Крият ли истината за бедствието в Сибир? Вече 4,6 млн. хектара горят

Стратегията в Русия при подобни събития - игнориране
8 авг 2019 16:22,
114

Горските пожари продължават да бушуват в Сибир. Въпреки намесата на огнеборците, военни самолети и хеликоптери, засегнатата от пламъците територия не намалява. Екологични организации обявиха пожарите за екологична катастрофа.

Още по темата

В Русия горят 4,6 млн. хектара, посочи Десислава Микова от "Грийнпийс".

Според нея проблемът е изключително голям, защото не достига реална информация до нас. Доброволци от "Грийнпийс", отишли в Русия, за да следят случващото се, подчертават, че голяма част от данните, които се разпространяват, не са достоверни и заслужават проверка.

Като друг проблем тя посочи случаи от минали години, при които кметове на общини не са предали точна информация към централните власти от страх, че ще получат обвинение, че не са реагирали навреме.

"Поведението на руските власти в момента е едно към едно като поведението им по време на аварията в Чернобил от гледна точка на дезинформация. Разликата от над 30 г. е изключително важна, защото ако тогава неофициално разпространената информация е била по-малко, сега е фурор", изтъкна PR експертът Александър Христов.

Експертът по управление на ОС Боявн Рашев обясни, че тези неща се случват редовно и руснаците имат стратегия по отношение на подобни събития - те се игнорират.

"От икономическа гледна точка няма смисъл да се реагира, но когато излезе извън определени размери, става много опасно. Руснаците винаги пазят критичните инфраструктури", допълни Рашев.

Той отбеляза, че все пак все още няма данни да има пострадали хора.

Христов изтъкна, че е много важна комуникацията в една такава кризисна ситуация да е отговорна. Появиха се множество фалшиви снимки в социалните мрежи.

"Противниците на Русия разпространяват снимки на това колко е мащабно бедствието. Обратното - поддръжниците на страната, тези, които смятат, че тя се справя добре, разпространяват друг тип снимки. В зависимост от собствените си нагласи даваме кредит на доверие на едната или другата информация, а и двете са лъжи", посочи той пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
2
 
! Отговори
Васко от Подуене преди 4 години
А ти откъде знаеш че няма загинали. В русия всичко се крие и фалшифицира,даже и за взрива на ракетата пак западняците съобщиха за радиация
78
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крият! Крият и трият ! Но не съзнават че един ден(повтарям:едн ден!! !!!)всичко ще им се върне.
77
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...все пак все още няма данни да има пострадали хора."Миналата година в Калифорния също горя иглолистна гора и за съжаление, изгоря напълно градчето с хубавото име Парадайз. Живи изгоряха десетки хора. Що така в Русия успяха да опазят хората си от огън и вода? Путин обеща на пострадалите да им построи нови къщи и съм сигурен, че ще го направи. Що така в Бисер, Мизия, Хитрино не оправихме нещата?
76
7
 
3
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
Това ще е контролирано горене в тайгата,за да унищожат кърлежите,защото хапят мечките,а те не могат да ловят сьомга.Целта е да се намали популацията на сьомгата,защото имат санкции за хайвера.
75
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За руснака няма бъдеще , няма минало. Живее ден за ден и да ли има пожар не е от значение. Ни е жив ни е умрял вече 100 години.
74
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те за Чернобил криха, дето изтровиха Европа, та за една гора ли няма да крият и лъжат. Типично по руски...
73
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо Не триеш тоя *** сатанато,ами заличавани неудобни истини и въпроси в коментарите
72
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата защо не предложи помощ лично да отиде да гаси? Той и без това само затова е квалифициран.
71
1
 
7
 
! Отговори
Факт преди 4 години
До 79 Един стар виц за такива като тебе.Майка пита дъщеря си:- Чакат ли много хора на спирката ?Дъщерята отговаря:- Не мамо...на спирката чака само един войник, една жена и един човек !
70
4
 
7
 
! Отговори
Стенли К. преди 4 години
До Само САЩ САЩ -ИМПЕРИЯТА НА САТАНАТА
69
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
4,6 мил.х . = 0 ,0 4 % от територията на горите ,тайгата ......
68
12
 
16
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Путин може да крие ракетите "невидимки" в задния си двор, но пожарите не може да скрие от сателитните телескопи !Там където стъпи руски ботуш е или пълно мъртвило или опожарена земя !...което на практика е едно и също.
67
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам какви са договорките между руснаците и китайците за Сибир, но в момента онези изсичат мощно горите, а дървения материал го карат в Китай. Има много протести от страна на руснаците, но властта се опитва да ги потуши.Има материали за това в руски сайтове.
66
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повръща ми се от вас малки Американофилчета.С промити мозъчета вече 30 г.Правещи се големи разбирачи на Международната "политика" И на големи "мъже" Автомат не държали.И с нито един яас в казарма! -:) Сополи!
65
6
 
13
 
! Отговори
българин преди 4 години
А крият ли в Америка.Държавата "претендираща" за Най голямата "демокрация"в света ..Че ако си с тъмен цвят на кожата.И не само..Могат да те гръмнат като едното нищо.Поради "неподчинение" на Полицията примерно! И каква "демокрация" са те тогава?
64
12
 
11
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Пожарите в руския Гулаг разкриха, къде Путин крие ракетите "невидимки" - там където отиде войска да гаси пожара !За пореден път Московската Орда доказва, че не може да стопанисва заграбената от нея огромна територия.
63
1
 
5
 
! Отговори
ушанка преди 4 години
Лично Сорос е драснал клечката, вЕрвайте ми!
62
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голяма работа , горял Сибир , денгите на кремълските бандити нали са в "западни банки" .
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Само САЩ 66"Империята на злото" - бягай си чети комиксите някъде.
60
1
 
2
 
! Отговори
хах преди 4 години
Глупости