Франция иска Русия в Съвета на Европа, била нужна

За Москва също било важно да е в организацията
54
Франция иска Русия в Съвета на Европа, била нужна
Снимка: Reuters, архив

Френският президент Еманюел Макрон, чиято страна ще поеме в средата на този месец ротационното председателство на Съвета на Европа, изрази днес желание Русия да остане член на тази организация, предаде Франс прес.

"Съветът на Европа има нужда от Русия, както Русия и руснаците имат нужда от Съвета на Европа, което означава, че правата й на държава членка ще бъдат спазвани, но и че Русия ще изпълнява ангажиментите си към институцията", каза Макрон на среща в Елисейския дворец с генералния секретар на организацията Турбьорн Ягланд.

Съветът на Европа, който чества вчера 70 години от основаването си, от няколко години е в остри разногласия с Русия, а ситуацията може още повече да ескалира през юни, когато ще бъде избран приемник на Ягланд.

За да бъде санкционирана анексията на Крим през 2014 г., бе отнето правото на глас на Русия в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

Москва реагира, като замрази през 2017 г. годишната си вноска от 33 милиона евро в годишния бюджет и заплаши с напускане, ако не бъдат възстановени правата на нейните представители в ПАСЕ и ако не може да участва в избирането на нов генерален секретар.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руският Гулаг да върне Крим и да предостави Путин на Трибунала в Хага !
12
23
 
7
 
! Отговори
Русия в ЕС ? преди 4 години
Русия заслужава по-добра съдба. Тъжно е да си най-голямата по площ и ресурси държава на земята и същевременно една от най-бедните. Мястото на Русия е при цивилизованите държави в ЕС и после заедно в НАТО , но естествено без сегашното недемократично управление на страната.
11
4
 
29
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До бай ***: Г'лупости ръсиш като същи Бай ***. Единствено САЩ печелят от лошите отношения с Русия, на ЕС Русия е необходим търговски партньор.
10
4
 
17
 
! Отговори
Зеро преди 4 години
План Маршал , Германия не е почнала от нулата след войната.
9
13
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
На изт. фронт са загинали повече от 8 милиона Германци- На всички фронтове Германия е дала около 5 млн убити.
8
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ти работил ли си с немци аз работя с немци? не ми ги хваляй болшинството са кални душички
7
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Макарон дава нишан на Кремъл, че Европа иска Русия без Путин !
6
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
шапка му свалям на Путин..силен лидер а не *** като западняците . Ако не е Русия сега всички да сме роби на Америка с чипове в главите ...Мъжкари са братушките
5
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия, чак през 2017г. се сети да спре да храни кучетата дето я лаят... щедра руска душа. Но евро-ейците като им подадеш пръстче, скачат да ти отхапят ръката, забравили са, че Русия винаги стска в другата ръка дебела сопа.
4
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Франция дължи свободата си косвено на Русия ! Ако Русия беше победена през втората световна война... Франция никога нямаше да е свободна страна отново ! На изт. фронт са загинали повече от 8 милиона Германци, ако същите бяха в Еворпа, шанс за освобождение нямаше да има ! В сметката не е само Франция, разбира се !
3
37
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Франция иска Русия в Съвета на Европа, била нужна за чистотата на тоалетната.
2
28
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
не франция не иска русия в този съвет а платено лобиране го исказащо така бе макрончо без вредители ще е скучно ли , по интересно когато има един дето все се репчи и не иска да спазва общо установените правила? тя сегашната москва за друго освен да се пъни на всеки не става
1
5
 
52
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Русия е сред основните донори в бюджета на Съвета на Европа и беше лишена от глас. Да не са луди да продължават да внасят пари :)