Взрив на военен полигон в Русия, загинали са двама души

Инцидентът е станал при изпитания на реактивна установка
Обновена: 8 авг 2019 13:51 | 8 авг 2019 13:50, Елка Василева
19
Взрив на военен полигон в Русия, загинали са двама души
Снимка: архив, Reuters

Двама души са загинали, а четирима са ранени при взрив на реактивния двигател на ракета с течно ракетно гориво на полигон в Архангелска област в Русия. Това съобщи ТАСС, като цитира министерството на отбраната на страната.

„В резултат на инцидента травми с различна степен на тежест са получили шестима представители на министерството на отбраната и на предприятието-разработчик. Двама от специалистите са починали от получените наранявания. Пострадалите са откарани в медицинско учреждение, където им е оказана необходимата медицинска помощ“, съобщиха от министерството.

Причина за инцидента е станала експлозия на реактивния двигател на течно гориво, посочиха от пресслужбата на министерството. „На полигона на министерството на отбраната на Русия в Архангелска област при изпитания на реактивна двигателна установка с течно гориво е станала експлозия и възпламеняване на изделието“, се посочва в съобщението.

От министерството подчертаха, че „не е имало никакво изхвърляне на вредни вещества в атмосферата, радиационният фон е в норма“.

Губернаторът на Архангелска област Игор Орлов съобщи, че евакуация на населението след инцидента в Северодвинск не е необходимо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 4 години
Прочетох в российская газета,че на жителите на Ненокса е било предложено временно да напуснат територията на селището.Властите отричат това да е евакуация.Не коментирам нарочно,който иска може да прочете.
11
0
 
1
 
! Отговори
Крим не е руски преди 4 години
мутин издал указ : Всички руснаци да минат през пластичен хирург да им присади усмивка ,та по света да си мислят че всички руснаци са щастливи в руската коч ина.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Манна небесна! Взрив в Русия! Написваш някоя гадост, показваш ненавистта си към "***" и хоп...парички! Само дето тези цороцианци са големи скъпчии - дават колкото за пица! Е, и на това сте доволни!Само че има един полуистински-полуезотеричен Закон за чифтните случаи, който гласи, че такива събития никога не се повтарят на едно място, но непременно скоро ще се проявят другаде. Тоест, могат да са спокойни тези в "Дунарит", "Вазовските заводи", Челопеч, Горни Лом. Колко загинаха в Г.Лом? 14?
9
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първия ден се запали арсенала и той съдържаше артилерийски снаряди.На втория ден изпратиха бронирани машини - роботи, специално предназначени за гасене на такива пожари и около 60 летателни апарати за поливане от въздуха.До вечерта изгасиха пожара. На третия ден разминираха цялата територия, засегната от инцидента. На следващия ден смениха безплотно изпочупените стъкла и врати на хората и ги пуснаха обратно в къщи.За една седмица безплатно ще отремонтират повредите по къщите.Шапка им свалям!
8
1
 
4
 
! Отговори
Антон преди 4 години
Регистрирано е кратковременно увеличение на радиационния фон след експлозията. Да не би да е гръмнал ядрения двигател на някой Буревестник?
7
1
 
1
 
! Отговори
Хейтър преди 4 години
*** са виновни.
6
1
 
11
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До lolОня ден гръмна склад заради човешка глупост - двамата загинали са стоварвали снаряди все едно че са компири. Спасение от човешката глупост просто няма.
5
9
 
5
 
! Отговори
lol преди 4 години
Онзи ден им гръмна поредния склад с амониции ...*** кочинaтa, човек. Как ли си стопанисват ядреното оръжие?
4
9
 
12
 
! Отговори
Само САЩ преди 4 години
На Северна Корея допотопните ракети поне излитат...
3
12
 
13
 
! Отговори
тръмп преди 4 години
Руските *** сами ще се заличат.
2
6
 
14
 
! Отговори
дядо от село преди 4 години
Виждате ли,в горната част на снимката,един руснак как е хвръкнал.Явно и те работят по въпроса с летящите войници,като французите.Засега само ги изстрелват и ги оставят да се научат да летят..Чукчи..
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стандартно......