Западът не може да прости на Русия невероятния й подвиг!

Руски издания за започналите тържества за Деня на победата
9 май 2019 09:20, Елка Василева
243
Западът не може да прости на Русия невероятния й подвиг!
Снимка: архив, Reuters

В Далечния изток на Русия вече се състояха военни паради, посветени на днешния празник - 74-ата годишнина от победата във Великата отечествена война, информира руското онлайн издание "Лайф".

Новинарски сайтове от федерацията отразяват далекоизточните "паради на Победата" в Южносахалинск, Петропавловск Камчатски, Магадан, Хабаровск, Владивосток, Благовешченск, Чита и други градове. Започват и тържествените прояви в сибирските региони.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу поздрави по случай Деня на победата военнослужещите и ветераните от страната, отбелязва печатът. По данни на Пенсионния фонд, качени на сайта на трудовото министерство, в Русия към днешна дата живеят близо 75 хиляди ветерани, участвали във войната с хитлеристка Германия, посочва "Економика сегодня".

Електронният в. "Вести.Финанс" представя в подборка печатни и снимкови материали "Оръжието на Победата - най-добрите леки въоръжения от Великата отечествена война".

А руското издание на "Форбс" съобщава, че брандът "Юлис Нарден" е изложил в московския си бутик часовник с образа на съветския маршал Георгий Жуков - "първата лястовичка" от колекция с ликовете на велики руски пълководци.

В 22.00 московско (и българско) време днес Москва ще наблюдава празничния салют по случай годишнината от победата. Залповете ще проехтят от 32 площадки в града. С всяка година тържественият фойерверк става все по-пищен, а този път ще представлява истински пиротехнически спектакъл, пише "Росийская газета".

Десетте хиляди изстрела ще бъдат дадени с оръдия ЗИС-3, изготвени по образци от 1942 г., но по модерни технологии, добавя официозът.

"Известия" публикува обширен материал за почетните гости, канени на парадите по случай 9 май в Москва през различните години. Кремъл съобщи, че тази година специални покани няма да има, но ще бъдат подготвени за 75-ата годишнина от победата през 2020, уточнява всекидневникът.

Списъкът на почетните гости от чужбина зависи не само от мащабите на честванията, но и от политическата конюнктура, на която "отговаряше изцяло през последните 10 години", признава "Известия". Споменавайки за "антируска истерия" в чужбина, изданието припомня, че "отказаните покани (. . .) ставаха разменна монета на фона на международните конфликти" и тези откази "добиха масов характер" от няколко години насам.

Съветският съюз разруши безчовечния план на нацистите за преустройство на целия свят, припомня коментатор на "Фонтанка". "Да, заедно със своите съюзници. При щурма на Берлин обаче европейците се сражаваха главно на другата страна" и днес Западът "не може да прости" на Русия нейния "невероятен, невиждан подвиг", твърди той.

"Не всекиму е дадено чувство за мярка", коментира авторът въпросите на западни медии "защо в Русия толкова "милитаристично" подгряват спомена за войната и Победата". "Има обаче специални дни, когато е неприлично да забележиш някоя фалшива нота. Защото фалшивата нота не е най-важното в една правилна песен. Най-важното е, че нашата Победа не е фалшива, а съвсем-съвсем истинска", заключава руският журналист.

"Във Втората световна война срещу СССР воюваха на практика същите европейски страни, които днес са ни наложили санкции", заявява "Комсомолская правда", цитирана от БТА.

Войната не бе противопоставяне между две "империи-чудовища" - нацистка Германия и Съветския съюз, както понякога се опитват да я представят. Това бе агресия на хитлеристкия режим срещу човечеството, пише "Ридус".

"Хората, чиито прадеди са воювали рамо до рамо, няма смисъл да се обвиняват взаимно заради престъпленията, извършени от общия им противник. Само така ще успеем да не допуснем бедата да се повтори", подчертава електронният вестник. А споменът за падналите "е жив, докато стои Альоша", пише "Аргументи и факти" в заглавие на статия за паметника в Пловдив.

Очаквайте парада на Червения площад на живо в Dnes.bg в 10:00 часа
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още по темата: Ден на победатаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Западът води лицемерна, гадна и подла политика!!!!
190
4
 
13
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Вярно е.Руснаците понесоха най много жертви и материални щети от втората световна.Добре,победиха нацистите,но защо след това окупираната източна Европа остана под руско влияние,подобно на това,каквото целеше и Хитлер? От трън,та на глог,както казва народа.
189
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За тези,които реват срещу съветската окупация на България:В навечерието на 9.9 1944г.,в Областна дирекция на полицията в Пловдив пристига тайна английска делегация,за да сондира почвата ,да бъдат изпратени няколко турски дивизии ,да окупират превантивно Южна България ,в противовес на навлизащите от североизток съветски войски.Даже и при тези условия,"фашистките" служители отказали,защото това означавало народът да се вдигне на война срещу Турция!Това са ни готвели "приятелите" ни ингилизи
188
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 187:Трите немски дивизии не просто спират "великите" съюзнически,но направо ги подгонват към Атлантика и западните "герои",изпадат в ужас,че "грандиозния" им десант се проваля и отправят отчаяна молба към Сталин,да проведе ускорена офанзива,за да отвлече немските сили на източния фронт.Сталин се съгласява,въпреки,че няма необходимата подготовка и знае,че ще бъдат дадени ненужни жертви!Така и става и с цената на големи жертви западните "герои" са спасени!!За да се зъбят сега поколенията
187
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КрисиРусия смазва сама 200 немски девизиАбе баш не са ги смазали.Затрупали са ги с трупове.Хахахаха
186
3
 
