Русия праща бомбардировачи на границата със САЩ

Самолетите могат да носят ядрени оръжия
15 авг 2019 07:41,
192
Русия праща бомбардировачи на границата със САЩ
Снимка: Reuters

Русия съобщи, че е изпратила два стратегически бомбардировача Ту-160 в Анадир на Чукотския полуотров, в руския Далечен изток, точно срещу американския полярен щат Аляска, предаде Ройтерс.

Още по темата


Ту-160, наричан още "Белия лебед", е свръхзвуков боен самолет от съветската ера, който може да носи до 12 ядрени ракети с малък обсег и да прелита 12 000 км без презареждане. Според руското министерство на отбраната двата саморета са прелетели до Чукотка 6000 км за малко над осем часа от базата си в Западна Русия в рамките на тактическо учение, което ще продължи до края на тази седмица. То има за цел да провери готовността на ВВС за пребазиране на оперативни аеродруми и да осъществяват презареждане във въздуха, пише БТА.

Учението, според държавните руски медии, цитирани от Ройтерс, показва способността на Русия да разполага ядрени оръжия "на прага" на територията на САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
1
 
2
 
! Отговори
ОХ преди 4 години
НИЕ КЪДЕ ЩЕ ПРАТИМ НАШИТЕ В КАЛТА ЛИ.
127
0
 
2
 
! Отговори
Голям прос преди 4 години
Еййй, 144, ти си бил само за политически анализатор, бе! То един скоро се спомина, я виж подай си документите, може и да се класираш. Особено с тия умозаключения. Колкото да съм пиян, това не мога да го измисля, върхът на политическата мисъл
126
1
 
8
 
! Отговори
хах преди 4 години
По тая логика ние пращаме нашите самолети на границата с Турция всеки път когато литнат
125
37
 
14
 
! Отговори
да си ги заврат преди 4 години
Руския народ е най-простия, това е факт. С такива учения консолидират комплексирания електорат, който може да осмисли съществуването си само с проливане на кръв. Мухлясъл хляб ще ядат, но трябва другите да ги е страх от тях. С кеф ще са роби на евреите, само света да се страхува от Русия. Американците са почти толкова прости, но са една идея по-умни, осезаемо по-културни са. Освен да "замърсяват" друга полза от тях няма. Докато Китай тихо стабилно гони нулеви емисии, защото милят перспективно.
124
2
 
8
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"а Ленин им продаде Крим. Не съм чул досега, евреин да платил за нещо и да не си го е взел."Ето един който бих го нарекъл привърженик на конспиративните теории.Човеко за да има такъв договор той трябва да е подписан и подпечатан и от СССР или както се казва тогава и от Еврейска държава - каквато не съществува тогава.Договора за Аляска дали за наем дали за продажба е между две страни САЩ и Руската империя.Договора за Гуантанамо е между САЩ и Куба
123
19
 
12
 
! Отговори
стига бе преди 4 години
е тия самолети къде ще зареждат въглища за гориво
122
9
 
9
 
! Отговори
ист преди 4 години
Антики.
121
18
 
32
 
! Отговори
Стар набор преди 4 години
Русия парви военно учение НА СОБСТВЕНА ТЕРИТОРИЯ, американци, германци и французи правят уение на границите с Русия в Балтийските републики. Кой за кого е по-голяма заплаха ? Ако бях Руснак, бих се почувствал застрашен от агресивния блок НАТО.
120
0
 
32
 
! Отговори
Подвеждащо преди 4 години
Павеле, заглавието е много провокационно. Всеки първо би помислил Куба, но не и Чукотка. Но това е Вашия ЗАНАЯТ, провокативното представяне на действителността, за да събуди интерес при читателите. Естествено, ако статията беше озаглавена РУСИЯ ПРАЩА БОМБАРДИРОВАЧИ НА ЧУКОТСКИЯ ПУЛОСОТРОВ, едва ли някой ще се да се заинтересува.
119
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SHEFA Генератор текста дал збой. 14 копейки на главна буква вече не стигат, рублата се обезцени. направете забостовка и искайте заплащане в твърда валута. В краен случай, юани, или донги.
118
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, съдба! Руснаците някога продадоха Аляска на американските евреи, а Ленин им продаде Крим. Не съм чул досега, евреин да платил за нещо и да не си го е взел. Хрушчов някога, реши да мине тънко, ама Путин не е Хрушчов да млати с налъм в ООН. Човекът прави, каквото може. Праща бомбардировачи. Ама накрая, Велика Хазария от Йерусалем до Симферопол! На руснаците, вероятно ще им остане Донецк. Сибир вече го изпуснаха. Всичко това не е проблем. Проблем са ЛИХВИТЕ по кредита от 22-ра.
117
7
 
8
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: Анонимен (номер 133)Да, така е. Самата истина казваш.Бил съм в САЩ, още по времето преди Путин.Там е бъкано с източноправославни руски църкви!Не какви да са, а руски, лесно разпознаваеми са по златните "луковици" на върха.И след испанския и китайския език, най-често срещания чужд език (без английския) беше руски. Китайци имаше много, но е логично - много повече от руснаците са. Пък и те като граждани на комунистическа страна си мечтаят за Америка.
116
25
 
24
 
! Отговори
Русия ? преди 4 години
Единствено Русия и С.Корея плашат с оръжие, то толкова и си могат. Само не разбирам защо русофилите заминават на запад а не за Русия. Жалка работа.
115
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
след Крим, *** що не вземат и Аляска да си върнат? нали и тя била тяхна? да я видим тая работа как ще стане
114
25
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки руснак от дете мечтае да унищожи "Империята на злото" - США. Идва момент, обаче, когато спира да мечтае. Това е моментът когато спечели Зелена карта. Ха-ха! Смешници!
113
13
 
21
 
! Отговори
Опс преди 4 години
Още по тошово време ни учиха, че Аляска е ПРОДАДЕНА от Русия на САЩ, но има още бетонни глави са твърдят, че е даддена под наем. Това да не е панелка та я даваш под наем? Добре използвате опорните точки, маладци.
112
1
 
13
 
! Отговори
До Петракиев преди 4 години
Аляска е американска, Крим и Кавказ- руски, Полша - в ЕС. Нали така?
111
0
 
7
 
! Отговори
До Петракиев преди 4 години
Ха ха, да охлаждат двигателите викаш? А високото грозде сладко ли е?
110
13
 
13
 
! Отговори
хх преди 4 години
Хибридни новини плащани на бройка от руското посолство.Голяма авиация големи руски пи чове,големи работи ще правят.А това си е едно рутинно пребазиране на два дърти бомбардировача,от времето на брежнев.И аз одеве го преместих в другия крачол, ама не кудкудякам да досаждам на хората.
109
1
 
6
 
! Отговори
Ер до АБВ преди 4 години
Не винаги напада първа...:-)Полша...знаеш ли до къде стигат руснаците? До старата граница на Руската империя /линията Хърдзън или нещо подобно/А България винаги ли напада втора?Да нападнеш втори май се нарича контранападение.