоятелства може да използваме ядрено оръжие – ако е извършена атака срещу Русия, съществува заплаха за съществуването на страната", заяви Антонов.

По-рано руският президент Владимир Путин заяви, че руската концепция за употреба на ядрено оръжие не предвижда превантивен удар, припомня ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
0
 
! Отговори
времето ще покаже преди 5 години
помислено е но не може да се реши едно временно всичко .
18
4
 
22
 
! Отговори
за на то преди 5 години
Страните влизат панически в Н а Т о защото са "държави джуджета"но това не е спасение,а днешните времена само Големите имат право!За пример:БГ масово екстрадира Българи по искане на юесей и биват съдени на 50 години или смърт!
17
34
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като прочетеш историята и ще забележиш, че каквото кажат руснаците е обратното на действията им. Могат да говорят колкото си искат, но умните хора знаят, че са си диво, азиатско, крадливо, лъжливо, монголско племе и никой не им вярва.
16
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не минава и ден да не идват заплахи от руската коака за унищожение на света. Каква кочиина....Когато няма с какво да се похвалиш в областта на икономиката остава плашенето с оръжия....
15
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помнете, че САЩ използва атомно оръжие едва след като и беше потопен флота в Пърл Харбър! САЩ не е нападала никога, преди да бъде провокирана!
14
3
 
24
 
! Отговори
Япон преди 5 години
Само в Япония се употреби ядрено оръжие от ФАЩ тогава света си замълча за избитите хора.Сега Хамерика си търси белята и няма да им простят отнася се и за държави които са с ФАЩ.
13
26
 
4
 
! Отговори
Всичко е заплаха -- преди 5 години
--за Русия. А самата Путинова Русия не си ли задава въпроса защо всички покрай нея искат да станат натовски държави и НАТО да ги пази . Държавите покрай Русия виждат какво е положението вътре в самата Русия и как въпреки бедността само въоръжаване и превъоръжаване е в главите на управлявящите я --както си ,,върнаха Крим,, и опаткаха Грузия и водеха война в Чечня и в цял Кавказ така и всичко друго около Русия може да е стратегическо със своето местоположение и да и трябва....
12
5
 
40
 
! Отговори
Факт преди 5 години
САЩ са използвали атомно оръжие и то срещу цивилно население,помнете и него забравяйте,САЩ са страна агресор и всичко е възможно.
11
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДа започне тази ядрена война, че най-после да мирясат.вземи да си свалиш yшанката, че много те стяга. Спри да гледаш и руска телевизия, че главата ти се е напълнила със сърпове и чукове.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХигсТоз пък направо за 10 секунди. Русия е велика! Даже 5 са им много за великите руски космически сили!
9
4
 
23
 
! Отговори
Хигс преди 5 години
Аз пък разбрах ,че Руснаците с новите им ракети могат да унищожат С а Щ за 5 минути!5 минути с Циркон,а с другите ракети сигурно за има няма 2 минутки!
8
42
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Руснак не вярвай ! Договорите им са по-нетрайни от хартията ,на която са написани, поставена в печката.
7
1
 
9
 
! Отговори
batmario преди 5 години
Думата-превантивен-много често взе да ми се явява пред погледа....
6
34
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Русия е империя и като такава лъжите са неотменна част от репертоара.
5
38
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия ще пукне без да бъде изстрелян и един парон, не ракета!
4
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано скоро някоя от ядрените да държави да употреби ядрено оръжие, че вече не се трае. Само се ежат и едни крадат повече от други. Да започне тази ядрена война, че най-после да мирясат. То и без това света стана колониална клоака, та нищо няма да загубим.
3
38
 
7
 
! Отговори
заглавие преди 5 години
Русия ... ще използва ядрено оръжие.
2
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, но кой да разбере.... Знаят само да повтарят глупостите и лъжите, че Русия била заплаха, за да оправдаят агресивното си поведение и налагане на санкции.
1
37
 
11
 
! Отговори
Ми преди 5 години
естествено, че така ще каже. Всяка ядрена сила прави подобни декларации за да успива наивните пацифисти.