Сръбски печат: Американец пристига да ни плаши със санкции

Те ще дойдат, след като Сърбия купи руска система за ПВО
Обновена: 6 ное 2019 12:42 | 6 ное 2019 12:39, Елка Василева
81
Сръбски печат: Американец пристига да ни плаши със санкции
Снимка: архив, Reuters

Американец пристига в Сърбия да ни заплашва със санкции, пише в. "Вечерне новости". В Белград в петък пристига Томас Зарзецки, който ръководи Работна група 231 на американския Държавен департамент, отговаряща за прилагане на санкциите в руския сектор за сигурност и тези, които сътрудничат с него, пише в. "Вечерне новости".

Вестникът отбелязва, че посещението на Зарзецки е насрочено веднага след като Сърбия обяви, че е купила руска система за противовъздушна отбрана "Панцир".

Така нареченият закон за противопоставяне на американските противници чрез санкции, за който отговаря Работна група 231, предвижда евентуално санкциониране на отделни лица, фирми или държави, за които е установено, че съзнателно са се впуснали в "сериозен търговски обмен" с военния и разузнавателния сектор на Русия.

Документът съдържа и списъци на "забранени" за сътрудничество фирми в руската отбранителна индустрия, където фигурират и няколко предприятия, от които Сърбия е купувала въоръжение, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
2
 
! Отговори
Поп Андрей преди 4 години
До Бивш зенитчик 56 Турция нали е в НАТО, просто си гледа интереса, а не интереса на ФАЩ.
59
1
 
1
 
! Отговори
Поп Андрей преди 4 години
До Загрижен 62- Чадо, не си ли разбрал ющи, че европейските норми са с двойни стандарти, така както и храната която ни пробутват.
58
1
 
3
 
! Отговори
анон преди 4 години
Краварски страх ли надушвам?
57
8
 
4
 
! Отговори
Загрижен преди 4 години
Спомням си по време на войната там, как един, тогава министър председател - Гоце, се изправи в нац. ефир и каза, че "ще защитаваме братята сърби" - искаше да ни вкара във войната!?!?!? и сега вижаме едно подобно залитане към изтока....Младежи, не с лошо - нека да се развиват източните общества и техните сателити, но да не ни пречат, ако искат да търгуват с нас, ще спазват европейски норми!!!
56
13
 
4
 
! Отговори
уф! преди 4 години
Гледам на знамената има едни уродливи кокошки. Сиамски орли. Нещо като руската. На някоя задгранична колония ще да е.
55
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 57: Когато от американското посолство пръднат,Тиквуняка се дриснира и веднага затрива жизнено важни проекти за Територията,ама за това краваропитеци,нищо не плямпате!
54
5
 
16
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До "До 56": А какво ли казват сърбите за нас?А по темата: Това е новата Студена война: Закон за противопоставяне на американските противници чрез санкции. А американските сателити трябва да го спазват. За какъв суверенитет говорим?
53
23
 
10
 
! Отговори
До 56 преди 4 години
Толкова е суверенна, че когато Путин пpъднe, Вучич се ***.
52
13
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сърбия е суверенна държава и щеше да бъде още по голяма и силна ако САЩ не беше подпалил войната там. Както във всички военни конфликти провокирани от краварите, Сърбия не беше изключение. Всичко беше организирано и дирижирано от САЩ. Даже имаха и благословията за бомбардировките си от Жельо Желeв. Срамота! От съседска страна! Могат да си купуват каквото си искат и от когото си искат, защото за разлика от плазмодиите като България, Сърбия е суверенна държава!
51
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То дори не са и платили ами е назаем ..Бас хващам че джелязото ще го бракуват и нарежат преди да изплатят дори лихвите ...Да им е честито
50
7
 
21
 
! Отговори
честито на платилите преди 4 години
До Анонимен 49 абе що пишеш на шльокавица български не знаеш ли ама да ти отговоря сърбите са платили и получили , ние сме платили получили добри пожелания засега , но докога и дали
49
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да прави каквото си иска, но може и да си заработи санкции.
48
3
 
18
 
! Отговори
ти да видиш преди 4 години
имало народи с национална гордост..."също като нас"
47
9
 
52
 
! Отговори
Бивш зенитчик преди 4 години
Сърбия не е членка на НАТО, не е в ЕС, значи е все още СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА и може сама да решава от кого и какво ще купува. Clear ?
46
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сърбите в момента,чакат,някой да извади повече мангизи!Все им е тая,Русия ,САЩ,Китай даже Турция,още ме избива на смях като се сетя как Дачич пееше на ушенце на Ердоган насред Белград!А,и по възможност да им върнат Косово!
45
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Do 48 Vijdam na kakvo deredje sa sarbite, vaorajavat se s rusko star jelyazo I prosyat ot ES pari.Balgaria ste kupi oste 8 samoleta F 16.
44
8
 
17
 
! Отговори
преди 4 години
От 45 На Сърбия във военен американски палцдрам за войни срещу Русия или конфликти на Балканите и близкия изток.Русия им била враг хубаво, а Европа на американските нацисти какво им е направила или то за война и санкции няма нужда нищо да си им направил той и учителя им на всичките такива Хитлер си нападаше държави за кеф без причина само за да ди допълва ресурсите.Да ама сърбите не са ***.А Вучич знае че ако след американската атака срещу Сърбия действа в полза на американците ще го
43
3
 
28
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
Как мислите, сърбите дали ще искат да влязат в НАТО? А дали ги , какво мислят американците по въпроса?
42
19
 
8
 
! Отговори
Сорс..оид преди 4 години
Путин е виновен ..... Само той никой друг.... не Русия .....Путин казвам ви ...вервайте ми !!!!!!
41
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе вие оставете Русия те със САЩ са в конфликт от както ги има.Нл ме знам защо същата медия изобщо не отрази два други факта че американските мисии в Сърбия я заплашват със санкции не само във връзка с Русия, а и с ЕС.Цитирам по памет изявление на самия Тръмп за Сърбия ще е грешка както да е с Русия така и да е с ЕС. Ние бихме и предложили ние сме САЩ много по-добра сделка в замяна на стратегическо сътрудничество демел пари срещу военни бази купуване на американска военна техника и превръщане