Путин обвини Полша в тайно сътруничество с Хитлер по време на войната

Руския посланик в Полша е бил привикан по повода
Обновена: 28 дек 2019 14:04 | 28 дек 2019 12:00,
704
Путин обвини Полша в тайно сътруничество с Хитлер по време на войната
Снимка: архив Reuters

Полското външно министерство извика руския посланик, след като руският президент Владимир Путин нееднократно обвини Полша през последните дни за избухването на Втората световна война, предаде Асошиейтед прес.

Полската държавна информационна агенция ПАП съобщи, че посланик Сергей Андреев е бил повикан „спешно" в министерството във Варшава. Било му е заявено, че полските власти категорично се противопоставят на неотдавнашните „исторически инсинуации" от страна на Путин и други руски представители, каза полският заместник външен министър Марчин Пшидач.

Пшидач посочи, че Полша смята изразените от руския президент и други представители на руското ръководство възгледи за равносилни на "сталинистки прочит на историята" и "пропаганда на тоталитарна държава".

„Те бяха и подигравка с милионите жертви на сталинисткия тоталитаризъм, чиято жертва бе и руският народ", заяви зам.-министърът, пише БТА.

Това е поредният спор между двете славянски страни заради спомена за войната, отбелязва Асошиейтед прес.

През последните дни Путин критикуваше остро резолюция на Европарламента, в която се казва, че Съветският съюз носи отговорност за Втората световна война.

Путин също така представя договора Молотов-Рибентроп, довел до подялбата на Полша между нацистка Германия и СССР, като ход, който Съветският съюз е бил принуден да предприеме след споразумения за ненападение с Хитлер, подписани от други европейски страни.

Руският президент цитира архивни документи, които по думите му показват, че тогавашният полски посланик в Берлин е похвалил плановете на Хитлер да изчисти Европа от евреите.

В гневен изблик Путин нарече посланика "измет" и „антисемитска свиня". Според руския президент Полша тайно си е сътрудничила с Хитлер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


704
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
568
0
 
3
 
! Отговори
Техен си проблем преди 4 години
Това,че евреите са се убутали във всички руски партии в т. ч. и в буржоазните си е техен проблем. В ГУЛАГ почти не са пращали аристократи,свещеници,буржоа и военни защото тия вече са били или избити или прогонени от Ленин и Троцки. В ГУЛАГ отиват бившите съюзници - революционери от различни партии,както и троцкистите. Въдворявяни са на общо основание като политически врагове,а че евреите са много то е защото са били диверсифицирани във всички партии.
567
0
 
2
 
! Отговори
Не е антисемит преди 4 години
Сталин никога не е правил антисемитски изказвания и антисемитски дийствия. Мотивите за преследване от страна на Сталин винаги са били политически и идеологически,но никога етнически и расови. Друг е въпросът,че във всички т.наречени революционни партии които правят Февруарската и Октомврийската революции над 90% от ръководния състав са евреи. Така е при есерите,анархистите,меншевикити и болшевиките. Фракцията на троцкистите почти цялата е от евреи. Всъщност Революциятя изяжда децата си.
566
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости, Зиновиев, Каменев, Троцки са евреи и главни врагове на Сталин, виж им съдбата. През 30-те има масово прочистване на евреи в СССР, заточвания в Сибир и т.н.
565
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Съветския съюз са живеели милиони евреи, пък никой не ги е арестувал, докато Хитлер изби 1-2 млн евреи в Германия и 5-6 милиона в Европа. Изби и 3 млн поляци, 5 млн руснаци, 3 милиона украинци, 2 млн белоруси и 1 милион сърби.
564
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По отношение на Путин ровиха по разни офшорни метки, ровиха, ровиха по цял свят, пък за него нищо не намериха. Поредната плитка клевета
563
4
 
5
 
! Отговори
българин преди 4 години
Сам другарят Йосиф Сталин е бил антиceмитcка cвиня - арестувал е жената на Вячеслав Moлoтoв, защото е била еврейка!
562
5
 
