Зеленски се опълчи на Путин за предложението за руски паспорти

Едва ли много украинци биха приели, смята новият президент
28 апр 2019 13:44, Петя Славова
153
Зеленски се опълчи на Путин за предложението за руски паспорти
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин не бива да очаква, че много украинци ще приемат предложението му за руски паспорти, заяви избраният за президент на Украйна Володимир Зеленски. Наред с това той предложи украинско гражданство на руснаците, предаде Ройтерс.

Още по темата

Путин каза вчера, че Москва обмисля да предложи на всички украинци издаване на руски паспорти по бърза процедура. Това вероятно ще разгневи някои политици в Украйна, която от 2014 г. е във война с проруските сепаритисти в източните райони.

"В Украйна разликата е фактът, че ние, украинците, имаме свобода на словото в нашата страна, имаме свободни медии и интернет", написа Зеленски във Фейсбук. "Ние ще дадем украинско гражданство на представители на всички народи, които страдат от авторитарни и корумпирани режими. На първо място на руснаците, които днес вероятно страдат най-много", добави той, цитиран от БТА.

Руският президент каза преди няколко дни, че иска да узнае позицията на Зеленски за конфликта в източна Украйна. Путин имал впечатлението, че Зеленски няма да изпълнява Минските споразумения от 2015 г. въпреки умората на украинците от войната.

Зеленски каза, че е готов да води преговори, но предупреди Русия да не се опитва да говори на Украйна и на украинците "на езика на заплахите, на военния и икономическия натиск". "Това не е най-добрият път към прекратяване на огъня и деблокиране на Минския процес", каза избраният за президент на Украйна. "Ние сме готови да обсъждаме нови условия за съвместно съществуване на Украйна и Русия. С уговорката, че истинска нормализация ще настъпи само след пълното вдигане на окупацията. И от Донбас, и от Крим", добави Зеленски, цитиран от Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
2
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Зеленяху да вземе да се погрижи за украинците, че май са останали наполовина.
119
5
 
6
 
! Отговори
Украинец преди 4 години
Защо е тази паника? Нали в Украйна е ред, свобода и демокрация! Едва ли някой ще поиска руски паспорт? Защо тогава е тази врява? Щом и Зеленски предлага украински паспорти на руснаци, значи признава, че са един и същ народ, но разделен от историята с помоща на болшевиките.
118
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зеленски, червенски или както му е там името може да си говори каквото иска. Накрая Големият Батя казва кое как ще стане, а малките просят за милост и изпълняват пъргаво.
117
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На територията, наречена Украйна...............беше назначен един клоун за президент, маска на олигарха Коломойски..............да, много логично...............добре са го измислили западните кукловоди!
116
7
 
12
 
! Отговори
лесни визи ? преди 4 години
По време на социализма шофьор получава повреда на колата до лудница и почва да я търси , в това време един луд през оградата му вика постоянно "виж делкото". Накрая повредата се оказва делкото и тогава шофьора казва на лудия : -Браво !Защо си тук? ,а той му отвръща -Бягах зад граница. -Е тогава трябва да си в затвора , а не в лудница? -Да ама аз бягах в Русия! - му отвърнал лудия.
115
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали ще управлява пожарникар или комик вече няма значение, и магаре да вържат все същият ефект ще има- чинно да се изпълняват нарежданията на евро*ейците и фащ, народа на практика е заробен..
114
10
 
10
 
! Отговори
Ю кортес преди 4 години
Най търсеното нещо от младите в Крим са новите безвизови украйнски паспорти.цените започват от 1500 долара
113
3
 
8
 
! Отговори
РУСКИТЕ МАЙМУНИ преди 4 години
Точно поради тази причина не им трябва паспорт , а преглед при ветеринар и номер на ухото за разпознаване ...ха.ха.ха
112
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мда, и Путин се уплаши толкоз много, че едва намери сили да си го премести от единия в другия...Един *** освен смях, друго не може да предизвика...
111
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 110Да, Украйна е фалирала. А беше житницата на Европа. Западняците им фалираха най-добрите производства, останали от съветско време. Самолетната индустрия, бюрото "Антонов", специалистите от което се изнесоха в Русия и Китай, първокласните заводи за авиационни мотори и турбини "Мотор Сич" в Запорожье и др. Русия се напъна, построи нови мощности и си произвежда двигатели за хеликоптерите си сама и по-добри, газови турбини и всичко, което беше кооперирано с Украйна. Кой загуби?
110
9
 
25
 
! Отговори
Крадеца вика .... преди 4 години
"Зеленски каза, че е готов да води преговори, но предупреди Русия да не се опитва да говори на Украйна и на украинците "на езика на заплахите, на военния и икономическия натиск".Тоя още не е застъпил и почна като папагал да повтаря западните мантри!Релано кой кого заплашва и срещу кого налага санкции?
109
10
 
12
 
! Отговори
ЛОГИКА преди 4 години
"Едва ли много украинци биха приели, смята новият президент."И за какво е този шум тогава?Путин не е дал указ да вземат паспорти, нито насила да дадат! Само е дал шанс на искащите по-бързо да получат!Егати и "демокрацията" е тази дето орева орталъка тогава!
108
5
 
15
 
! Отговори
доВреме е да се забр преди 4 години
ми те сами се махнаха, отидоха в Турция да им угаждат, въобще нямат намерение да се киснат в нашата Бг клоака
107
9
 
14
 
! Отговори
до Кой идиот иска преди 4 години
абе явно има доста мераклии щом има такъв анти руски вой ...хаха
106
18
 
10
 
! Отговори
Време е да се забран преди 4 години
За руснаци да идват в ЕСЩе има по- малко отровени и няма да правят мизерии по хотелите
105
11
 
6
 
! Отговори
до Сата нато преди 4 години
ти си ходил в Москва, колкото Слънцето се върти около Земята...схана ли намека
104
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече е ясно че никакви договорки няма да има, тоя път руснаците не се вързаха на празни обещания. Пише си го в библията по делата им ще ги познаете. Просто държавата 404 преминава от един олигарх към друг
103
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОЗИ ШУТ НЕ Е В ПОЗИЦИЯ ДА СЕ ОПЪЛЧВЕ НА КОГОТО И ДА Е.
102
8
 
16
 
! Отговори
До Х преди 4 години
Защо не си изпишеш целия ник, а само първата буква? Може би имаш някакъв уред "християнометър" и можеш точно да определиш, кой колко е християнин. Путин е умен, много умен и използва православието за сплотяване на народа.Построиха 1600 нови църкви, държавата даде тонове злато за куполите им. Пък нека да не е най-вярващият! Ако беше гледал руска ТВ вчера на Възкресение, щеше да видиш разликата м/у нашите заспали брадати и КГБ-еца Кирил!Да видиш хилядите в "Христос Спасител", очите им, израза им!
101
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 36Споко бе, няма да го гръмнат, че той е един от тях, само че под прикритие, много гримиран и лустросан.