Путин: Русия е готова сама да построи "Северен Поток 2"

Президентът на страната - убеден, че може и без чужди партньори
11 яну 2020 21:15, Петя Славова
73
Путин: Русия е готова сама да построи "Северен Поток 2"
Снимка: БГНЕС

Руската федерация ще завърши газопровода "Северен поток 2" дори ако се наложи и сама, съобщи президентът Владимир Путин сред срещата си с германския канцлер Ангела Меркел. Меркел е в Москва на еднодневно посещение по покана на Путин, предава Нова тв.

"Да, със сигурност ще можем да го завършим самостоятелно, без да се налага да участват чужди партньори. Времето е единственият въпрос, който възниква в това отношение", съобщи Путин на съвместна пресконференция с Меркел.

Още по темата

Президентът на Руската федерация все пак призна, че е възможно да се наложи завършването на строителните работи по газопровода да се забавят с няколко месеца. „Надявам се до края на тази година или през първото тримесечие на следващата година работата да бъде завършена и газопроводът да заработи“, уточни Путин.

Русия оценява позицията на Германия в подкрепа на проекта "Северен поток 2", добави той. "Отношенията между Русия и Германия включват редица големи съвместни проекти в областта на енергетиката. Ние високо оценяваме отговорната позиция на правителството на Германия в подкрепа на "Северен поток 2 ", завърши Путин.

Проектът "Северен поток 2" трябва да бъде реализиран въпреки санкциите, наложени от САЩ, заяви германският канцлер Ангела Меркел по време на съвместната пресконференция с руския президент.

"Това е преди всичко икономически проект. Вярваме, че "Северен поток 2" все още може да бъде завършен въпреки санкциите от САЩ. Искам да повторя, че за всички политически конфликти със САЩ не считаме санкциите за правилни и затова подкрепяме този проект както преди", допълни германският канцлер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
11
 
30
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Браво на Русия! За да си голям трябва да можеш всичко сам.
25
15
 
9
 
! Отговори
Хора бдете! преди 4 години
Четри блока на АЕЦ Козлодуй паднаха жертва на Руско - Германската дружба.
24
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пустите му германци, не искат американците да ги пазят от лошите руснаци.
23
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След Втората световна война Германия дълго беше под американски ботуш. Сега като че ли има шанс да разкара американския началник и да бъде тази Германия, която винаги е била - силна, самостоятелна, с мощна икономика и влияние в света. Това като че ли не радва онези зад океана.
22
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да си запазят имперското положение Щатите се опитват да елиминират в зародиш всяка възможна конкуренция. За тях опасността в момента не е военна, а икономическа - възможната заплаха идва от китайската икономика и от възможното сътрудничество между Европа и Русия, което ще направи силни едновременно и европейците и руснаците. Как може да се пречи - като се провалят икономическите проекти или като се тласкат вълни емигранти към Европа, които да я дестабилизират - следващата вълна от Иран.
21
22
 
14
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
До Василев... Раша е на колене.....жужи е в НОКТДАУН....до сега непреки разходи за СП-2 около 40 мил. $....а още най-малко 20 мил $ .....СП-2 дори да заработи - НИКОГА НЯМА ДА СЕ ИЗПЛАТИ ...за печалба не говорим....Жужи ще го бесят на Ч.П !....и всичко заради " Крим наш " . А жълтите викат - " Крим ваш - Сибир наш ! МЪКАааа
20
7
 
25
 
! Отговори
ЕДИН БАЙДЕН преди 4 години
е мярка за алчност, а един ТРЪМП е мярка за Г.ЛУПОСТ. Да докараш МЕРКЕЛ да ходи на крака при ПУТИН за консултации когато едвам я държат краката е признание колко далеч е стигнал САЩ в злонамереността си към ЕВРОПА и целия свят. Спокойния сън на еврейско наглосаксонското господство над света СВЪРШИ. Най-големия им кошмар се сбъдва наяве ГЕРМАНИЯ и РУСИЯ заедно срещу САЩ
19
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Укрейн много се краде по трасето газта...И в Бг ще стане същото.Укрейн и Бг да купуват втечнен газ от Америка,както Полша купува- хем ще бъдат независими от омразната Русия,хем и визи да отпаднат до любимата Америка...Няма кой да им чисти казаните там,мексиканците вече не искат,а и стена ще строят с Мексика,на клоуна му дали 3,5 милиарда..Той 5 искаше,а и 3 ще свършат работа.Там не се краде при стоежите,както в мила България..
18
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Икономическата свързаност между Германия и Русия е най-големия кошмар за САЩ. Това значи германските технологии да имат пряка връзка с неизчерпаем източник на ресурси. Само погледнета картата на Русия. Освен това Германия, създавайки ЕС, направи икономически и политически това, което много немски лидери са се опитвали да постигнат с войни и окупация. Ако нещата продължават да се развиват в тази посока, отвъд океана може да им се наложи скоро пак да се върнат към бизнеса с гове.дата.
17
20
 
8
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Русия е на колене!!!Агент Дейвид Джеймс!ЦРУ!!!
16
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато става дума, че енергоизточниците се използват като инструмент на политиката, точно американците правят това, в което обвиняват Русия. Защо мислите, че толкова искат да демократизират точно Венецуела, Либия, Ирак, Иран, Сирия. Дали интереса е към демокрацията в тези страни или към петрола?
15
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС,Русия и Китай, ако заобиколят търговията с американски долари с Иран това ще е голяма стъпка към мултиполярен свят.
14
4
 
18
 
! Отговори
До28 преди 4 години
Само да ти припомня, че и тока в момента дето ползваш е от руски реактори, а може да се по интересуваш и от космонавтиката, е не са шевни машини там ама като не могли шевни машини и какво да правят ха, ха, ха
13
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щатите не искат да изпуснат тоталния контрол, който упражняват върху света. А имперския им контрол минава през контрола върху енергийните доставки. Северен поток свързва директно Русия с Германия и когато те имат съгласие по доставките, американците просто ще получат шут в зад.ника. Ако има тръба през Черно море и през Турция, става още по-трудно да държат контрола. Затова правят всичко възможно да канализират газа единствено през Украйна, която изпълнява безпрекословно всичко, което разпоредят.
12
4
 
16
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Точно защото е икономически тоюи проект, трябва да бъде спрян!!!Русия ще дава евтини суровини и немските корпорации и банки ще са конкурентно способни!!!Кой е този луд, който може да си помисли, че САЩ и Великобритания водиха две световни войни, за да може сега Германия да бъде икономически обвързана с Русия и икономиката на двете страни да се развива възходящо, за сметка на нашите велики корпорации и банки!!!Агент Джонатан Уудс!ЦРУ!!!
11
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както винаги Путин си премести американските санкции в другия крачол.
10
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ искат газа да се изнася единствено през Украйна. Така те чрез контрола ни над Украйна ще могат да държат ръка на кранчето за газта, като по този начин държат в шах едновремемно и Русия и Западна Европа, чрез заплахата да спрат газовите доставки, когато някой не спазва условията, които те диктуват. Спирането на кранчето е болезнено за Русия, защото износът на горива е жизнено важен за руската икономика, но спирането на кранчето е важно за Европа, защото губят важен енергиен източник.
9
18
 
7
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 4 години
Може ама не вярвам. Руснаците една шевна машина не могат да произведат, а камо ли нещо по-сериозно...
8
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 12Германия вече пълна с африкански инженери и лекари, Българския народ вече е в чужбина щото в България един етнос е с повече права от полиция, пожарна и лекари взети заедно. Добави нещо тук
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГерговОбикновена завист, нали....