Путин поиска руска алтернатива на Уикипедия

Москва планира да похарчи близо 1,7 милиарда рубли за нея
112
Путин поиска руска алтернатива на Уикипедия
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин призова да бъде създадена руска онлайн енциклопедия, която да стане алтернатива на Уикипедия, предаде Франс прес, цитирайки РИА Новости.

"Що се отнася до Уикипедия, по-добре е тя да бъде заменена" от нова Голяма руска енциклопедия в електронен вариант, заяви Путин на заседание на Съвета по руски език.

Информацията в нея ще е достоверна и поднесена в съвременна форма, каза той.

Руското правителство планира да похарчи близо 1,7 милиарда рубли (26,7 милиона долара) през следващите три години за създаването на онлайн енциклопедията, става ясно от официални документи, оповестени публично през септември.

Рускоезичната версия на Уикипедия твърди, че се състои от над милион и половина статии. През 2015 г. руските власти за кратък период от време забраниха Уикипедия заради статия, в която се дават обяснения как да се приготвят наркотици на основата на канабис, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В руската Уйкипедия русофилите ще научат, как съветската армия е спасила българските евреи от турско робство по времето на Путин !
60
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Москва планира да похарчи близо 1,7 милиарда рубли за нея"30 милиона долара от джоба на бедстващите руснаци за да лъже Путин каква величествена държава е Русия.
59
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
руския е един много грозен и лигав език особено високо парните фрази Пройзнесени от женствено джудже
58
3
 
5
 
! Отговори
Коцето преди 4 години
Добри идеи за изкарване на пари имате. Готино е така. Четеш си глупости тук от разни русофили, русофоби.Искрено се забавлявам с вас . хи хихидобре че не нямате глас иначе направо ще предизвикат четвърта световна война.Ама не ви пречи да се плюете един друг
57
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как ще се казва ? ПутиПедия ,, Вова Знайник ,, Балшая савецка 2.0,,
56
6
 
4
 
! Отговори
До анонимен трол 62 преди 4 години
Другарю, ще ти заплатят ли времето тук? Ясно е, че следиш кога ще напусна статията, за да можеш да изтипосаш поне 10 коментара тук по норматив, да влезеш през проксита и да си нацъкаш плюсчета...Но аз ще съм тук, за да ти развалям кефа, защото тази статия може би ти е много важна за теб днес, защото на базата на нея изглежда ще ти заплатят днес... А така като те пресичат на всеки коментар това малко препъва нормалната ти работа - пречи да изглеждат достоверно мненията ти. :D
55
5
 
6
 
! Отговори
До анонимен трол 58 преди 4 години
Не можеш да ми опонираш, другарю, защото тук не сме на селския мегдан, където аргументи могат да бъдат това кой ще извади по-голяма сопа и тегли по-звучна ругатня не минават. Тук сме в публичното пространство - трябва да се спазва хигиена на изказа. Това, че при теб нещата ще се свеждат до обиди на полова ориентация, расова основа и прочее говори само по себе си на интелигентните хора какви са основните застъпници на "традиционните ценности" като теб. Кажи ми междувпрочем, Норвегия пречи ли ти?
54
4
 
10
 
! Отговори
Лъжипедия.ру преди 4 години
Света беше създаден за една петилетка от другаря Сталин.
53
4
 
8
 
! Отговори
До 56 преди 4 години
Комунделите, приятелю, те не искат свобода. Просто са озлобени срещу всички хора с хубави работи и кариери и искат всички да са еднакво бедни като евразийски нужник. Смятат, че най-важно е целувачеството на частите, с които сядат силните на деня, защото формулата за успех е партията да те издърпа и да ти даде, а който не е съгласен с тези "традиционни ценности", които незнайно защо на западът му трябва да изкорени е отъждествен с новата елегантна дума "***". Или любов към Русия, или си такъв
52
6
 
5
 
! Отговори
До анонимен трол 54 преди 4 години
Айде, айде... Аз съм бил бавен! :D Не аз пиша коментари срещу копейки и твърдя, че Руските бани датират от древността (от времената на Ал. Македонски, Платон и древна Елада) Не те ли е срам поне малко от това, че си такъв продажник?Не вярвам, че човек с достъп до интернет може да е адекватен и същевременно да твърди нещата, които ти твърдиш и заставаш зад тях с най-солидиния аргумент, че онзи от среща, който ти противоречи е бавен или *** (любимата ви дума за всеки опонент).
51
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
разбирам ги комунделите, не им трябва свобода на словото, нито каквато и да е свобода, за тях е достатъчно да има "първо и второ" на масата, ако слушкат, за което са готови да си мълчат и държат главите наведени. Жалка работа, робска
50
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая Путипедия ще е голям източник на вицове
49
6
 
6
 
! Отговори
До анонимен трол 53 преди 4 години
Гениално социологическо проникновение, другарю!Това, че можело да пишеш в интернет каквото искаш не било свобода на словото, ами свобода било да хукнеш по улицте на бунтЕ, хайде хуквай по улиците на бунт в страна, където свобода на словото в интернет няма - давам пример - опитай в Китай или С.К. нещо за политика да протестираш - там не може пишеш в интернет, но по твоята логика си съвсем спокоен да се отприщиш на улицата и да усетиш там глътка от свободата на словото - какви прекрасни държави!
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами не е така, защото точно всички протести се организират именно в тези сайтове и фейсбук и се дава гласност на всичко случващо се по света в реално време, нещо което не се харесва на тоталитарните режими, затова и го цензурират яко като в Китай
47
4
 
2
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Някой да продава Руска ватенка, ще се плаща с швейцарски франкове , не се чудете ще се носи в България с надпис върху нея"Бойкопедия"Чакам оферти
46
4
 
8
 
! Отговори
До трол 42 преди 4 години
Руските бани били съществували от "дълбока древност" :DЦарство Русия е основано 1547 апропо!Явно тогава според теб и древна Елада е съществувала.Толкова смешни ставате в старанието си да си докарате по 200 лв на месец :DЗащо просто не си продадете майките за толкова ами се мъчите?
45
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ти изобщо чуваш ли се? говориш за мнение и за харесване/нехаресване и после "но вие демократите". Я сега си помисли при тоталитарния ти режим можеше ли да имаш мнение, да харесваш или не харесваш нещо, което не е в интересите на партията?
44
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин винаги е бил в алтернативната реалност на аутиста ...А руския е много лигав и грозен език особено високопарните им фрази звучи се едно някой гействаш гей мънка
43
2
 
6
 
! Отговори
Да ви обясня преди 4 години
Как да си намерите работа като интернет тролчето номер 40:В джобс.бг търсете обяви за фирми занимаващи се с онлайн маркетингови кампании и проучвания подходящи за студенти и хора без опит. На интервютата ще разбирате, че работата не се плаща особено добре ~ 200 лв на месец, но е идеална за безработни бездарници, които и майките си биха продали за по-малко като изискванията са например някъде ~ 50 поста на ден като в края на деня се изпращат скрийншотове в word файл с линк към всяко мнение.
42
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 41По времето на Петър Стоянов на един швейцарски професор му беше дошла наум гениалната идея, че българите трябва да започнат да пишат на латиница. Петър Стоянов се беше съгласил.