6
 
! Отговори
Поправка преди 4 години
Путин нарече посланика "антисемитско ***." Това е разбираемо за Вовата, защото той е евреин, и като такъв е натрупал ( окрал) $200 милиарда от руския народ.
561
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин нарече посланика "антисемитско ***." Това е разбираемо за Вовата, защото той е евреин, и като такъв е натрупал ( окрал) $200 милиона от руския народ.
560
4
 
4
 
! Отговори
БГ преди 4 години
Шаломович ,я си спомни, и кажи как изнудеахте Финландия ,и Румъния ,и нямаше кой да ги защити срешу съветската ***.
559
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руски б....к-Шаломович ,разкарай бандитите си от Донбас.И Вън от Европа.
558
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 581 Богомил - За каква истина се пениш ти. Всичко , което говориш е дезинформация и пропагандни клишета, които нямат нищо общо със сериозните документални източници и реалните факти.
557
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Варшавкото въстание е авантюра на армия Крайова и полското емигрантско правителство, несъгласувана с никого. През август 1944 г. немските танкови съединения нанасят поражение на съветските войски в района на РадзиминВоломинОкунев и обкръжават 3-ти танков корпус. Съветската армия е подложена на постоянни немски контрудари, понася големи загуби и излиза на Висла в средата на септември 1944. По това време огнищата на въстанието са локализирани и мостовете над Висла са взривени.
556
8
 
3
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До Анонимен 565Богомилчо ще викаш на внучето си. Използваш квалификации защото не можеш да обориш фактите които съм изложил. Злобееш в безсилието си пред истината. А това, кой ми вярва въобще не е твоя работа. В днешно време информацията е достига по-лесно до хората. Ненормалните държави забраняват достъпа до истината, въвеждайки различни ограничения за чичко Гугъл. Китай, Турция, Русия, Северна Корея, Куба и др.
555
4
 
8
 
! Отговори
мак преди 4 години
Дали ссср щеше да се включи във войната, ако не бе нападнат от германия, която погази пакта р-м? путин го боли и е бесен, че някой им припомня ролята в избухването на тази война, личи си по цветущия му език. Не трябва така да се вълнува, а да си спомни Катин и други такива места или пък депортации в Сибир.
554
5
 
4
 
! Отговори
да преди 4 години
Тая война е била преди 70 години. От тогава досега, Русия е водила поне още 5 войни.Всъщност, Хитлер НИЩО не е взел от руснаците, обаче Предателите- Елцин и Горбачов направиха това което НЕ можаха - Хитлер и Наполеон.. Елцин и Горбачов разделиха СССР, който до 1917 г,целия се наричаше- Русия.
553
3
 
1
 
! Отговори
I преди 4 години
Нещо не разбрах логиката полски дипломат да се разбере с Хитлер Полша да бъде завладяна... ?
552
9
 
9
 
! Отговори
Хиената на Европа преди 4 години
Полша е Хиената на Европа, носи основна вина за ВСВ.Още през 1938 Полша не дава небе и коридор, за да бъде унищожен Хитлер при Чехословакия - та и си хапва апетитно парче от Чехите.Повтарям Чърчил: Хиените на европа - Полша, главен виновник за ВСВ.Поляците да връщат немските територии подарени им от СССР.
551
7
 
5
 
! Отговори
Samo minavam преди 4 години
Когато стигате до Варшава с една блестяща военна операция ,стоите на брега на Висла и гледате сборните СС части как избиват поляците. После с хляб и сол ли да ви посрещнат,лицемери такива. Маи воюват с вермахта срещу вас ,но мълчите и се оглеждате.
550
6
 
4
 
! Отговори
Филип преди 4 години
Тоя е мн тъпо парче.
549
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви зверства и спрямо кои руснаци е имало през 1920 г? Руската из мет е нсхлула в Полша, за да я потоби, но са гризнали дървото и после поляците оставят 20 000 пленена руска из мет да измре от глад и студ. А не, ще ги хранят и обличат! Да са мислили като са тръгвали на война.