Руска ескадрила бомбардировачи Ту-22М3 акостира в Крим

Тези самолети могат да носят ядрено оръжие
19 мар 2019 08:22, Александър Попов
389
Руска ескадрила бомбардировачи Ту-22М3 акостира в Крим
Ту-22М3. Снимка: Reuters

Русия разположи ескадрила стратегически бомбардировачи-ракетоносци Ту-22М3 на Кримския полуостров, предадоха ТАСС и БТА, цитирайки председателя на комисията по отбраната и сигурността в Съвета на федерацията Виктор Бондарев.

Тези самолети могат да носят ядрено оръжие, отбелязва Ройтерс.

Руският сенатор заяви, че Москва е взела това решение в отговор на разполагането от НАТО на системи за противоракетна отбрана в Румъния, което той нарече "сериозно предизвикателство". По думите му бомбардировачите са разположени във ВВС базата в Гвардейск, което "кардинално променя баланса на силите в региона".

Сенаторът отбеляза, че в периода, когато Крим се е намирал под контрола на Украйна, е съществувала възможност руският флот да бъде блокиран в Черно море. Според него за базирането на руския Черноморски флот в Крим Москва е плащала всяка година на Украйна около 100 млн. долара и през цялото време е била шантажирана със заплахата договорът да не бъде продължен.

"Ако не беше оперативното връщане на Крим и Севастопол в състава на Русия, тези територии биха станали протекторат на САЩ. Американците мълниеносно биха разположили там свои бойни комплекси. В случай на война би било възможно безпрепятствено да се поставят прегради пред нашите кораби: например, да се минира дъното на Босфора", заяви Бондарев, цитиран от ТАСС.

Според него в момента такъв сценарий на развитие на събитията е "напълно изключен, тъй като ракетните комплекси "Искандер" всеобхватно контролират черноморското крайбрежие по цялото му протежение, включително и Босфора".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Още по темата: РусияКримТу-22М3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
0
 
9
 
! Отговори
Минувач преди 5 години
Във Военно-временно време няма Демокрация, а днешните Елити, едва ли имат нещо против да обърнат гръб на Демокрацията и отново онези със зелените чорапи, идват на власт, а това си е удар по Интелекта на всяка нация...В Русия вече се виждат тези ефекти, но и Европа няма да е пощадена!!!Когато Умните започнат да следват Глупаците...
186
0
 
5
 
! Отговори
....да се използват. преди 5 години
Промяната в баланса на силите няма как да ни е известен!!!:)Простолюдието обича да си чеше езика. Важното в случая е, че Периодът на застой, приключи и започва Периодът на динамично изнервяне на противника, а това ще повлече и икономика, и политика, и военна промишленост, и военна отбрана, както и нападателната отбрана...Парите от 1-2% за отбрана, ше се увеличат до 15-25%, което си е подготовка за война, подобно на случващото се в Китай и Индия, а когато се струпат толкова оръжия, трябва да се
185
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 190Първата половина на изречението ти е Факт (и никой не го отрича), но във втората половина - Лъжа !
184
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 189защо си написал братушки на обратно
183
9
 
5
 
! Отговори
1 преди 5 години
Накрая ще стане - като 1944 година -големия опън в Берлин,,,още го помнят- момичетата-германките , та така,сега американките и еверейките да се готвят, че май идва техния ред... не разбраха ли тия хора- да не се *** с Русия,,,защото от Русия по -велика няма......
182
10
 
7
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До АсенАми американската про.стотия в Афганистан продължава двойно повече време с много по-лоши резултати!
181
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпрос с понижена трудност за русофили с увреждания:Като Кримнаш "е руски", защо Кремъл плащаше две десетилетия и половина наем на Украйна за военната си база в Крим !!!?отговор (не се чете): "икшутарб" !
180
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Московската Орда е поробила над държави и народности. Перманентното дрънкане на оръжие е най-вече за вътрешна употреба...за всяване страх и стягане на редиците. Не случайно кремълския самодържец призова вчера в Крим за " единство", за да чуят такива като Лукашенко, защото на Кремъл все повече му се струва, че Беларус не е достатъчно "освободена" !
179
0
 
