Новичок афера: Британец пита Русия защо е убила приятелката му

В отговор обаче получил... "Руска пропаганда"
7 апр 2019 17:00,
104
Новичок афера: Британец пита Русия защо е убила приятелката му
Снимка: БТА

Чарли Роули, британецът, чиято приятелка загина, след като бе отровена с нервнопаралитичното вещество Новичок през юли 2018 г., се е срещнал вчера с посланика на Русия в Обединеното кралство, съобщи в. "Сънди мирър", предаде Франс прес и БТА.

Според вестника, който публикува снимка от срещата, той е разговарял час и половина с Александър Яковенко.

"Исках да го попитам: "Защо вашата страна уби приятелката ми?", обясни той, цитиран от таблоида. "Но не бих казал, че получих отговор. Получих само руска пропаганда", добави Роули и окачестви като "абсурдни" обясненията, дадени му от Яковенко.

"Посланикът постоянно твърдеше, че веществото не е било произведен в Русия Новичок, защото ако е било произведено там, щяло да избие всички", заяви Роули. "Продължавам да мисля, че Русия е извършила атаката", добави той.

Трагедията с Роули и приятелката му Доун Стърджис се разигра на 30 юни 2018 г., когато двамата бяха намерени в критично състояние в град Еймсбъри. Те са били в контакт с веществото, което е било в намерен от Роули флакон от парфюм. И двамата бяха приети в болница, но Стърджис не оцеля.

По-рано същата година бе извършено нападението с Новичок срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в съседния град Солсбъри. Британското правителство хвърли вината за него на руските власти. Кремъл отрича да има нещо общо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: НовичокЧарли Роули
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
17
 
! Отговори
Мда преди 5 години
И английските клошари ли трябва да са грижа на руснаците???
50
2
 
23
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Намерил флакон и го подарил на приятелката си! Тия са ега ти ***.
49
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На кремълската шайка ,даже и в Русия не и вярват , само нашите партизани *** останаха слепи .
48
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе виждаш ли,че Мей беше смачкана,както и всеки,който беше на страната на британците за Брекзит?Само за едно слушане на Фарадж в Тубата,може да те смачкат или обявят за терорист!По-добре е англичаните да си стоят в Европа и да се сдобрят помежду си,защото иначе всички страдат и англичани и европейци!
47
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не подценявайте руснаците,те наистина вършат и такива неща,зад е тях е голяма сила!Може би не всичко за което ги обвиняват е вярно,но също така е вярно,че вършат такива неща,да не дава Господ да сте им на пътя и да се убедите с очите си!
46
8
 
46
 
! Отговори
Унстън Сгърчил преди 5 години
Очевидно Брекзит се отразява изключително негативно на психичното здраве на вечно пияните и нашмъркани поданици на баба Бети Репти.
45
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О - това не е нищо ! Британците масово обвиняват Русия и така наречения "Новичок" за забременяване на британските жени без британско участие !
44
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Асоциацията ми за шизофреник и англичанин става все по - силна ;)))Как да не се усмихнеш като прочетеш подобна новина ;))) Трябва да бъдем снизходителни към болните хора ;))
43
8
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ТОВА Е ФАКТ:По време на въстанието на сипаите(индийски войници на служба при окупаторите англичани,въстанали за освобождаението на Индия,но въстанието е било потушено от английските главорези),пленените сипаи са били навързвани по десет пред дулата на оръдията,за да бъдат буквално разкъсвани на парчета с един снаряд!!!Що не ревете за тези жертви на мръсната ингилизка ***,а СМУ-та(средствата за масово оглупяване),се изприщиха с този измислен Скрипал,когото никой не видя,нито чу!!!
42
8
 
14
 
! Отговори
русофил преди 5 години
Те англичаните ако не се махнат от ес бая ора ша апнат новичока
41
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ако бях, щях да му дам два тома документация, която да попълне с доказателства, че е отровен точно с вещество произведено в Русия. Като се почне от ренгеноструктурен анализ, та се стигне до изотопни остатъци на примеси и то с комисии от RSC пред международен научен колектив от всякакви страни. След като докаже, че е произведено в Русия, още толкова документация, за да докаже кой го го е оставил в Обединеното Кралство и как се е сдобил с него.
40
47
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руският КГГ апаратчик е повторил клишето което и последния русофил повтаря тук и за "добро утро, и за добър ден" !А се знае много добре, че токсичността на "Новичока" (като всяка отрова) е според концентрацията му.
39
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Намерил флакон от парфюм и го дал на жена си?! Какви са тия бе? А междувременно флакона го хвърлили в парка от КГБ. Да, историята вече звучи достоверно. Пишете нещо и за Мей че скука.
38
6
 
22
 
! Отговори
раша наша преди 5 години
точно е тека руска пропаганда отговорт е точен да пита бабата мей тя знае всичко тези англииски пи.ян.дет.а
37
5
 
56
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
за хора, които намират флакон с някаква течност в парк, после да го подаряват на приятелката си, за да го изпие и да се развесели, а най-накрая да обвиниш руснаците, че имаш ай-кю на футболна топка ми е наистина много тъжно, още повече, че разпространителите на тази история си верват, а това вече е притеснително-шокиращо за посоката "накъде върви светът"! аз дори на тъща си не бих подарил нещо намерено в парка, все пак може да е нещо от куче.. от съветско куче :-)))
36
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябваше да попита руското ченге дали може да си купи "хранителни добавки" от фирмата на Чепига и Мишков !
35
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами нали ако посланникът признае и "Новичок'а" ни му мърда ?
34
4
 
38
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 5 години
Питал е и защо в Англия толкова често вали дъжд, ама не получил смислен отговор а само " Руска пропаганда ". Едни Евродемократи са на път да докажат, че честите валежи в Англия са Руска хибридна атака. Ами сега ????
33
5
 
38
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 5 години
Този защо не пита Мей защо отровата е точно в град където има военна лаборатория за бойни отрови и защо Скрипал го отровили точно когата военните правили учение. Абе Скрипал къде са, а откривателя на Новичок, който живее в САЩ парфюми ли произвежда?
32
6
 
26
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
А никой не посочва версията Скрипал да е внесъл новичока за продан и да се е натровил по време на разреждането за да може да изкара повече лев