12
 
! Отговори
касандра преди 4 години
Ако не беше СССР ако не беше Сталин границата ни с Гърция щеше да е река Марица. Това искаха тези които хвърляха бомби върху София. Това искаше най големия българо-мразец Чърчил. Пловдив щеше да е международен град. И за благодарност на хвърлячите на бомби им направихме паметник на сред София.
185
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашето място е в Европа. Руснаци тук да! Русия тук - НЕ!
184
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Победителите живеят 100 пъти по зле от победените и се молят за техните инвестиции. Мерси за такива победители.
183
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мръсен народ! Сега вече разбирам защо поляците ги мразят.
182
6
 
20
 
! Отговори
АНОНИМЕН 2 преди 4 години
Как може да не виждаш очевадното бе Анонимен !!! Ами то е повече от ясно ,че ние за германците бяхме съюзници , а за руснаците бяхме врагове . За това и отношението на едните и другите към нас е било различно Ние участвахме в снабдяването на германската армия и нашите политици тогава бълваха ,, змии и гущери " срещу СССР . Е , тогава какво искаш да е отношението на съветските войници към нас . Да не би да искаш да ни ,, галят с перце " ли ? След като не знаем на коя страна да застанем така ще е
181
5
 
13
 
! Отговори
Криси преди 4 години
Русия смазва сама 200 немски девизи.Докато 3 немск девизи спират 57 съюзнически в Ардените.
180
4
 
14
 
! Отговори
Дани преди 4 години
Слава на Руския воин.Да пребъде вувеки.
179
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До А са печатали париАз пък съм чувал, че германците в България са печатали фалшиви български париАз съм чувал, че германците са давали шоколади и бонбони на децата.А сега напиши как си чувал, че германците са давали на децата шоколати с палмово масло и ГМО.
178
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 164От възрастни хора съм чувал само добри думи за германците!Когато видят на пътя овощна градина и им се доядат сочни плодове, питат могат ли да си купят и колко струват!Баба ми ми разказваше как германците са си плащали на жените в тяхното село да им месят хляб и да им перат униформите.Винаги чисти, избръснати с лъснати ботуши.Нощем немски войник не е почукал на врата в селото, спали са в училището, а сутрин са напускали, за да учат децата.Като дошли руснаците - УЖАС!
177
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 186Срам ме е да чета коментарите ви. 20 млн жертви дават руснаците и седите и пишете,че Запада печели войната ?Вермахта воюва с цял свят и дава 4 000 000 жертви.Това трябва да ти говори,че руснаците са ГОЛОВОДНИЦИ!Ако не бяха отровили Н.В.Борис III и не бяха избили най-елитните военни през 1925г царската войска нямаше да ги допусне на свещената българска земя.
176
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срам ме е да чета коментарите ви. 20 млн жертви дават руснаците и седите и пишете,че Запада печели войната ? Ако не беше подвига на руснаците сега друго щяхте да пеете. жалък и завистлив народ сме. Май някой не е чел за Сталинград, за обсадата на Севастопол. Няма как да те разбере човек, с който те делят два вагона книги.
175
6
 
7
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До ФактНикой не оспорва че Запада(САЩ, ВБ, Канада и пр.) са спечелили ВСВПроблемът е че Западняците директно НЕГЛИЖИРАТ ролята на СССР и Китай(последния реално воюва от 1930 година с Япония)ето ти пример Защо Япония капитулира точно на 2 септември 1945г? Заради ядрените бомби? Ако това ми го кажеш значи бъкел не знаеш историята на тихоокеанския театър на бойните действия.Преди Хирошима и Нагазаки САЩ са изравнили със земята 68 японски градове вкл Токио с много ама много конвенционални бомби
174
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Хамалинколко са останали от ветераните на ВСВЗначи човеко червената армия е загубила убити, изчезнали и пленени и в последствие загинали в концлагери 11,5 милиона човекаПо времето на Берлинската операция червената армия е наброявала 12 милиона човека добави демобилизираните поради инвалидност и добави демобилизираните по дектрета за промишленото производство началото на 1942 година75000 мисля е реално число и не се споменава колко от тях за жени воювали също масово в ВСВ.
173
15
 
10
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Русия не може да се примири, че Запада спечели Втората Световна война !Който няма очи, кара Москвичи и който Путин хвали, получава медали !
172
5
 
9
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Унищожаването на Националсоциалистическа Германия беше победа на масонския ционизъм над Християнската цивилизация и Бялата раса. Ако още не сте го разбрали, съвсем скоро ще го осъзнаете... освен ако не сте с 1 мозъчна клетка.