12
 
! Отговори
Асен преди 5 години
До БобиНад 9 год. война, с над 13 хил. съветски жертви и над 50 хил. ранени си е голям провал за претенциите на СССР по това време. Убитите цивилни граждани по време на войната са над 500 хил. може дори да достигат над 1,5 млн. Написналите страната около 5 млн. Това ако не е мега простотия не знам кое е.
178
9
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Асен"Афганистан беше една от икономическите причини за разпадането на СССР"Глупости на ТЪРКАЛЕТАЧовеко смятай, просто смятай Групата съветски войки с Германия по онова време са 250 000 човека. 1986 година е имало най-много СССР войници в Афганистан и те са 60000-65000. В Афганистан са загубени 300 хеликоптера и 150 самолета като повече от половината са небойни загуби - високопланински терени и летищаОсвен Птурс не е ползвано практически управляемо оръжие воювали са като във ВСВ
177
1
 
11
 
! Отговори
Асен преди 5 години
До До 176 зозоАфганистан беше една от икономическите причини за разпадането на СССР, нека не преувеличаваме, колкото се оакаха САЩ във Виетнам, толкова се оакаха СССР в Афганистан.
176
10
 
7
 
! Отговори
До 176 зозо преди 5 години
Зозоооо-и Наполеон и Хитлер мислеха като теб, а гризнаха дървото. САЩ ги видяхме във Виетнам, Афганистан-затънаха яко и се чудеха как да се измъкнат. С конвенционални оръжия на място нямат шанс. С ядрено-светът си отива общо, не само руснаците. Знаят го, но плашат гарите и се правят на велики. Войнолюбци които гледат война само по телевизия. Сега обаче вече не са недосегаеми-дано им дойде акъла.
175
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България не желае Московската Орда да ни "освобождава" трети път !По-добре да освободи Волжка България от руско робство !
174
12
 
11
 
! Отговори
ДА НАПОМНИМ НА ВСЕКИ преди 5 години
В САЩ ВСЕКИДНЕВНО УМИРАТ ОТ ГЛАД ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ДЕЦА, А НАД 150 МИЛИОНА БЕЗДОМНИ КЛОШАРИ ГЛАДУВАТ И БЕДСТВАТ ПО УЛИЦИТЕ НА ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ ТАМ!!! САЩ Е ПРЕД РАЗПАД, А РУСИЯ НАСТЪПВА НАПРЕД ПОБЕДОНОСНО И МАЧКА НАТО, ЕС И ВСИЧКИ ИМПЕРИАЛИСТИ!
173
7
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
Щатите правят каквото си искат,защото са зомбирани.Наглостта им ги главозамайва и те отдавна са изгубили представа и за себе си,и за света....Един ЯК ШАМАР обаче ще ги накара да изтрезнеят за нула време...
172
6
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До ЗозоЛеко си назад с материала колега. РФ и през безумните 90 и през периода 2000-2008 е влагала пари в ядрени ракети както балистични така и крилатиНаистина може в армията, ВВС и флота да има образци оръжия на по 50 години но в ракетни войски както тактически до 500км(искандер(2006) така и стратегическите като се почне от мобилната Топол(1997) Топол М(1999), Ярс(2010), Рубеж(2011), Сармат(2016) и другиВиждаш че ракетите са по-малко от 20 год най-старите
171
7
 
17
 
! Отговори
Дааа преди 5 години
Порошенко беше на път да покани нато в Крим. Руснаците точно навреме действаха. С Америка за България и сродни НПО в другите бивши соц. страни американците ги превзеха. Горби имаше друга уговорка навремето, но те не я спазиха и полека лека използвайки задниколилизците политици стигнаха до границите на Русия. Да не искат да им се радват. Ако в Германия и Франция има НПО Русия за Германия примерно как ще реагират краварите-ще опищят света, че заплашват мира. Нация изтребила индианците. Демократи?!
170
10
 
11
 
! Отговори
Рушките лайна преди 5 години
Са насочили ракети срещу насТрябва да им отговорим по същият начинБългария за Българите!
169
3
 
2
 
! Отговори
Cenzura преди 5 години
Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.
168
8
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До БобиЯ бегай от тук с елементарната си руска пропаганда и лъжи! Дребния няма кой да уплаши с ракети и 50 годишни самолети. А е мръднал и ще му изгрее слънцето от запад!