"Милосърдие"? Руски сайт печели пари на гърба на болно българче

Събраната сума е над 2.1 млн. рубли, но парите отиват в руски гражданин
18 окт 2019 09:13, Петя Славова
44
"Милосърдие"? Руски сайт печели пари на гърба на болно българче
Снимка: Кадър, Нова тв

Руски сайт злоупотребява с болестта на 5-годишно българче. За скандалния случай разказват потърпевшите родители, които твърдят, че сайтът за благотворителност е откраднал снимките на болната им дъщеря и набира средства от хора по цял свят.

Родителите обясняват, че представената в сайта история е  абсолютно фалшифицирана, а всички, които са превели пари, са били подведени. Сумите отивали по сметки на руски гражданин, а не в семейството на болното дете от България.

За измамата семейството от Асеновград разбрало преди два дни от своя близка. Тя видяла снимките на болното дете, но самоличността му била променена. Там Ева Чолакова е представена с руско име.

"Предоставили са снимки на нашето дете под името Маша Кузловска. Всичко е фалшифицирано - документите, личните данни и експертизите", каза бащата Евелин Чолаков.

В съобщението на руския сайт е споменато, че детето, което се нуждае от средства, в момента се лекува в Южна Корея. 5-годишната Ева обаче е с родителите си в Германия. Тя е в немска клиника, където й е направена трансплантация на стволови клетки.

"Аз съм шокирана! Как може някой така да злоупотребява със снимките на нашето дете? Това е пълен ужас”, заяви Емилия Чолакова, майка на момичето пред Нова тв.

Евелин Цолаков обяснява, че в България има и в момента продължава благотворителна кампания за набиране на средства за лечението на Ева, но всички снимки от българския сайт са копирани в руския.

Родителите многократно опитвали да се свържат с руския сайт "Милосърдие", регистриран в Екатеринбург, но ударили на камък. Техни близки също не успели, тъй като сайтът за България вече е блокиран, а на телефона в Русия никой не отговаря. Потърпевшите ще сезират полицията.

"Ще направим всичко възможно да сигнализираме властите да се задействат и да открият откъде идват тези измами", категорична е Емилия.

Сметката е на името на руски гражданин и до момента в нея са събрани над 2,1 млн. рубли. "Искам да призова всички хора да не внасят пари по тези сметки, защото е измама и да не се доверяват на това, което пише там", апелира бащата.

Състоянието на малката Ева, която е с диагноза Сарком на Юнинг се подобрява и лекарите в Германия дават надежда.

"Ева е добре. Премина курс лъчетерапия. В момента предстоят пълни изследвания на състоянието ѝ, за да се види как ще продължи лечението", сподели бащата.

В родния ѝ Асеновград продължава кампанията за набирането на средства за лечението. Нужни са още около 50 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Елементарна пропаганда. Да приемем,че е истина, едни *** представляват ли целия руски прекрасен народ?!
19
9
 
11
 
! Отговори
Оф преди 4 години
А някой задава ли си въпроса Кой точно го е направил това а . Дали неможе да е някой от америкаските НПО-та . Особено виждайки как бързо е разпреостранена тази абсолютно идиотска Новина.Тя е същата като СИН КИТ дето идвал от Русия и бил виновен за някакво дете .Нищо че се оказа че после нямало нищо таковаПропагандата ви не струва . Освен само и единствено показва че всички сайтове са като ПИК и Блиц само претенциите са по-големи
18
2
 
3
 
! Отговори
кървавия режим!!! преди 4 години
Е не Путин просто мина границите вече. Чакаме решение на НАТО по случая!
17
14
 
10
 
! Отговори
Аман преди 4 години
Типична хибридка пусната в чест на новият посланик на Козяк . Забележете разнесена е вече по всички маши сайтове.Съ сигурност тази новина ще я излъчат поене 10 пъти по телвизиите . Новината е НИКАКВА ..... В България колко лъжливи кампании за хора имаше...Нали трябва да се пише срешу Русия
16
2
 
3
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 15Очевидно е, че преди публикуването на тази новина сайтът може да е бил достъпен, нали?И после са го блокирали.Ама някой трябва да мисли с главата, а не с г*зa...
15
8
 
6
 
! Отговори
Мизерия преди 4 години
Ако беше американски сайт дали щяха така да го рекламират по новините. *** има навсякъде . Страно обаче когато стане престъплението с убите хора в САЩ не пишеше за америкаски граждани а за Българи и поляк . Нищо че тези са там от 20г и има америкаско гражданство..
14
9
 
6
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 8И за разбойничеството е вярно, което казваш.Не случайно по времето на Стамболов въвеждат специалния Закон за Изтребление на Разбойничеството!Насочен е главно към върлуващите по онова време русофилски банди в България!Бандитите са изключително опасни за младата държава. Организират два неуспешни преврата целящи анексирането на България от Руската империя.
13
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Веднага тонове с глупости в защита на СССР. А спрете се бе.
12
1
 
2
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 8Една забележка имам: През 1913 г. СССР още не е съществувал.Но иначе другото в общи линии е вярно.Благоев доживява Октомврийския преврат, или революция както я наричат болшевиките и убежденията му клонят към болшевизма, затова БКП го издига в култ, подобно на светия в християнството.Въпреки това обаче, имал е някои различия с тях, например той е смятал (правилно), че социалистическата революция трябва да победи първо в някоя западноевропейска държава, а не в полуфеодална Русия.
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тая е добра ама оная за тайните руски агенти внедрени тип Хидра от Капитан Америка ми е любима за сега!
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
но руснаците си траятА, траят си... Друг път. Още им е вътрешно, че не сме в тяхната орбита. Което, разбира се, не пречи на висши техни чиновници да имат я гражданство, я право на пребиваване тук, за имотите ясно. ЕС си е ЕС, макар и във версия за бедни :)
9
6
 
7
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 6Ти четеш ли цялата статия какво е написано в нея, или първосигнално реагираш в защита на Русия?В статията пише, че въпросният сайт е блокиран за България.Следователно, няма начин да прочетеш каквото и да е написано на него.Освен ако не се намираш в Русия?Или ако не си руски ***?Или и двете?
8
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбойничеството в България идва от СССР с славянина Димитър Благоев 1913г. И близнака му. Това е началото на червения терор.
7
4
 
6
 
! Отговори
човек преди 4 години
Ми... братушки. Какво да ги правиш. Нали си ги обичаме.
6
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разгледах този руски сайт, няма такова дете
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай гуй , когато имаш дете и му правиш снимки, няма как да сбъркаш...
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и това да е така ... тука колко такива случай има ? Ама няма статиика за тях ...
3
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами нормално, и нашите сайтове не спират да печелят пари с фалшиви новини за Русия и руския народ, но руснаците си траят!
2
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко са деца, та точно на тяхната дъщеря ще откраднат снимките. Пък може двете деца да си приличат. И защо не дадат линк, че да не се лъжем, откъде да знаем как изглежда тяхното дете. Тази история намирисва.
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Юинг!